Geçtiğimiz hafta Beşiktaş yenilgisiyle zirve yarışından uzak kalan sarı-kırmızılılar Akhisar galibiyetiyle 3. sıraya yükseldi.

Sarı-kırmızılı takımda teknik direktör Mustafa Denizli, sarı kart cezalısı olması nedeniyle bu maçta forma giyemeyen Selçuk İnan'ın yerine Bilal Kısa'ya, Beşiktaş derbisinde sakatlanan Burak Yılmaz'ın yerine ise Umut Bulut'a ilk 11'de görev verdi.

Bursaspor maçıyla birlikte ön libero oynatmaya başladığı Aurelien Chedjou'ya, Beşiktaş derbisinin ardından Akhisar Belediyespor müsabakasında da bu mevkide görev veren Denizli, Bilal Kısa-Chedjou ikilisine savunmanın önünde görev verdi.

Tarık Çamdal ligde ilk kez 11'de

Hamza Hamzaoğlu'nun gözüne giremeyen isimlerden olan Tarık Çamdal, Mustafa Denizli'nin göreve gelmesiyle birlikte yeniden süre almaya başlarken, genç oyuncu Akhisar Belediyespor maçının başlangıç kadrosunda da yer aldı.

Ligdeki Bursaspor ve Beşiktaş maçlarında sonradan oyuna dahil olan Tarık, Akhisar Belediyespor müsabakasında bu sezon ilk kez 11'de sahaya çıkma fırsatı buldu.

Tarık, Ziraat Türkiye Kupası'nda yine Akhisar Belediyespor'la yapılan karşılaşmaya da yine ilk 11'de başlamıştı.

Sabri, Denizli döneminde ilk kez yedek kaldı

Son dönemde Galatasaray taraftarlarının eleştirilerine hedef olan tecrübeli oyuncu Sabri Sarıoğlu, Akhisar Belediyespor önünde teknik direktör Mustafa Denizli yönetiminde ilk kez yedek kaldı.

Denizli'nin göreve gelmesinin ardından Kasımpaşa, Bursaspor ve Beşiktaş maçlarına ilk 11'de başlayan Sabri, Akhisar Belediyespor maçında ise sahadaki yerini Tarık Çamdal'a kaptırdı.

Sabri, karşılaşmanın yedekleri arasında yer aldı.

Podolski sahadaki yerini aldı

Beşiktaş derbisinde sakatlık yaşayan sarı-kırmızılı oyuncu Lukas Podolski, Akhisar Belediyespor müsabakasına yetiştirildi.

Derbinin ardından belindeki ve sol ayak bileğindeki ağrılar nedeniyle tedavi gören golcü oyuncu, takımının son 2 antrenmanında kendisini denemesinin ardından bugün sahadaki yerini aldı.

Öte yandan, sakatlığı sonrası takımla çalışmalara başlayan Lionel Carole, Akhisar Belediyespor maçının kadrosuna da alınmadı.

GS Store mağazasında yangın

Galatasaray'ın lisanslı ürünlerinin satıldığı GS Store'un İstiklal Caddesi'nde bulunan şubesinde yangın çıktı.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, mağazanın ikinci katındaki elektrik panosunda başlayan yangının küçük çapta maddi hasara neden olduğu duyuruldu.

Herhangi bir yaralanmanın yaşanmadığı yangın sonrası tadilat ve temizlik çalışmalarının başladığı, mağazanın en kısa sürede yeniden hizmet vermeye başlayacağı aktarıldı.

Akhisar Belediyespor'da kupa maçı 11'inden 1 kişi sahada

Hafta içi Ziraat Türkiye Kupası'nda Galatasaray'a konuk olan ve 2-1 yenilen Akhisar Belediyespor'da, o maçın 11'inden yalnızca 1 kişi bugün başlangıç kadrosunda yer aldı.

Akhisar Belediyespor'un ilk 11'inde, kupada Galatasaray'a karşı maça başlayan isimlerden yalnızca İsmail Konuk bulunurken, diğer 10 oyuncu değişti.

Konuk ekipte, sarı kart cezası nedeniyle Douglao forma giyemedi.

Maçtan Dakikalar

21. dakikada Ahmet Cebe'nin sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta arka direğe hareketlenen Rodallega uygun durumda gelişine vurdu ancak kaleci Muslera meşin yuvarlağı kontrol etti.

26. dakikada Galatasaray öne geçti. Chedjou'nun pasıyla ceza alanı yayı içinde buluşan Podolski'nin vuruşunda yerden sekerek havalanan top altıpas önüne düştü. Pozisyonu takip eden Umut Bulut'un bekletmeden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kaleci Lukac'ın üzerinden filelerle buluştu: 1-0

33. dakikada Nguemo'nun savunma arkasına attığı topa hareketlenen Rodallega, ceza alanı çizgisi üstü sol çaprazda vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak uzak taraftan auta çıktı.

39. dakikada sarı-kırmızılılar farkı 2'ye çıkardı. Soldan bindiren Olcan Adın'ın ortasında kaleci Lukac ön direkte üzerine gelen meşin yuvarlağı sektirdi. Altıpas gerisinde uygun durumda topu önünde bulan Podolski, sol ayağıyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2-0

İlk yarının kalan bölümünde iki takım adına da önemli bir gol pozisyonu yaşanmadı ve Galatasaray devre arasına 2-0 önde girdi.

48. dakikada Nguemo ceza sahasın dışından sert vurdu. Muslera'nın parmaklarının ucuyla dokundu top direkten döndü. Dönen topla bir kez daha buluşan Nguemo'nun vuruşunda savunmaya çapan top ağlara gitti. 2-1

56. dakikada Sneijder'in ara pasıyla sol çaprzdan ceza sahasına sokulan Yasin, yakın direk dibine yerden sert ve düzgün bir vuruş yaparak topu ağlara gönderdi. 3-1

74. dakikada Sol kanattan Güray'ın sıfıra inerek yaptığı ortada altı pasta çok rahat yükselen Rodallega, düzgün bir kafa vuruşu ile topu filelere gönderdi. 3-2

Galatasaray, hafta içinde kupada 2-1 mağlup ettiği Akhisar Belediyespor'u ligde de 3-2 mağlup etmeyi başardı.

Stat: Türk Telekom Arena

Hakemler: Deniz Ateş Bitnel, Serkan Ok, Erdem Bayık

Galatasaray: Muslera, Tarık Çamdal, Semih Kaya, Hakan Kadir Balta, Olcan Adın, Chedjou, Bilal Kısa, Podolski, Sneijder, Yasin Öztekin, Umut Bulut

Akhisar Belediyespor: Lukac, Ahmet Cebe, İsmail Konuk, Caner Osmanpaşa, Güray Vural, Custodio, Merter Yüce, Onur Ayık, Nguemo, Sami, Rodallega

Goller: Dk. 26 Umut Bulut, Dk. 39 Podolski, Dk. 56 Yasin (Galatasaray), Dk. 48 Nguemo, Dk. 74 Rodallega (Akhisar Belediyespor)

Sarı kart: Dk. 45 İsmail Konuk (Akhisar Belediyespor)


KAYNAK-HÜR HABER

Editör: TE Bilisim