Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 için tur anahtarını aldı.. Lokomotiv Moskova karşısında 90 dakika tempolu ve müthiş bir futbol sergileyen Kanarya, sürpriz golcüsü Josef De Souza'nın iki golüyle güldü, taraftarını mest ettiği maçla Moskova randevusu öncesi rahatladı.

 

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu'nda Rus ekibi Lokomotiv Moskova'yı ağırladı. Maça çok hızlı başlayan Sarı-Lacivertliler, yakaladığı sayısız gol pozisyonlarından birinde 18'de Josef de Souza ile öne geçti. İlk yarının bu skorla geçildiği mücadelede ikinci yarıda da oyunun tek hakimi Fenerbahçe'ydi. 72'de bir kez daha sahne alan maçın yıldızı Josef de Souza durumu 2-0'a getirdi. Maç boyunca rakibine oyunun hiçbir alanında nefes dahi aldırmayan Sarı-Lacivertliler, 2-0'lık skorla sahadan galip ayrılarak rövanş öncesi büyük avantaj yakaladı. 

 

Fenerbahçe: 2 - Lokomotiv Moskova: 0

Stat: Ülker

Hakemler: Martin Strömbergsson, Daniel Gustavsson, Stefan Hallberg (İsveç)

Fenerbahçe: Fabiano, Gökhan Gönül, Kjaer, Alves, Caner Erkin, Mehmet Topal, De Souza, Nani, Ozan Tufan, Volkan Şen, Van Persie

Lokomotiv Moskova: Guilherme, Yanbaev, Pejcinovic, Durica, Denisov, N'Dinga, Tarasov, Samedov, Fernandes, Kasaev, Skuletic

Goller: Dk. 18 ve 72 Josef De Souza (Fenerbahçe)  

 

Fenerbahçe Lokomotiv Moskova

 

İÇ SAHADA 100. MAÇ

Fenerbahçe, Lokomotiv Moskova karşısında Avrupa kupalarında iç sahada 100. maçına çıktı. 1959 yılında mücadele etmeye başladığı Avrupa kupalarında bugüne dek seyircisi önünde 99 maça çıkan sarı-lacivertliler, Rus ekibi karşısında "dalya" dedi. Sarı-lacivertliler, evinde bu maça kadar çıktığı 99 maçta 47 galibiyet, 21 beraberlik ve 31 yenilgi aldı. 

 

Bu maçın rövanşı 25 Şubat'ta Moskova'da oynanacak. 

90+5. dakika: Maç sona erdi! Fenerbahçe 2-0 Lokomotiv Moskova. 

90+4. dakika: İnanılmaz goller kaçıyor! Fernandao'nun kafa vuruşunda önce kaleci sonra direğe çarpan topu savunma uzaklaştırdı. Sonra Gökhan Gönül yerden sert vurdu, az farkla top dışarı çıktı. Fenerbahçe 3. gole çok yaklaştı. 

90+3. dakika: Maçta son 3 dakika, Fenerbahçe büyük bir avantaj yakalamak üzere. 

90. dakika: Mücadeleye 5 dakika ilave edildi. 

89. dakika: Nani sol kanattan geldi, Caner'e pasını verdi. Fernandao içeride müsaitti ancak Caner topu kaybetti. 

88. dakika: Maçta son 2 dakika. Fenerbahçe'nin 2-0'lık üstünlüğü devam ediyor. Sarı-Lacivertlilerin bir üst tur adına büyük avantajı var. 

86. dakika: Nani direkt kaleye gönderdi, barajdan seken top rakip takımda kaldı. 

84. dakika: Fenerbahçe tehlikeli bir bölgeden serbest vuruş kullanacak. Sol kanattan yaklaşık 35 metrelik bir mesafe. Üçüncü gol şansı... 

82. dakika: Sol kanattan Caner ortaladı, Fernandao çok şık bir kafa vuruşu yaptı ancak top direğin dibinden dışarı çıktı! 

80. dakika: Alper Potuk sağ kanatta ortaladı, top Nani'ye gelmeden savunma taca gönderdi. Yeni bir hücum şansı. 

78. dakika: Bir oyuncu değişikliği daha. Volkan Şen çıktı, Alper oyunda. Lokomotiv Moskova'da Skuletic çıktı Aleksey Miranchuk oyunda. Konuk ekibin oyuncu değişikliği hakkı doldu. 

77. dakika: Robin van Persie oyundan çıkarken Pereira'ya tepki gösterdi. 

76. dakika: Kornerden sonuç alamayan Fenerbahçe'de az sonra Fernandao oyuna girecek. 

75. dakika: Volkan ile sol kanattan yine etkili geldi temsilcimiz. Volkan'ın ortasında savunma topu kornere gönderdi. 

74. dakika: Üçüncü gole çok yaklaştı Fenerbahçe! van Persie'nin pasında Volkan Şen ceza sahası içinde topla buluştu. Başarılı oyuncu topu kontrol etti ancak savunmanın müdahalesinde yerde kaldı. Karar devam. 

73. dakika: GOL! Josef De Souza. Sol kanatta Volkan Şen ceza sahası içinde çalım denedi, savunmanın müdahalesinde top Caner'de kaldı. Caner'in ortasında arka alanda topla buluşan Josef De Souza gelişine yaptığı düzgün vuruşla topu kalecinin bacaklarının arasından filelerle buluşturdu. Şimdi durum 2-0. 

72. dakika: Denisov ayağa kalktı, durumu iyi. Oyun yeniden başladı. 

71. dakika: Nani sağ kanattan çok hızlı ilerledi, Denisov'un müdahalesinde top konuk ekibe geçti. Ancak bu müdahale sonrası sakatlanan Denison yerde kaldı. 

70. dakika: Denisov sağ kanattan sert bir orta kesit, Samedov'un kafa vuruşunda top az farkla dışarı gitti. Konuk ekip ilk kez bu kadar tehlikeli geldi. 

69. dakika: Fenerbahçe bu dakikalarda ileride baskıya ara verdi. Temsilcimiz oyunu kendi yarı sahasında kabul ediyor. 

68. dakika: Fenerbahçeli rakip yarı alanda paslaştı ancak Mehmet Topal'ın ara pası düşüncesi olumlu sonuçlanmadı. Top dışarı çıktı. 

67. dakika: Fenerbahçe etkili hücumlarıyla rakip kaleyi zorlamaya devam ediyor. Tribünlerin yoğun desteği sürüyor. 

66. dakika: Bruno Alves savunmada çok etkili. Üst üste gelen hava toplarını karşılayan Portekizli oyuncu sonrasında topu rövaşatayla uzaklaştırarak alkış aldı.

65. dakika: Lokomotiv Moskova'da Kasaev'in yerine Maicon oyuna girdi. 

 

Fenerbahçe Lokomotiv Moskova

 

64. dakika: Yine kaçtı, yine kaçtı! Korner sonrası ceza sahası dışına çıkan topta Caner gelişine çok sert vurdu, kaleci son anda topu çeldi. 

62. dakika: Gökhan Gönül'ün içeri kat etme çabasında bu kez Fernandes topu kornere gönderdi. Üst üste köşe vuruşlarıyla rakip kaleyi zorluyor Fenerbahçe. 

61. dakika: Lokomotiv Moskova tekrar oyuna başladı ve Fenerbahçe orta sahada yaptığı presle tekrar topu kazandı. Taraftarlardan sarı-lacivertli ekibe büyük destek var! 

60. dakika: Fenerbahçe yine gole çok yaklaştı! Sol kanattan Caner'in ortasında Van Persie ön direkte vuruşunu yaptı. Top az farkla yandan dışarıya gitti! 

59. dakika: Fenerbahçe'de Alper Potuk ve Fernandao kulübeden çıktı ve ısınmak için saha kenarına geçti. Kısa bir süre sonra değişiklik gelebilir. 

58. dakika: Lokomotiv Moskova'da orta sahada Alan Kasaev yerde kaldı. Maçın hakemi düdüğünü çaldı, faul. 

57. dakika: Van Persie sağ kanattan topu taşıdı ve ceza alanına giren Nani'ye pasını verdi. Nani'nin pasında Volkan'ın vuruşunu çizgiden Jan Durica çıkardı. 

56. dakika: Nani ortaladı, savunma topu uzaklaştırdı. Kontra atak şansı vardı konuk ekip için ancak top Fenerbahçe'de 

55. dakika: Akın akın geliyor Fenerbahçe! Robin van Persie ceza sahası içinde Pejcinovic'i geçti, Durica son anda topu kornere gönderdi. 

53. dakika: Nani sağ kanattan çok hızlı geldi. İsstediği çalımı atabilse çok tehlikeli bir pozisyon olacaktı ancak top rakip takımda. 

52. dakika: Fenerbahçeli futbolcular ileri uçta baskı kurmaya devam etti, bu baskı sonuç getirdi. Yeni bir atak geliştirecek temsilcimiz. 

51. dakika: Skuletic'e doğru uzun bir top gönderildi, Alves müdahaleyi yaptı. Skuletic ceza sahası içinde yerde kaldı. Karar devam. 

50. dakika: Moskova ekibi sağ kanattan yüklendi. Samedov, Caner'i geçti sonrasında Volkan Şen faul yaptı. Sağ kanattan serbest vuruşu kullanacak konuk ekip. 

48. dakika: Bu kez Moskova ekibi geldi. Fernandes'in ortasında Kjaer topu güçlükle uzaklaştırdı. İkinci yarı çok hızlı başladı. 

47. dakika: İkinci yarının hemen başında Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Volkan Şen, sol kanattan yüklendi, topu ceza sahası dışına yerden çıkardı. Nani vurdu ancak top dışarı çıktı. 

46. dakika: Ve maçın ikinci yarısı başladı. 

Devre arası: İki takımda sahaya çıkıyor.

 

Ve maçta ilk yarı sona erdi. 

45. dakika: Yine kaçtı! Volkan Şen ceza sahası dışından sert bir şut attı, kaleci Guilherme son anda topu kornere çeldi. 

44. dakika: Üst üste pasların ardından top Fabiano'ya kadar geldi. Fenerbahçe çok rahat bir futbol sergiliyor. Lokomotiv Moskovalı futbolcular pres yapmıyor. 

43. dakika: Fenerbahçe rakip yarı alansa pas yapıyor. Lokomotiv Moskova, tüm adlarıyla kendi yarı alanında. 

42. dakika: Ortayı Caner kesti, savunma topu uzaklaştırdı. Volkan Şen topu önünde bulur bulmaz şutunu attı ancak savunma kesti. 

40. dakika: Bu kez sol kanattan Caner ortaladı, savunma kornere çeldi. Köşe vuruşunu temsilcimiz kullanacak. 

38. dakika: Lokomotiv Moskova'da Fernandes takımın en kilit oyuncusu. Fenerbahçeli futbolcular Portekizli oyuncuyu bir an boş bırakmıyor. Fernandes topla her buluştuğunda tehlike yaratıyor.  

 

Fenerbahçe

 

37. dakika: Üst üste fırsatlar kaçmaya devam ediyor. Nani'nin şık pasında sağ kanatta topla buluşan Ozan Tufan sert bir orta açtı ama bu orta van Persie için oldukça hızlıydı. Top dışarı çıktı. 

36. dakika: Atak devam etti Fenerbahçe adına. Mehmet Topal ortayı kesti. Nani son çizgide topa yetişti ancak ortasında top rakip takımda kaldı. 

35. dakika: Moskova ekibi vitesi arttırdı. sağ kanattan yüklenen konuk ekipte Samedov şık çalımların ardından ortasını yaptı ancak kimse dokunamadı. 

33. dakika: Caner ortaladı, ancak savunma karşıladı. Top Kjaer'e kadar geldi Ancak Danimarkalı oyuncu topu kaptırdı. Fernandes sağ kanattan topu ortaladı, az önce hatayı yapan Kjaer topu taca gönderdi.

32. dakika: Mehmet Topal, sol kanada doğru yüksek bir pas attı, Caner gelişine ortaladı ancak savunma topu kornere gönderdi. 

31. dakika: Moskova'nın neredeyse tüm uzun topları Fenerbahçe'de kalıyor. Yeni bir hücum izleyeceğiz. 

30. dakika: Fernandes tehlikeli kesti, kimse dokunamadı ancak Fabiano güçlükle topu çeldi. Taç Moskova ekibinin. 

28. dakika: Bu kez Lokomotiv Moskova tehlikeli bir bölgeden serbest vuruş kullanacak. Samedov'u sol kanatta Mehmet Topal yere düşürdü. Yaklaşık 30 metrelik bir mesafe var. Fernandes topun başında. 

26. dakika: Yine kaçtı! Volkan Şen, sağ kanada topu gönderdi. Top dışarı çıkmadan yetişen Gökhan Gönül ortasını açtı, van Persie'nin kafa vuruşunda top az farkla üstten dışarı çıktı. 

25. dakika: Volkan Şen, sol kanattan hızla kat etti ancak M'Dinga'nın müdahalesi faul kazandırdı. Serbest vuruşu sol kanattan kullanacak Fenerbahçe. 

24. dakika: Nani bu kez sağ kanattan yüklendi, savunmanın müdahalesi sonrası korner. 

23. dakika: Top yeniden temsilcimizde. İleride yapılan yoğun baskı, Lokomotiv Moskova'yı yarı sahasından çıkarmıyor. 

22. dakika: Nani sol kanatta yerde kaldı. Çok tehlikeli bir bölgeden serbest vuruş kullanacak Fenerbahçe. Nani topun gerisinde. 

21. dakika: Kjaer uzun bir top gönderdi, Gökhan Gönül kontrol edemedi. Top kalecide. 

19. dakika: Sarı-Lacivertliler kendi yarı sahasında hazırlık pasları yapıyor. Lokomotiv Moskova futbolcuları baskı kurmuyor. 

18. dakika: Tribünlerin desteği her geçen saniye artıyor. Fenerbahçe oyunun kontrolünü hala elinde tutuyor. 

17. dakika: GOL! Josef De Souza. Pres sonucu topu kazanan Fenerbahçe'de sağ kanattan Gökhan Gönül harika bir orta açtı. Ceza sahası içinde Josef De Souza kafa vuruşunu yaptı ve kalecinin sağından topu filelerle buluşturdu.

16. dakika: Caner kale ağzına kesti ancak bu kez de Nani dokunamadı. Üst üste fırsatlar kaçıyor Ülker Stadı'nda.  

 

Fenerbahçe

 

15. dakika: Fenerbahçe akın akın geliyor! Gökhan Gönül'ün ortasında Volkan Şen dokunamadı, savunma son anda uzaklaştırdı. 

14. dakika: Fenerbahçe'de Mehmet Topal, tehlikeli bölgede topu kaptı ancak M'Dinga'ya yaptığı hareket faul olarak nitelendirilince net bir fırsat kaçtı.

13. dakika: İnanılmaz bir gol kaçtı! Volkan Şen, sol kanattan kale önüne ortayı açtı, van Persie dokundu ancak Guilherme inanılmaz çıkardı. Şimdi köşe vuruşu.

12. dakika: Moskova'da sol kanattan gelen Skuletic, topu kontrol edemeyince Mehmet Topal'a faul yaptı. Serbest vuruşu Fenerbahçe kullandı. 

11. dakika: Lokomotiv Moskova, Samedov ile gole yaklaştı. Tecrübeli oyuncunun yerden sert vuruşu Fabiano'da kaldı. 

10. dakika: Nani'nin ortasında savunma topu uzaklaştırdı. Sonrasında Gökhan Gönül'ün içeri çevirdiği topta Mehmet Topal penaltı noktasının yakınından şutunu attı ancak top dışarı çıktı. 

9. dakika: Nani hızla rakip yarı sahaya ilerlerken Fernandes sert bir faul yaptı. Serbest vuruşu Fenerbahçe kullanacak. 

8. dakika: Rus ekibi tehlikeli geldi. Sol kanatta Manuel Fernandes, orta şut karışımı bir vuruş yaptı, top az farkla dışarı çıktı. 

7. dakika: Caner uzun bir top gönderdi ancak Ozan'a gelmeden kaleci Guilherme topu kontrol etti. 

6. dakika: Samedov çok tehlikeli bir orta açtı ancak Fenerbahçe savunması topu uzaklaştırdı. Kaleci Guilherme'ye kadar giden top yeniden konuk ekipte. 

5. dakika: Kaleci Guilherme uzun bir top gönderdi ancak savunmada Alves karşıladı. 

4. dakika: Fenerbahçe, Nani ile sağ kanattan gelirken Kasaev araya girdi. Top Lokomotiv Moskova'da. Konuk ekip atak geliştirecek. 

3. dakika: Fenerbahçe, kendi sahasında hazırlık pasları yapıyor. Lokomotiv Moskova, ileride baskı kurmadı. 

2. dakika: İlk düdükle birlikte Fenerbahçe tribünlerinden müthiş bir destek başladı. 

1. dakika: Hakem işaretini verdi ve maç başladı! Başarılar Fenerbahçe... 

Vitor Pereira: Takımdaki herkes, sadece Türkiye'de değil Avrupa'da da iyi işler yapabileceğimizi ispatlamak istiyor. 

Vitor Pereira: Birinci hedefimiz her zaman lig. Ama Avrupa da bizim için çok önemli. Lokomotiv Moskova'ya saygı duyuyoruz ama bu maçı kazanmayı çok istiyoruz. 

Vitor Pereira: Avrupa'da olmak, turları geçtikçe daha da kabul gören bir ekip haline gelebilmek bizim için çok önemli. Fenernahçe, Avrupa'da da kabul gören, saygı duyulan bir ekip olmalıdır.

 

FENERBAHÇE: Fabiano, Gökhan, Kjaer, Alves, Caner, Josef, Mehmet Topal, Ozan, Volkan, Nani, Van Persie
YEDEKLER: Volkan Demirel, Hasan Ali, Şener, Kadlec, Uygar, Alper, Fernandao
TEKNİK DİREKTÖR: Vitor Pereira

LOKOMOTİV MOSKOVA: Guilherme, Pejcinovic, Durica, Denisov, Yanbaev, Kasaev, Fernandes, Samedov, Tarasov, N'Dinga, Skuletic
YEDEKLER: Kochenkov, Mikhalik, Kolomeytsev, Barinov, Miranchuk, Maicon, Zhemaletdinov
TEKNİK DİREKTÖR: Igor Cherevchenko

Editör: TE Bilisim