Süper Lig'de az skorlu maçlarla dikkat çeken Fenerbahçe, kupada gol şov yaptı. Fenerbahçe Türkiye Kupası'nda H Grubu'nda Antalyaspor'u 4-2 mağlup etti.

Nani'nin 14. dakikadaki harika golüyle 1-0 öne geçen Fenerbahçe, 31'de Şener'in jeneriklik golüyle devreyi 2-0 önde kapattı. 2. yarıda da vites düşürmeyen Sarı Kanarya'da sahneye Van Persie çıktı. Hollandalı yıldız, 49 ve 59. dakikalarda attığı iki kafa golüyle skoru 4-0'a getirdi. Antalyaspor'un 74'te Emre Akbaba ve 90+1'de Mbilla ile bulduğu goller ise puan için yetmedi.

Bu sonuçla Ziraat Türkiye Kupası'nda H Grubu'nda 2'de 2 yapan Fenerbahçe 6 puana yükseldi. Antalyaspor ise 3 puanda kaldı.

FENERBAHÇE-ANTALYASPOR

FENERBAHÇE: Ertuğrul, Caner, Kadlec, Ba, Şener, Ozan, Mehmet Topuz, Uygar, Volkan Şen, Nani, van Persie

ANTALYASPOR: Mbolhi, Kvesic, Zeki, Kadir, Diarra, Emrah, Grando, Serdar, Angelo, Birkan, Emre

STAT: Ülker Stadyumu
SAAT: 18:45
HAKEM: Halil Umut Meler
YAYIN: ATV

Maçtan dakikalar:

90'
Dördüncü hakemin işaretiyle müsabakanın sonuna en az 3 dakikalık oynanmamış süre bölümü ekleniyor.
90'GOOOLL!! Antalyaspor, Serge Mbilla Etame ile farkı ikiye indiriyor! Sol kanattan kullanılan serbest vuruşta Sezer Badur ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Savunmadan seken topu Serge Mbilla Etame kafa ile tamamlıyor ve topu sol köşeden filelerle buluşturuyor.
88'Antalyaspor cephesinde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Zeki Yıldırım oyundan alınırken yerine Ömer Kandemir oyuna dahil oluyor.
85'Nani'nin pası ile ceza yayı gerisinde topla buluşan Uygar sağ ayağı ile çok sert vuruyor ancak top kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.
83'Sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Caner ortasını ceza sahası içi sol tarafına doğru gönderiyor ancak Van Persie'den önce savunma bu topu kafa ile karşılıyor.
80'Sarı lacivertlilerde Ozan Tufan kısa süreli sakatlık geçiriyor.
77'Fenerbahçe cephesinde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Sakatlanan Ertuğrul Taşkıran oyundan alınırken yerine Fabiano Ribeiro oyuna dahil oluyor.
75'Sarı kanaryalarda kaleci Ertuğrul Taşkıran sakatlık geçiriyor ve muhtemelen oyuna devam edemeyecek.
74'Fenerbahçe cephesinde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Volkan Şen oyundan alınırken yerine Ramazan Civelek oyuna dahil oluyor.

73'
(Antalyaspor)
GOOOLL!! Antalyaspor, Emre Akbaba ile farkı üçe indiriyor!
73'Nani'nin pası ile sağ kanatta topla buluşan Şener Özbayraklı iki oyuncuyu geçerek son çizgiden pasını altıpas sağ çaprazındaki arkadaşı Fernandao'ya gönderiyor. Fernandao bekletmeden gelişine vuruşun u yapıyor ancak top kalenin hemen üzerinden dışarı gidiyor.
72'Antalyaspor cephesinde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Serdar Özkan oyundan alınırken yerine Serge Mbilla Etame oyuna dahil oluyor.
71'Sağ kanat son çizgiden ceza sahasına giren Nani rakibini geçerek sol ayağı ile yerden vuruyor ancak kaleci Rais M'Bolhi gole izin vermiyor.
71'Fenerbahçe cephesinde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Mehmet Topuz oyundan alınırken yerine Fernandao oyuna dahil oluyor.

69'
Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Robin Van Persie pasını sağ çaprazdan hareketlenen Nani'ye gönderiyor. Nani ceza sahasına giriyor ve pasını ön direk altıpas hizasına hareketlenen Volkan Şen'e gönderiyor ancak Volkan bu topa vuramıyor ve top kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.
66'Emre Akbaba sağ kanattan ortasını altıpas çizgisinin hemen gerisine doğru gönderiyor. Gelen topa hareketlenen Lamine Diarra kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üzerinden dışarı gidiyor.
65'Sol kanat köşe bayrağının hemen yanından kullanılan serbest vuruşta Uygar ortasını altıpas çizgisine doğru gönderiyor ancak savunma bu topu kafa ile karşılıyor.
62'Lamine Diarra ile duvar pası yapan Sezer Badur sol çaprazdan ceza sahasına giriyor ve altıpas sol çaprazından vuruşunu yapıyor ancak kaleci Ertuğrul Taşkıran mutlak bir golü önlüyor.
59'GOOOLL!! Robin Van Persie kendisinin ikinci, Fenerbahçe'nin dördüncü golünü kaydediyor! Sol kanattan gelişen atakta Caner ortasını penaltı noktası sağ tarafına doğru hareketlenen Robin Van Persie'ye gönderiyor. Gelen topa savunma ile birlikte yükselen Robin Van Persie kafa vuruşunu yapıyor ve topu sağ köşeden filelerle buluşturuyor.

58'Topla birlikte ceza yayına sokulan Emre Akbaba yerden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Ertuğrul Taşkıran üzerine gelen bu topu rahatlıkla kontrol ediyor.
55'Savunmadan gönderilen uzun pası ceza sahası içi sol tarafında kontrol eden Robin Van Persie bekletmeden sert vuruyor ancak top kalenin hemen üzerinden dışarı gidiyor.
53'Ceza yayı gerisinde topla buluşan Diego Angelo doğrudan kaleyi düşünüyor ancak kaleci Ertuğrul Taşkıran sağ köşeye uzanıyor ve gole izin vermiyor.
51'Sağ kanattan gelişen atakta Robin Van Persie ortasını ceza sahası içi sol tarafına doğru gönderiyor ancak savunma Volkan Şen'den önce bu topa müdahale ediyor ve tehlikeyi uzaklaştırıyor.
49'GOOOLL!! Fenerbahçe, Robin Van Persie ile farkı üçe çıkartıyor! Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Caner ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Robin Van Persie kafa vuruşunu yapıyor ve topu sağ üst köşeden filelerle buluşturuyor.

51'
(Fenerbahçe)
Sağ kanattan gelişen atakta Robin Van Persie ortasını ceza sahası içi sol tarafına doğru gönderiyor ancak savunma Volkan Şen'den önce bu topa müdahale ediyor ve tehlikeyi uzaklaştırıyor.
49'GOOOLL!! Fenerbahçe, Robin Van Persie ile farkı üçe çıkartıyor! Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Caner ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Robin Van Persie kafa vuruşunu yapıyor ve topu sağ üst köşeden filelerle buluşturuyor.
46'Antalyaspor cephesinde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Emrah Başsan oyundan alınırken yerine Sezer Badur oyuna dahil oluyor.
46'Kadıköy'de ikinci yarıya başlayan taraf ev sahibi Fenerbahçe oluyor.

45'
Müsabakada ilk yarıya ilave bölüm eklenmiyor ve hakem Halil Umut Meler ilk yarının bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor.
42'Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Birkan Öksüz pasını hemen yanındaki arkadaşı Kadir Bekmezci'ye gönderiyor. Kadir bekletmeden ortasını altıpas çizgisine doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.
40'İlk yarının son dakikalarına girilirken ev sahibi Fenerbahçe'nin topla oynamadaki üstünlüğü devam ediyor.
37'Emrah Başsan'ın şutlarının ardından topu kontrol eden Abdoulaye Ba takımını kontra atağa çıkarıyor ve pasını orta alanın sol tarafında bulunan arkadaşı Volkan Şen'e gönderiyor. Volkan Şen sol çaprazdan ceza sahasına girer girmez vuruşunu yapıyor ancak top savunmadan geri geliyor.
37'Serdar Özkan sağ kanattan topla birlikte son çizgiye inerek pasını ön direğe hareketlenen Emrah Başsan'a gönderiyor. Topu kontrol eden Emrah üst üste iki şut çıkarıyor ve bu iki şut da savunmada Abdoulaye Ba'dan geri geliyor.

35'Sağ kanattan gelişen atakta Serdar Özkan ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Emre Akbaba kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.
33'Antalyaspor gole çok yaklaşıyor. Sol kanattan gelişen atakta Birkan Öksüz pasını penaltı noktası sağ tarafındaki Serdar Özkan'a gönderiyor. Serdar yerden vuruşunu yapıyor ve savunmadan seken top sol kale direğine çarparak penaltı noktası üzerindeki Emrah Başsan'a geliyor. Emrah bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.
31'GOOOLL!! Fenerbahçe, Şener Özbayraklı ile farkı ikiye çıkartıyor! Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Nani pasını ceza yayının yaklaşık 10 metre gerisindeki arkadaşı Şener'e gönderiyor. Şener gelişine çok sert vuruyor ve top sol üst köşeden filelerle buluşuyor.
29'Ceza yayı sol tarafından kullanılan serbest vuruşta Robin Van Persie doğrudan kaleyi düşünüyor ancak barajdan seken top sol kale direğinin hemen yanından dışarı gidiyor.
29'Antalyaspor'da Chico, rakibi Uygar'a yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.
29'Ceza yayı sağ çaprazının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Caner doğrudan kaleyi düşünüyor. Kaleci Rais M'Bolhi'nin müdahalesi ile altıpas sağ tarafına açılan topa hareketlenen Mehmet Topuz bekletmeden sert vuruyor ancak top üst direğe çarparak oyun alanına geri dönüyor.
25'Ev sahibi sarı lacivertliler bu bölümde rakip yarı alanda daha fazla gözüküyor.
22'Kadir Bekmezci'nin pası ile sağ kanatta topla buluşan Lamine Diarra kaleye doğru yönelmek istiyor ancak tecrübeli oyuncunun pozisyonu ofsayt.
20'Ceza sahası sol çaprazının hemen gerisinden kullanılan serbest vuruşta Emrah Başsan doğrudan kaleyi düşünüyor. Barajdan seken top sağ köşeye yöneliyor ancak kaleci Ertuğrul Taşkıran uzanıyor ve bu topu çıkartıyor.
17'Sol kanattan gelişen atakta Caner ceza yayı sağ tarafındaki Nani'yi görüyor. Nani bekletmeden topuk pasını ceza sahası içi sağ çaprazına hareketlenen Robin Van Persie'ye gönderiyor. Van Persie dönerek yerden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Rais M'Bolhi gole izin vermiyor.
14'GOOOLL!! Fenerbahçe, Nani ile öne geçiyor! Şener'in pası ile topla buluşan Nani ceza yayının sağ tarafından sağ ayağı ile çok sert vuruyor ve top üst direğe çarparak filelerle buluşuyor.
11'Bu dakikalarda karşılıklı top kayıpları ile mücadele devam ediyor.

8'
(Fenerbahçe)
Robin Van Persie'nin pası ile ceza sahası içi sol tarafında topu kontrol eden Caner Erkin bekletmeden sert vuruyor ancak kaleci Rais M'Bolhi sağ köşeye uzanarak bu topu çıkartıyor.
6'
(Antalyaspor)
Kırmızı beyazlılar gole çok yaklaşıyor. Savunma arkasına atılan pasa hareketlenen Lamine Diarra penaltı noktası gerisine gelerek sol ayağı ile yerden vuruyor ancak kaleci Ertuğrul Taşkıran sağ köşeye uzanıyor ve gole izin vermiyor.
5'
Antalyaspor'da Emrah Başsan kısa süreli sakatlık geçiriyor.
3'
Ev sahibi Fenerbahçe kısa paslarla pozisyon üretmeye çalışıyor.
1'
Hakem Halil Umut Meler'in düdüğü ile müsabakaya konuk Antalyaspor başlıyor.


KAYNAK-HÜR HABER
Editör: TE Bilisim