Spor Toto Süper Lig'de çok kötü bir sezon geçiren Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası'nda farklı bir tablo ortaya koyuyor. Ç. Rizespor deplasmandında 3-1'le güldü ve final biletini cebine koydu.

MAÇ HIZLI BAŞLADI

Karşılaşma inanılmaz bir pozsyonla başladı. Daha 2. dakikada hızlı gelişen Çaykur Rizespor atağında, yeşil mavililer, rakip savumasyı orta sahada 5'e 1 yakaladı. yaklaşık 40 metre topu süren Orhan Ovacıklı pas vermek yerine şut atınca top kaleci Muslera'da kaldı.

İLK GOL EMRE'DEN

İki takım da orta sahada rakiplerine mesafeli pozisyon alınca tehlikeli ataklar da ardı ardında geldi. 15. dakikaya kadar 3 net fırsat yakalayan galatasaray, Emre Çolak'la bunlardan birini değerlendirdi ve 15. dakikada 1-0 öne geçti. İlk yarıda galatasaray kalesini iyi savunurken, 500. maçına çıkan Sneijder 22. dakikada sakatlanıp yerini Olcan'a bıraktı.

Ç.Rizespor 0-1 Galatasaray Gol: Emre Çolak - İZLE

RİZE 10 KİŞİ KALDI

Pozisyonsuz geçen İlk yarının ardından 2. devre oldukça hareketli başladı. 50. dakikada Yasin'i düşüren maikiadi kırmızı kartla oyun dışında kaldı. 61. dakikada Podolski'nin arapasında Yasin farkı ikiye çıkaran isim oldu. 66. dakikada bu kez Galatasaray 10 kişi kaldı. Gole giden Deniz Kadah'ı düşürdüğü gerekçesiyle Hakan balta da atıldı.

Ç.Rizespor 0-2 Galatasaray Gol: Yasin Öztekin - İZLE

AHMET İLHAN FARKI 1'E İNDİRDİ

Rizespor, 75. dakikada umutlandı. Sercan'ın arka direğe yaptığı ortaya kendini umutturan Ahmet İlhan, gelişine vrudu ve farkı bire indiren isim oldu.

Ç.Rizespor 1-2 Galatasaray Gol: Ahmet İlhan - İZLE

POLSİ SKORU BELİRLEDİ

Maçın yıldızlarından Podolski, 90+4'te kendi çabasıyla güzel bir gol attı ve Galatasaray karşılaşmayı 3-1 kazanıp final yolunda dev bir adım attı. Son olarak 21 Şubat'ta sahasında Trabzonspor'u yenen Galatasaray böylece yaklaşık 2 ay sonra bir maç kazanmış da oldu.

Ç.Rizespor 1-3 Galatasaray Gol: Lukas Podolski - İZLE

Editör: TE Bilisim