Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 13. Haftasında Konyaspor karşısında sezonun en farklı galibiyetine imza attı. Hamza Hamzaoğlu yönetimindeki ikinci lig maçına çıkan sarı-kırmızılılar Torku Konyaspor’u 5-0 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig'in 13. Haftasında Torku Konyaspor ile karşılaşan Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ndeki Arsenal yenilgisinin yaralarını 5 gollü harika galibiyetle sardı. Torku Konya Arena Stadı'nda ilk kez bir büyük takımını ağırlayan Aykut Kocaman'ın ekibi, 37 bin kişinin izlediği karşılaşmada sahadan 5-0 yenik ayrıldı. Sarı Kırmızılılar'a galibiyeti getiren goller 16' Umut Bulut, 23' Emre Çolak, 37' Burak Yılmaz, 58' Burak Yılmaz ve 62' Hamit Altıntop'tan geldi. Bu galibiyetle puanını 28'e çıkaran Galatasaray maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Cimbom gelecek hafta Mersin İdman Yurdu ile karşılaşacak.

ARENA'DAKİ İLK MAÇ GALATASARAY'IN

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Torku Konyaspor, yeni stadyumunda ilk defa "3 büyükler"den bir takımı ağırladığı karşılaşmada sahadan 5-0 yenik ayrıldı. İki takım arasında geride kalan 27 lig maçından 21'ini Galatasaray, 2'sini Konyaspor kazandı, 4 karşılaşma da berabere sonuçlandı. Sarı-kırmızılıların 58 golüne, yeşil-beyazlılar 16 golle yanıt verebildi. Geçen sezon İstanbul'da yapılan maçı Galatasaray 2-1 kazandı, Konya'daki randevu golsüz bitti.

39 BİN TARAFTAR İZLEDİ

Süper ligin 12. haftasını 12 puanla 8. sırada geçen Torku Konyaspor, liderlik yarışında yara almak istemeyen Galatasaray'ı Konya Büyükşehir Torku Arena'da konuk etti. 13. hafta mücadelesinde iki takım taraftarı da takımlarını yalnız bırakmadı. Torku Konyaspor ve Galatasaray taraftarı stadın tamamını doldurdu. Geçmiş sezonlarda Galatasaray forması giyen Hasan Kabze'yi hem Torku Konyaspor hem de Galatasar taraftarı çağırarak alkışladı. Maçı Torku Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan ve Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat müsabakayı protokol tribününden izledi.

KONYA'NIN HASRETİ 16 MAÇA ÇIKTI

Torku Konyaspor, Galatasaray karşısındaki üst üste 16. Maçında sahadan yenik ayrıldı. Sarı-kırmızılı ekip karşısında ligdeki son galibiyetini 2003-2004 sezonunun ilk yarısında evindeki maçta 1-0'lık sonuçla alan Torku Konyaspor, rakibiyle daha sonra yaptığı 16 karşılaşmadan 13'ünü yitirdi, 3'ünde berabere kaldı, hiç galip gelemedi.
bulunuyor.

MAÇ ÖNCESİ MÜTHİŞ KOREOGRAFİ

Torku Konyaspor taraftarı Galatasaray maçı önce karografi yaptı. Taraftar teknik direktör Aykut Kocaman ve futbolcuların bulunduğu "Coğrafya yalan söylemez. En büyük biziz" dev pankartını açtı.

Editör: TE Bilisim