Gazetelerde ve internet haber sitelerinde, Borussia Dortmund'un galibiyetinin yanı sıra sarı-kırmızılı taraftarların çıkardığı olaylar öne çıkarıldı.

Bild gazetesi haberinde, sarı-siyahlı ekibin tur atladığına işaret edilerek, karşılaşmada Marco Reus'un attığı ilk golün ardından yaşadığı sevinç öne çıkarıldı.

İngliz kulübü Manchester City'in transfer etmek istediği Reus'un golden sonra elleriyle ağzını, gözlerini ve kulaklarını kapattığı anımsatılan haberde, Reus'un arkadaşlarıyla girdiği bir iddiadan dolayı bu şekilde hareket ettiği vurgulandı.

Haberde, Alman ekibinin 4 maçta 4'üncü galibiyetini alarak kulüp rekorunu kırdığı kaydedildi. Galatasaray taraftarlarının yaktığı meşalelerden dolayı maça iki kez ara verildiği belirtilen haberde, maçta güzel sahnelerin yaşanmadığı ifade edildi.

Express gazetesinin internet sayfasındaki ''Dortmund kazandı, Galatasaray taraftarı kontrolden çıktı'' başlıklı haberde, sarı-siyahlıların bir üst tura çıkmayı garantilediği kaydedildi. Haberde, Galatasaray taraftarının yaktığı meşaleler ile attığı maytapların tehlike oluşturduğu için hakemin maça bir süre ara verdiği belirtildi.

Sportbild dergisinin internet sayfasında yer alan haberde, Galatasaray taraftarının Dortmund'un galasında skandala yol açtığı belirtilerek, ''Dortmund rezaleti'' başlığını kullanıldı.

Borussia Dortmund'un şimdiye kadar Şampiyonlar Ligi'nde bu kadar erken grupları geçmediğine işaret edilen haberde, sarı-siyahlı ekibin böylelikle ligde yaşadığı krizin üstesinden gelmek için cesaret topladığı bildirildi.

Türk taraftarlarının çıkardığı olayların, Galatasaray'a karşı alınan 4-1'lik galibiyet alan Borussia Dortmund'un galasının huzurunu kaçırdığı yorumu yapılan haberde, maçın ikinci yarısında sahaya maytap ve meşale atıldığı kaydedildi.

Westfaelische Rundschau gazetesi de ''Dortmund, Avrupa'yı yapabiliyor'' başlığını kullandığı haberde, sarı-siyahlı ekibin Galatasaray'ı 4-1 yenerek kışı Şampiyonlar Ligi'nde geçirmeyi garantilediği belirtildi.

Haberde, Borussia Dortmund Teknik Direktörü Jürgen Klopp'un ''Galibiyeti hak ettik'' sözüne de yer verildi.

Kicker dergisi, ''Dortmund'un üstünlüğü: Klopp gelişme görüyor'' başlıklı haberinde Borussia Dortmund, Galatasaray'ı 4-1'lık skorla yenerek rahat bir galibiyet aldığı ve şimdiden Şampiyonlar Ligi biletini elde ettiği kaydedildi.

Editör: TE Bilisim