G.Saray, Emirates Cup'ta şampiyonluğa ulaştı. Aslan, 2000'deki UEFA Kupası finalinden sonra İngiliz ekibini yine mat etti. Sarı-kırmızılı ekip, Walcott'un golüyle geriye düşse de ikinci yarı oyuna giren Drogba'nın biri penaltıdan attığı 2 golle sezonun ilk kupasını aldı

 

Galatasaray, Londra'dan kupayla dönüyor. Sarı-kırmızılı ekip, Emirates Cup'ta Porto'nun ardından Arsenal'i mağlup ederek turnuvayı şampiyon olarak tamamladı. Teknik direktör Fatih Terim, İngiliz ekibinin karşısına beklenenden farklı bir kadro ile çıktı. Sneijder, Drogba, Dany ve Hakan Balta'yı kesen Selçuk İnan'ı ise kadroya almayan tecrübeli çalıştırıcı, Semih Kaya, Albert Riera, Felipe Melo, Engin Baytar, Elmander ve Umut Bulut'a ilk 11'de şans verdi. Karşılaşmaya iki ekip de hızlı başlarken pozisyon bulan taraf ev sahibi Arsenal'di. 

YILDIZLAR GİDİŞATA EL KOYDU
İngilizler gole de ulaşmayı başardı. 39. dakikada Walcott'ın ortasına kimse dokunamadı. Meşin yuvarlak direk ağlarla buluştu. Ancak Galatasaray daha son sözünü söylememişti. İkinci yarıya Drogba ve Sneijder ile başlayan temsilcimiz, Arsenal kalesinde daha fazla görünmeye başladı. Nitekim 78'de kazandırdığı penaltıyı gole çeviren Drogba ile eşitliği de sağladı. Sahanın başarılı ismi Drogba 87. dakikada Sneijder'in ortasını klas bir şekilde ağlara yollayarak skoru belirledi. 13 yıl önce Arsenal'den UEFA Kupası'nda alan Cimbom, rakibine bir kez daha gün yüzü göstermemiş oldu. 

Editör: TE Bilisim