Fenerbahçe Kulübü bir yandan şampiyonluk için mücadele ederken, diğer yandan da büyük bir titizlikle gelecek sezonun çalışmalarını yürütüyor.

Takımın yaşlı ve pahalı oyunculardan kurulu olması nedeniyle radikal değişimlerin işaretlerini her fırsatta veren Başkan Aziz Yıldırım ve ekibinin genç isimlere yöneldiği ve şimdiden araştırmaların yapıldığı belirlendi.

Yönetimin, Süper Lig’de kısıtlı bir oyuncu havuzu olduğu için rotasını Avrupa’da forma giyen Türk asıllı futbolculara çevirdiği kaydedildi. Bunun yanısıra yabancı oyuncu konusunda da yeni sezonla birlikte ciddi değişimler yaşanacak. Profesyonelliği ile herkese örnek olan Dirk Kuyt dışındaki yabancıların büyük bölümüyle ya yollar ayrılacak, ya da gelen teklifler değerlendirilecek. Kuyt’a ise “antrenör-futbolcu” önerisinin getirileceği, böylelikle taraftarın gönlünde taht kuran Hollandalı yıldızla bağların kopmamasının düşünüldüğü öğrenildi.

Sarı-lacivertli kulübün özellikle Moussa Sow ile Emmanuel Emenike’ye gelen ciddi teklifleri dğerlendirme kararı aldığı, bu iki oyuncunun büyük olasılıkla gönderileceği belirtildi.

Takımdaki 30’u aşan yaş ortalamasını bir hayli aşağılara çekmek isteyen yönetimin, Süper Lig’de de bazı oyuncuları listesine aldığı belirlendi. Bu isimlerin başında Bursaspor forması giyen sağ bek Şener Özbayraklı bulunuyor. Gökhan Gönül’ün altenatifinin olmaması sebebiyle yönetim özellikle bu bölgeye bir transfer yapacak.

Editör: TE Bilisim