İbrahim Hacıosmanoğlu, "13. Ağır Ceza Mahkemesi ve onun akabinde bizim itirazımızı değerlendiren 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin hukuk dışı verdiği kararlar, hukukun, adaletin yanından dahi geçmeyecek seviyesiz kararlar onu konuşturuyor. Bu şansın konuşmalarına ben itibar etmiyorum, dikkate de almıyorum Bunların hepsi algı yönetimi. Ama onu konuşturanlara da lanet olsun diyorum, başka bir şey demiyorum" ifadesini kullandı.

"KAYBEDİLEN ÇOK ŞEY YOK"

Trabzonspor Başkanı, bordo-mavili takımın sabah yaptığı çalışma sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Takımın aldığı sonuçları kabul etmenin, hazmetmenin kolay olmadığını vurgulayan Hacıosmanoğlu, şunları söyledi:

"Olmaması gereken alınmaması gereken sonuçları aldık. Bunlarda hem oyuncuların hem bizlerin hem teknik kadronun hem hakemlerin büyük katkısı var. Ama bunların hiçbiri mazeret değil. Sağduyulu Trabzonspor sevdalılarının takıma olan inancı, ümidi halen devam ediyor. Bizim de devam ediyor. 5 maçta 4 puan almış olabiliriz ama kaybedilmiş olan çok şeyimiz yok. Bunları telafi etme imkanımız var."   

"TARAFTARIN BAŞINI ÖNE EĞDİRMEYİN"

Takımla dün yaklaşık bir saat süren bir toplantı yaptığını da hatırlatan Hacıosmanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dünden bu yana çocuklarla konuşuyoruz. Onlardan bir tek şey istedim, şunu söyledim; 'Bizim harcadığımız emekleri bir tarafa bırakın ama bu takımın sağduyulu taraftarları var. Onlar da şehirde gördüğünüz normal halk, köylerde yaşayan masum insanlar ve Türkiye 'nin dört bir köşesinde Trabzonspor sevdasını taşıyan kişiler. Bunlara karşı bu tablo bizi daha çok üzüyor. Onların başının eğik gezmesi bizi rahatsız ediyor. Sizi de rahatsız etsin. Sizden tek istediğim o insanların başlarının dik gezmesini sağlamanız. Trabzonspor yakın tarihinin en iyi kadrosunu kurduk. Uyum sorunu olabilir. Ama oynadığınız takımlara bir bakın. Kardemir Karabükspor'un 11'inden bir tane oyuncu alıp da Trabzonspor'un 11'inde oynatabilir misiniz? Bunu kendinize sorun' dedim."

HACIOSMANOĞLU: SAHADA SAVAŞIN

Çocukluğundan bu yana bulunduğu konuma gelen kadar hep savaştığını da vurgulayan Başkan Hacıosmanoğlu, "Çocukluğumdan beri savaşarak 48 yaşına geldim. Cenab-ı Allah da her şeyi nasip etti bana ama hep mücadele edip savaştım. Sonunda da kazanan ben oldum. Trabzonspor başkanlığını da herkesin bize karşı olduğu dönemde o mücadeleyle kazandım. Bunları hep örnekleriyle gösterdim onlara. Ayrıca, 'Hepiniz değerli oyuncularsınız ama sahada savaşmadığınız sürece başarıyı yakalama imkanımız yok. Sizlerden sadece masumane duygularla Trabzonspor sevdasını içinde taşıyan insanların başını öne eğdirmeden, sahada savaşmanızı istiyorum. Savaşın sonunda elbette ki kaybedebilirsiniz. Bu bir oyundur. 3 tane sonuç var. Ama o savaşın örneğini sahada göstermek zorundasınız. Milyonlarca insan ve biz sizden bunu bekliyoruz' dedim. Umut ediyorum milli takım arasından sonra başlangıç olur, sahaya çıktıklarında gerekli performansı gösterip Trabzonspor'u layık olduğu yere taşırlar" diye konuştu.

"BENİ KARŞINIZDA BAŞKA TÜRLÜ GÖRECEKSİNİZ"

Takımla yaptığı toplantıda, "Belki de başkan olarak sizinle bu tarzda son kez konuşuyorum. Başka zaman başka türlü göreceksiniz. Ama umut ediyorum ki bundan sonraki karşılaşmalarımızda yaşadığınız başarıların karşılığında ekstra bonuslar aldığımız bir başkan olarak dururum karşınızda" dediğini de hatırlatan Hacıosmanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnancımız tam. Takımın başarısız olmasını isteyen çok insan var. Dolayısıyla bizim de başarısız olmamızı isteyenler var. Bu alışkanlık Trabzon'da her zaman var. Herhalde onlar da bu 5 haftadır yaşanan sonuçlardan ders alıp Milli Takım arasından sonra Trabzonspor sevdalılarının istediği sonuçları onlara sunacaklardır diye düşünüyorum. Ümidimiz ve inancımız bu yönde."

"MÜCADELE EDERSEN YENİLSEN DE ALKIŞLANIYORSUN"

Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, sonuçların söyle devam etmesi durumunda ne tür yaptırımları uygulamaya koyacakları yönündeki soruyu yanıtlarken de şu ifadeleri kullandı:

"Böyle devam etme imkanı yok. Olmayan şeyleri olmadan konuşmaya gerek yok. Ama bu takımın kalitesi ortada. Onlara söylediğim sahada savaşmaları. Topun onlara gelmesini beklemeden topu nasıl kazanacaklarıyla ilgili mücadele vermeleri. Onu verdikleri zaman da bu seyirci zaten yenilsen de seni alkışlıyor. Varşova maçında örneğini gösterdiler. Bizim insanımız bu. Varşova maçının son 40 dakikasında oynadığımız futbolu oynayalım yenemeyeceğimiz takım yok. Bu mücadele azmini de sahaya yansıtacaklarına inanıyorum."

HAKEM KARARLARINI DEĞERLENDİRDİ

Teknik Direktör Vahid Halilhodziç'in saha kenarındaki agresif tavırlarıyla ilgili soruları da yanıtlayan Başkan Hacıosmanoğlu, şunları söyledi:

"Bu konuyla ilgili Vahid hocayla elbette ki konuşuyoruz. O da bizden birisi. O da aynı duyguları yaşıyor, başarılı olmak istiyor. Başarılı olmak için Trabzonspor'a geldi. Bu sonuçlar nasıl bizleri çılgına çeviriyorsa onu da çeviriyor. Kaldı ki hem ligde hem Avrupa'da yapılan hakem hatalarına baktığınız zaman hazmedilecek şeyler değil. Başarısız sonuçlardan sonra bunları konuşmaya gerek yok belki ama üzerimizde oyun oynanıyor olabilir. Karabük maçında kötü oynuyoruz ama adam smaç gibi topu eliyle kesiyor, hakem penaltıyı vermiyor. Verse 2 - 1 olacak, belki maçın seyri değişecek. Varşova maçında iki tane net penaltı. Kararlara bakıyorsunuz insanın çıldırmaması elde değil. Avrupa'da tuttuğumuz avukat, 'Bu davayı alırım ama daha sonra bu davadan zorluklar nedeniyle vazgeçerseniz hiç başlamayalım. Çünkü biz UEFA'ya savaş açıyoruz, bize karşı farklı yaptırımlar da uygulayabilirler' demişti. Biz de, 'Bu bizim namus davamız. Bundan geri dönmeyiz. Buna emin olun' dedik. Gündeme fazla getirmiyoruz ama hem Türkiye'deki hem Avrupa'daki hukukçularımız ciddi şekilde çalışıyor. UEFA da zor durumda. Orada da bir kasıt demiyorum ama bariz hatalardan insanın midesi bulanmıyor değil. Hem o alanda hem sportif alanda mücadelemiz devam edecek. Bizim ufak tefek hakem hatalarına söyleyecek sözümüz yok. Takım sahada savaşırsa elbette ki o savaşın sonunda hakem hatalarıyla puan kaybetmeye devam edersek o zaman bizim de konuşmaya ve yetkilileri uyarmaya hakkımız olur. Ama biz önce sahada Trabzon'a yakışan mücadeleyi vermek zorundayız. Ondan sonra da bize yanlış yapanlar olursa, yanlışın hesabını sorma cesareti her Trabzonlu'da olduğu gibi bizde de vardır."

HOCAYLA MUKAVELEMİZ 2 YILLIK AMA...

Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, Teknik Direktör Vahid Halilhodziç'in mukavele süresiyle ilgili spekülasyonları da yanıtlarken şunları söyledi:

"Sözleşmesi 1 yıl değil, 2 yıllık sözleşmemiz var. Ama Vahid hoca şunu söyledi; 'Ben sana söz verdiğim için buraya geldim. Olur da başarısızlık olursa ne kulüp ne ben tazminat ödeyeyim. Kulüp de ben de serbest kalma imkanımızı birbirimize verelim 1 yıl sonunda' Bu da kulübün menfaatlerini düşünerek kendisinin söylediği bir şey. Trabzonspor'dan ayrılırken tazminat alayım gideyim diye bir düşüncesi yok. Buraya zaten paraları teperek geldi. Bizim vereceğimizin 2 - 3 katı paraları kabul etmeyerek bize geldi. Trabzonspor'u koruma adına bunlar. Başarılı olursak devam edeceğiz zaten. Ama herhangi bir aksi durumda ne kulübün eli bağlı olsun, ne de benim elim bağlı olsun diye öyle bir opsiyon koyduk sözleşmesine. Yoksa sözleşmesi 2 yıllık."

Başkan Hacıosmanoğlu, Cardozo'nun Türkiye'ye gelirken sakat olduğu yönündeki iddiaları da yanıtlarken, "Hocamız oyun sistemine göre farklı bir santrfor olsa daha farklı olur diyor ama Oscar Cardozo'nun tarzı belli. Cardozo'yu saha içinde beslersen o da gereğini yapar. Benfica'da yıllarca öyle oynadı. Hoca da o sistemi kurmaya çalışıyor. Sadece Cardozo'nun meselesi değil tabi. Oyuncuların da savaşan bir ruhla sahada olmaları lazım. O zaman ceza sahası içinde etkili olan golcülerimiz olursa topu kaleye sokmak zor olmaz tabii ki" ifadesini kullandı.

"OYUNCULARA BİR LİRA BORCUMUZ YOK"

Takımla yaptığı toplantıda oyunculara çok özel şeyler söylediğini de vurgulayan Hacıosmanoğlu, "Özel hayatımla ilgili çok örnekler verdim. Kaptanımız bile, 'Ben 7 senedir buradayım, böyle şey görmedim' diyor. Tek kuruş borcumuz yok oyunculara. Hiçbir kulüpte böyle bir şey yok. Bu imkanları yaratırken çok çalışıyoruz. Oyuncuların parasını gününde ödemek aslında marifet değil, bizim görevimiz. Ama onlara, 'Siz bunun devam etmesini istiyorsanız sahada bunun karşılığında bir şeyler yapmak zorundasınız' dedim. Onu yaparlarsa devam eder aynı şekilde" dedi.

AZİZ YILDIRIM'A SERT ÇIKTI

İbrahim Hacıosmanoğlu, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın, "Yeniden yargılama sırasında mahkemede herkesle hesaplaşacağız" sözlerini değerlendirirken sert ifadeler kullandı. Aziz Yıldırım'ın ismini hiç telaffuz etmeyen Hacıosmanoğlu, şunları söyledi:

"Bu soruya çok güzel cevaplar veririm ama 'Trabzonspor kötü gidiyor, bak gene işte bu şahısla ilgili konuşup da ön plana çıkmaya çalışıyor' diyecek insanlar. Ama bizi de rahatsız ediyor, kısa bir cümleyle cevap vereyim. Bu şahıs zaten bizim muhatabımız değil. Benim muhatap alacağım adam önce gidip vatani görevini, askerliğini yapıp gelecek. Ama onun kabahati yok. Sahte çürük raporuyla askerlikten kaçan insana, gece saat 2'de meclisten karar çıkarıp, bedelli askerlikten yararlanma hakkı tanıyanlar bugün o adamı konuşturuyor. Görüş bildiren 13. Ağır Ceza Mahkemesi ve onun akabinde bizim itirazımızı değerlendiren 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin hukuk dışı verdiği kararlar, hukukun, adaletin yanından dahi geçmeyecek seviyesiz kararlar onu konuşturuyor. Yani kim konuşturuyor? Devletin birimleri konuşturuyor. Bu bizim değil, bunu konuşturan devlet yetkililerinin ayıbı. Bırakın konuşmayı toplumun içine dahi çıkamayacak birisi. Bize çocukken askerlik en kutsal görevdir diye öğrettiler. Sahtekarlık yapıp sahte belgeyle askerlikten kaçan bir adamı siz kurtarıyorsanız, o da çıkıp 'herkesten hesap soracağım' der. Ama onu konuşturanların kabahati. Ben merak ediyorum, yaptıkları hırsızlıkları, Trabzonspor'un çaldıkları emeklerini, o suçları o konuşmaları nasıl örtbas edecekler de kimden hesap soracaklar. Bunların hepsi algı yönetimi. Algı yönetiyorlar. Bu hukuk dışı kararı veren mahkeme başkanları sadece bu süreyi uzatıp zamana yayıp sulandırmak istiyorlar. Ama bizim UEFA'daki girişimlerimiz devam ediyor. Trabzonspor taraftarları hiç şüpheye kapılmasın. Bu konuyla ilgili biz değil hukukçularımız konuşuyor. UEFA'nın da ne kadar sıkıştığını hukukçularımızın yaptığı hamlelerle biz çok iyi biliyoruz. Bunlar kamuoyuyla paylaşacağımız şeyler değil. FIFA'nın UEFA'ya yazı yazıp, 'kararlarınızı bekliyoruz' demesinin ne anlama geldiğini ilerleyen süreçte hep beraber göreceğiz. Türkiye'de ne kadar yeniden yargılama adıyla bu işi sulandırıp zamana yaysalar da, Avrupa'nın dev kulüplerinin dahi, UEFA ve FIFA'ya sordukları soru şu; biz düşerken düşüyoruz da niye bu takıma ceza vermiyorsunuz? Bizden daha çok baskı yapanlar da var Avrupa'da. Bu şansın konuşmalarına ben itibar etmiyorum, dikkate de almıyorum Bunların hepsi algı yönetimi. Ama onları konuşturanlara da lanet olsun diyorum, başka bir şey demiyorum."

Başkan Hacıosmanoğlu, Aralık ayında seçimli kongre olacağı yönündeki iddiaları da yanıtlarken şunları söyledi: "Bizi Trabzonspor taraftarları her ne kadar spekülasyon yapsalar da 2.5 seneliğine seçti. Biz geçen sene staj dönemimizi yaptık. Ama bu sene sağduyulu olan bütün Trabzonsporluların söylediği tek şey var. Gerek yerli gerekse Avrupa'dan aldığımız oyuncuların hepsi yakın zamanda alınan en iyi oyuncular. Bunlar inanıyorum ki kendilerini buldukları zaman galibiyet serisi başlatacaklar. Genel kurul üyelerinin bize verdiği süreyi tamamlamak bizim görevimiz. 'Ben beceremiyorum gidiyorum' diyecek karakterde insan değilim. Onun için bu kadar yatırımları yaptık. Allah'ın izniyle bunların karşılığını alacağız. Alamazsak zaten, hep söylüyorum, ben bu takımın taraftarıyım. Benim gibi gönül veren sağduyulu insanlara zulmetmek bana düşmez. Elbette ki bizden daha iyi yapacak birisi varsa görevi devretmeye her zaman hazırız, her zaman da ederiz. Ama bu kulüpte çok şeyi değiştirdik. Çok şeyin daha değişmesi azım. Bu kulübü bir çıkar aracı olarak insanların tekelinden kurtarmak bizim amacımız. Biz onu kurtardıktan sonra gelenler de inşallah aynı düzeni devam ettirir. Trabzonspor ancak o zaman kurtulur. Yoksa aynı düzen devam ederse, Ahmet gelsin Mehmet gitsin mantığı devam ettiği sürece Trabzonspor zaten kalıcı başarılar yakalayamaz." Ömür AVCI (DHA)

Editör: TE Bilisim