Gençlerde ideallerini gerçekleştirme yolunda yeni bir vizyon oluşturması ve fırsat eşitliği sağlanarak bölgeler arası gelişmişlik farkı algısının azaltılması gibi hedeflerin yanı sıra bölgede yaşayan gençlerin spora özendirilmesi gibi amaçlarda taşıyan projenin ilk ayağı Ağustos-Kasım aylarında gerçekleştirilecek. İlk etapta 13 şehrin gezileceği projenin ilk durağı Van olacak. Projenin 2015 yılında Mart-Mayıs aylarında 15 şehirle devam etmesi hedefleniyor.

KILIÇ: DESTEK OLMAYA HAZIRIZ

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Bakanlık olarak sadece tesisleşme anlamında önemli işlere imza atmakla kalmadıklarını belirterek, "Bu tesislere gidecek sporcu kardeşlerimize ve spor severlerimize yönelik sosyal, kültürel projelerimiz de tüm hızıyla devam ediyor. Bu güzel projemiz de onlardan biri. Bir dönemin efsane isimlerinin bölge halkıyla büyük bir buluşma gerçekleştireceğini düşünüyorum" dedi. Bakan Çağatay Kılıç, yatırım anlamında Türkiye'nin her bölgesine aynı şekilde yaklaştıklarının altını çizerek şöyle devam etti: "Sadece spor yatırımları anlamında bir eşitlik istemiyoruz. Aynı zamanda sosyal ve kültürel projelerde de 81 ilin tamamında bir eşitlik hedefiyle adımlarımızı atıyoruz. Bölge halkının, oradaki genç kardeşlerimizin televizyonlardan takip ettiği, evlerinde posterlerini astığı isimlerle bir araya gelecek olması memnuniyet verici. Televizyon ekranının sanallığını ortadan kaldırıyor, efsanelerle halkımızı tüm sıcaklığıyla buluşturuyoruz. Doğu ve Güneydoğu'da yaptığımız tesis yatırımlarının bu tür sosyal projelerle desteklenmesi çok önemli. Proje ilk olarak 13 Ağustos günü Van'da başlayacak ve sırasıyla Hakkari, Kars, Şırnak, Muş, Siirt, Batman, Iğdır, Mardin, Bingöl, Ağrı, Bitlis ve Elazığ illerinde düzenlenecek."

ÇOLAK: DAHA ÖNCE YAPILMAMIŞ BİR PROJE

Türkiye futbolunun efsane isimlerinden Tanju Çolak da projenin bir ilk olması açısından son derece önemli olduğunu belirterek, "Hem ben, hem de diğer sporcu kardeşlerim büyük bir heyecan ve mutluluk içerisindeyiz. Türkiye'de daha önce yapılmamış bir projede yer almanın haklı onurunu da yaşıyoruz" şeklinde konuştu. Projenin çok güzel dönüşleri olacağına dair inancını dile getiren Çolak, şöyle devam etti: "Biz bu güzel projeyi, sporun akil isimlerinin bölge halkıyla kucaklaşması olarak görüyoruz. Yıllarca bizi gönüllerinden, dualarından eksik etmeyen genç kardeşlerimizle bir araya gelmek gerçekten de çok güzel olacak. Belki bundan önceki yıllarda oraları biraz ihmal ettik ama bize düşen bu açığı hemen kapatmak olmalı. Bu konuda herkes elini taşın altına koymalı. Orada sadece 1 saat programa katılıp İstanbul'a dönmeyeceğiz. Günlerimizi bölge halkıyla geçireceğiz. Çocuklarımıza sporu anlatacak, gençlerimizle futbol maçları yapacağız. Şehrin ileri gelen isimleriyle bir araya gelip, ortak hedefler noktasında atılabilecek adımları değerlendireceğiz. Türkiye sadece İstanbul'dan ibaret değil. Bölge halkının bizlere çok güzel bir ev sahipliği yapacağına inanıyoruz. Başta Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç olmak üzere projenin hayata geçmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyoruz."

İLK DURAK VAN

"Futbolun Ustaları Geleceğin Yıldızlarıyla Buluşuyor" projesi kapsamında Bakanlığın Doğu ve Güneydoğu'da bulunan Gençlik Merkezlerindeki ve KYK yurtlarındaki gençler, efsane futbolcularla bir araya gelecek. Paneller, soru-cevap bölümleri ve sohbet gibi farklı etkinliklerin olduğu projede, ünlü sporcularla gençler arasında halı saha maçları da düzenlenecek. Ayrıca, gençlik merkezlerinde etkinliğin yapıldığı ilin yöresel ve kültürel özelliklerine göre farklı programlar da düzenlenecek.


(ŞEHRİVAN)

Editör: TE Bilisim