Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Çaykur Rizespor sahasında Fenerbahçe'yi konuk etti. Oldukça hareketli geçen maçı Fenerbahçe 5-1 kazanmayı bildi. Fenerbahçe'nin golleri 5'te Mehmet Topuz, 8 ve 35'te Sow, 49'da Webo ile 55'te Caner'den geldi. Çaykur Rizespor'un tek sayısını ise 62'de Deniz Kadah kaydetti.

 

F.BAHÇE'DE 4 FUTBOLCU SAKATLANDI

Konuk takımda Volkan Demirel, Bruno Alves ve Alper Potuk sakatlanarak oyundan çıkarken Mehmet Topuz da sakatlığı nedeniyle 80'den sonra oyuna devam edemedi.

 

MAÇ FAZLASIYLA LİDERLİĞE YÜKSELDİ

Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 56 yaptı. Çaykur Rizespor ise 28 puanda kaldı. Ligin 27. haftasında Fenerbahçe sahasında Bursaspor'u ağırlayacak. Çaykur Rizespor ise deplasmanda Başakşehir'le oynayacak.

 

KARŞILAŞMANIN AYRINTILARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

EMENIKE YEDEĞE

Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Çaykur Rizespor'a konuk olan Fenerbahçe, sahaya Beşiktaş maçına göre 4 farklı oyuncuyla çıktı. Sarı-lacivertli takımda, sakatlıkları nedeniyle Kuyt, Meireless ve Egemen Korkmaz, kadroda yer almadı. Teknik direktör İsmail Kartal, Beşiktaş derbisinde tribünlerin kendisine tepkisi üzerine formasını çıkarıp sahayı terk eden ve ardından ikna edilerek oyuna dönen Emenike'yi bu kez yedek soyundurdu. Emenike'nin yerine Webo ilk 11 başladı.

 

MAÇ GOLLE BAŞLADI

Son dönemde gerek saha içi gerekse saha dışı yaşananlar nedeniyle tartışmalar yaşanan Fenerbahçe'de Rizespor maçına büyük önem veriliyordu. Bu önem de maçın ilk dakikasından itibaren kendisini gösterdi. 5. dakikada Emre'nin uzun pasına Mehmet Topuz hareketlendi. İlk kontrolünden sonra savunmanın ayağa girmesiyle top kaleci Serkan'dan sekip Giray'a doğru yöneldi. Giray uzaklaştırmak isterken ters bir vuruşla topu adeta Mehmet Topuz'a asistledi. Topuz da yarım vole diyebileceğimi bir vuruşla skoru 1-0'a getirdi.

 

3 DAKİKA SONRA FARKI 2'YE ÇIKARDI

Fenerbahçe ikinci golü bulmakta da zorlanmadı. 8. dakikada yine Emre'nin başlattığı atakta sağdan Webo topla buluştu. Bekletmeden kale ağzına çıkardı. Havadan gelen topu iyi takip eden Sow kafayla farkı ikiye çıkardı.

 

VOLKAN SAKATLANDI

20. dakikada Çaykur Rizespor sağ kanadından yapılan ortaya arka direkte Deniz Kadah kafayı vurdu. Volkan'ı geçen top önce direğe çarptı ardından Volkan ayakları ile uzaklaştırdı. Milli kaleci bu pozisyonda Kweuke'nin bacağına basması sonucu sakatlandı ve oyuna devam edemedi.

 

FIRTINA SOW

Fenerbahçe'de maçın yıldızı şüphesiz Moussa Sow'du. 35. dakikada Sow, kendi sahasından aldığı topta süratle rakip yarı alana geçti. 4 Rizesporluyu geçti ve cez alanına girdi. Sağ ayağının içiyle attığı golle skoru 3-0 yaptı.

 

İKİNCİ YARIDA DA DEĞİŞEN OLMADI

Fenerbahçe maçın ikinci yarısında da atak oyununu sürdürdü. 49. dakikada soldan ceza alanına sarkan Mehmet Topal kale ağzındaki Webo'yu gördü. Webo da boş kaleye, kariyerindeki en kolay gollerden birisini attı. 55.'te ise Caner Erkin serbest vuruştan vurdu, top barajdaki Murat'a çarparak Serkan'ı yanılttı ve ağlarla buluştu.

 

TEK GOL DENİZ'DEN

Baştan sonra üstünlüğü Fenerbahçe'ye kaptıran Çaykur Rizespor'da yüzler burukta olsa 62. dakikada güldü. Kendi sahasından süratle atağa çıkan Çaykur Rizespor'da Kweuke'nin ceza alanı içi sağ çaprazından şutunu Mert tokatladı. Pozisyonu iyi takip eden Deniz'in şutu ise ağlarla buluştu: 5-1. Kalan dakikalarda iki takım da başka gol bulamayınca müsabaka 5-1, Fenerbahçe üstünlüğü ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim