ÖZETİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN:

http://www.youtube.com/watch?v=0nxa6PbQG5Q


Şampiyonlar Ligi’nin başını çektiği 3 büyük hedef için tam 64 milyon 750 bin Euro’luk (Yaklaşık 170 milyon TL) taahhüt altına giren Fenerbahçe, dün gece sezonun ilk büyük şokunu yaşadı. Sarı- Lacivertliler, Kadıköy’de Arsenal’e çok kötü bir oyun sonrası 3-0 yenildi. Bu skorun ardından Londra’daki rövanş turistik bir gezi haline geldi! CAS’tan müjdeli haber bekleyen camianın hayalleri yerle bir oldu.Sadece farklı yenilgi değil, teknik direktör Ersun Yanal’ın tercihleri de saç-baş yoldurdu. Bonservisi 13 milyon Euro olan Emenike,
62’de oyuna girebildi. 3 aydır resmi maç oynamayan Gökhan Gönül’e ‘kurtarıcı’ rolü biçildi. Meireles dökülürken Alper 82’de sahaya ayak basabildi. Fenerbahçe böylece Devler Ligi’nden elde edeceği hatırı sayılır parayı da ezeli rakibi Galatasaray’a ikram etti!

Hayal kırıklığı...
Fenerbahçe’de dün akşam ilk hedef İngiliz devine karşı kontrolü elde tutmaktı. Bu amaca uygun olarak Sarı-Lacivertliler topun hep arkasında kalan taraf olmak için çalıştı. Hatta bunu o kadar abarttı ki, hiç risk almayarak maçın ilk yarısını tamamen kısır bir oyun havasına çevirdi. Kendi yarı sahasında ve orta sahada hazırlık pasları yaptı ama rakip sahaya oyunu yıkmayı beceremedi. Bu oyun deplasman takımını da rahatsız etmedi hani. Hata kollayan Kırmızı-Beyazlılar topu ayaklarında bulunca da Fenerbahçe kalesi önünde göz açıp kapayıncaya kadar bitiverdiler. Çubuklulardan da daha fazla pozisyon buldular, kaleyi yokladılar. İkinci yarının başlamasıyla Kanarya hem oyunu Arsenal’a verdi, hem de sahada hiç yokken bocalamaya başladı. Tek bir pasla Wilshere takım arkadaşı Walcott’u topla buluşturduğunda Kadlec için adam çoktan kaçmış, Kanarya Konya deplasmanında olduğu gibi sol kanadında büyük bir açık bırakmıştı. Bu hata pahalıya mal oldu ve geriye düşen Fenerbahçe, moral olarak oyundan düştü. Ardından 2. gol ve 3. gol... Artık oyundan tamamen kopmak anlamına geliyordu Saracoğlu akşamında.

Ramsey’i tutan yok!

19’da Cazorla penaltı noktasına çok tehlikeli ortaladı. Giroud’un kafa vuruşu az farkla auta gitti. 45’te Giroud hızlı bir şekilde ceza sahasına sol çarprazdan girdi, sert şutu çok kötüydü. 51’de Wilshere ceza yayında defansın arkasına sarkan Walcott’u gördü Kadlec de oyuncuyu kaçırınca altı pas içerisine kadar giren tecrübeli oyuncu arka direğe ortaladı. Direk dibinde Gibbs’e sadece dokunmak kaldı: 0-1. 55’te Webo defansın arkasına indirdi. Sow’dan önce Szczesny topa müdahele ederek Kanarya’nın beraberlik şansının önüne geçti. 64’te Ramsey orta sahadan aldığı topla hareketlendi ve ceza sahası önüne kadar çok kolay top sürüp geldi. Düzgün bir vuruşla takımını 2-0 öne geçirdi. 76’da Kadlec’in sebep olduğu pozisyonda hakem tartışmalı bir penaltı kararı verdi. Giroud takımını 3-0 öne geçirdi. Fenerbahçe bu skorla tur şansını da zora sokmuş oldu.(fanatik.com)

Editör: TE Bilisim