Kadıköy’de bir kez daha Galatasaray’a geçit vermeyen ve ezeli rakibine karşı yenilmezliğini 16. yıla taşıyan Fenerbahçe’de yüzler gülüyor...

Lider Galatasaray ile zirvedeki puan farkını bire indiren sarı lacivertlilerin kaptanı Emre Belözoğlu, zorlu mücadelede galip gelmelerinin zor olmadığını ifade ederken, Galatasaray’a karşı sağladıkları psikolojik üstünlük ve diğer konularla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı...

Hürriyet Gazetesi'ne konuşan Emre, “Galatasaray, Kadıköy’de neden Fenerbahçe’yi yenemiyor” sorusuna şöyle cevap verdi:

 

KENDİLERİNE GÜVENMİYORLAR

- Biz kazandıkça güvenimiz daha da artıyor. “Mutlaka kazanacağız” düşüncesi ile sahaya çıkıyoruz ve güvenli bir şekilde oynuyoruz. Yılların getirdiği bir şey bu.

- Galatasaray’a karşı evimizde maça çıkarken, sahaya o güvenle adım atıyoruz. Rakip için ise bu durumun tersi söz konusu. Galatasaray’a göre çok daha güvenle oynuyoruz.

- Biz daha çok inanarak oynuyoruz. Son maçta da gerçekten çok iyi oynadık. Sadece yakaladığımız net pozisyonları gole çevirme konusunda iyi değildik.

- Maça da çok iyi hazırlandık, konsantre olduk. Direkten dönen frikiğimde top isteğim gibi inmedi. Biraz aşağı inseydi goldü. Topa çok yumuşak vurdum.

 

Kadıköy'de Son Galatasaray Galibiyeti VİDEO

 

O MAÇI HATIRLAMIYORUM BİLE

Kadıköy’de Galatasaray’ın, Fenerbahçe’ye karşı elde ettiği son galibiyette o gün sarı kırmızılı formayı giyen Emre, “O maç neler hissetmiştin? Ayrıca gerginliğin olmadığı bir derbi geride kaldı. Ne diyorsun?” sorusuna da şu cevabı verdi...

- O maçı ben bile unuttum. Çok zaman geçmiş. Hatırlamıyorum bile... (Gülerek). Gerginlik olmamasını ise ben tribünlerin tavrına bağlıyorum.

- Biz Arena’ya gittiğimiz zaman inanılmaz küfürler ediliyor. Kadıköy’de bir küfür bile duymadım. Rakiple uğraşmayıp sadece bize destek verdiler.

- Bu da bizlerin sahada sadece futbolu düşünmelerine neden oldu. Taraftarımız bizi her zaman böyle desteklemeli. Küfür olmayınca, futbol da güzel hale geliyor.

Editör: TE Bilisim