Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı çocuk evlerinde kalan çocuklarla kentteki ulusal ve yerel basın mensupları arasında dostluk maçı yapıldı.

 

Düzenlenen etkinliğe Akdamar, İkinisan ve Yumurcak Çocuk evlerindeki çocuklarla Çocuk Evleri Müdürlüğü personelleri katıldı. Oldukça çekişmeli ve heyecanlı geçen maçta, çocuk evlerindeki çocuklar sergiledikleri futbol ile basın mensuplarını terletti. Van ilindeki ulusal ve yerel basınla tanışarak kaynaşma sağlamak ve Çocuk Evleri Müdürlüğü hizmetlerini tanıtmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade eden Çocuk Evleri Müdür Vekili Nihat Işık, “Çocuk Evleri Müdürlüğü olarak yeni bir kuruluşuz, çocuklara yönelik bakım hizmetlerimizi daha önceden ‘kışla tipi bakım’ dediğimiz çocuk yuvası ve yetiştirme yurtlarında yapıyorduk. Ev tipi çocuk bakımı modelimize 2011 yılında geçtik. Bu hizmet modelimizin tanıtılmasında, özellikle ilimizdeki ulusal ve yerel basının önemli bir rolü vardır” dedi.

 

Basın mensuplarının galibiyeti ile biten maçın sonucunda, ikramlar eşliğinde maçın değerlendirilmesi yapıldı. Basın mensuplarına teşekkür eden Nihat Işık, yakın bir zamanda maçın rövanşını yapmak istediklerini belirtti.

 

Basın sporun kadrosunda; İhlas Haber Ajans (İHA) Muhabiri Atilla İdiz, Vansesi Gazetesi Muhabiri İlhan Siyahtaş, Merkür TV Muhabiri Ferit Erçin, Van TV Muhabiri Harun, X Gündem Dergisi İmtiyaz Sahibi İshak Kara, Prestij Gazetesi Muhabiri Fazıl Erüş ve Gazetemizin muhabiri Önder Altınal yer aldı. 

Editör: TE Bilisim