Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen yıldızlar kız-erkek futbol müsabakaları sona erdi. Müsabakalara 11 erkek, 6 kız takımından toplamda 264 sporcu katıldı. Çekişmeli geçen müsabakalarda yıldız erkeklerde Şırnak Silopi Dicle Ortaokulu birinci olurken, Bingöl Anakara Büyükşehir Ortaokulu ikinci, Batman Cengiz Topel Ortaokulu ise üçüncü oldu.

Yıldız kızlar kategorisinde ise Van Çaldıran Umuttepe Ortaokulu birinciliği alırken, Hakkari Vali Erdoğan Gürbüz Ortaokulu ikinci, Şırnak Süleyman Demirel Ortaokulu ise üçüncü oldu.
Van’da yapılan müsabakaları değerlendiren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir, bu tür organizasyonların ilin spor şehri olmasında büyük rol oynadığını vurguladı. Sinir, “Bölge müsabakaları heyecanı Van’da yaşandı. Güzel bir organizasyon oldu. Bu kadar sporcu ve antrenörünü hiçbir aksaklık yaşamadan ağırladık. Bu tür organizasyonlar gelecekte çok daha iyi organizasyonları Van’da yapabileceğimizin bir kanıtıdır. Son dönemlerde buna benzer birçok faaliyetimiz oldu. Tesis sayılarımızın artmasının da bu organizasyonları Van’a kazandırmak için bir etken oldu. Tesis sayılarımızın artması, buna benzer organizasyonları rahatlıkla üstlenebileceğimizi gösterdik. Van’da yapılan müsabakalarda derece elde edip, yarı finale yükselen takım sporcularını ve antrenörlerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim