Antrenman sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Roberto Carlos, yoğun geçen antrenmanlardan oldukça memnun olduğunu belirterek, "İlk gün sadece topla antrenmanlar yaptık. Daha sonra kondisyonerimiz de geldi. Onun eşliğinde hem fizik hem top çalışmaları şeklinde antrenmanlar yaptık" dedi. Son iki antrenmanda fiziksel olarak takıma biraz fazla yüklendiğini dile getiren Carlos, "Futbolcularım fiziksel antrenmanlarda ellerinden gelen en iyi gayreti gösterdiler. Bu antrenmanlarda futbolcuların normalde mutlu olması biraz zordur ama onları mutlu gördüm. O yüzden ben de çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

 

Carlos, stoper transferi konusunda birlikte futbol oynadığı bir ismin konuşulduğu yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine, "Gelecek defans oyuncusunun takımımız için yararlı olacağını, çok kaliteli olacağını söyleyebilirim. Transferin daha zamanı var. Transfer listemizde birkaç isim var. O oyuncular da burada olmadığı için onlar hakkında konuşmak doğru olmaz. Tam olarak her şey kesinleşince isimlerini açıklamak doğru olur. Transfer konusunda şöyle bir kolaylığımız var ki iyi bir yönetimimiz var. Zeki başkanlarımız var. Futboldan anlayan başkanlarımız var. O yüzden takımımız için ne gerektiğini biliyorlar, nereye, kimi almaları gerektiğini biliyorlar. Buna göre de çalışıyorlar. O yüzden transferlerimizin sonucu gerçekten çok güzel olacak" dedi.

 

Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz ise sezon başında genellikle futbolcuların sağlık muayenelerinin ardından Bolu, Gerede ve Kızılcahamam gibi bölgelerde kamp yaptıklarını, bu yıl teknik heyetin de vermiş olduğu raporla Sivas'ın ikliminin ve çalışma ortamının müsait olması nedeniyle kampın ilk etabını biraz uzun tutarak çalışmalara tesislerde başladıklarını söyledi. Takımda yoğun bir çalışma ortamı olduğunu aktaran Otyakmaz, kampın ekinci etabı için 15 Temmuz'da Hollanda'ya hareket edeceklerini, çalışmaların orada süreceğini açıkladı. Otyakmaz, yeni transferler Rengifo ve Cicinho'dan sonra stoper mevkisine yabancı oyuncu tranferi konusunu kulübün sportif direktörü Murat Erdoğan'ın yürüttüğünü belirterek, "Bugün netleşecek. İnşallah yarın önce İstanbul'da sonra Sivas'ta olacak şekilde bu transferi gerçekleştirmiş olacağız" dedi.

 

OTYAKMAZ: BÜYÜK HEDEFLERE ULAŞABİLECEK BİR KULÜBÜZ

 Teknik Direktör Roberto Carlos'un büyük hedefleri olan bir hoca olduğunu vurgulayan Otyakmaz, "Biz de kulüp olarak büyük hedeflere ulaşabilecek bir kulübüz ama rakiplerimizin bütçeleriyle kıyasladığımızda bizim biraz daha farklı işler yapmamız gerekir. Roberto Carlos transferiyle birlikte başlayan hamlemiz devam ediyor. İnşallah arzu ettiğimiz sonuçlara varırız" diye konuştu.

 

Mecnun Otyakmaz, Türkiye Futbol Federasyonu'nun yabancı oyuncu sınırlamasıyla ilgili olarak, "Geçtiğimiz sezon başında 6+0+4 uygulaması olacağını biliyorduk. Sivasspor olarak transferlerimizi bu yönde gerçekleştiriyoruz. 9 tane yabancı oyuncumuz olacak son stoper transferiyle birlikte. Bir transfer daha yapma hakkımız olmasına rağmen transferi pek düşünmüyoruz. Kulüpler Birliğinde yapılan toplantılarda 4 oyuncunun tribünde oturmasını kulübe yüksek bir maliyet getireceğini, en azından yedek kulübesinde değerlendirerek bu maliyeti biraz düşürmeyi planladığımızı söylemiştik ve bu yönde de federasyondan bir anlayış beklemiştik. Maalesef transfer dönemi başladıktan sonra talimatnameleri de değiştirme şansı olmadığından kördüğüm noktasına geldi. İçinde bulunduğumuz durumla takımımızı organize etmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim