Türkiye Futbol Federasyonu Kadın Ligi 3. lig ve 8. grupta yer alan Van Büyükşehir Belediyesi Kadın Futbol takımı, bu hafta karşılaştığı Bayazıtspor'u kendi sahasında 8-1 yenerek eksik maçı olmasına rağmen ikinci sıraya yerleşti. Galibiyeti Kobanê'nin özgürlüğüne adayan kadınlar, maçın ardından galibiyeti 'Bijî Berxwedana Kobanê' sloganları ile kutladı.

VBB KADIN FUTBOL TAKIMI FARKA GİTTİ

Van'da istikrar açısından en iyi noktada olan Van Büyükşehir Belediyesi Kadın Futbol Takımı, İŞGEM sahasında Bayazıt Kadın Futbol Takımı ile karşılaştı. Karşılaşmaya hızlı başlayan VBB Kadın Takımı, ilk yarıyı 3-1 önde kapadı. Maçın ikinci yarısında da aynı kadroyla sahaya çıkan VBB Kadın Futbol Takımı, adeta gol olup rakip kalesine yağdı. İkinci yarı boyunca konuk takımın orta alanı bile geçmesine izin vermeyen VBB Kadın Futbol Takımı, Aycan'ın 3, Gülcan'ın 3, Şükriye'nin 1 ve Ayşe'nin 1 golüyle maçı 8-1 kazandı. Maç sırasında atılan her golde tribünde bulunan kadınların zılgın çekmesi renkli görüntülere neden olurken, maçın ardından genç kadınlar müzik eşliğinde halaylar çekerek, takımın zaferini kutladı. Türkiye Futbol Federasyonu Kadın Ligi 3. lig ve 8. grupta yer alan Van Büyükşehir Belediyesi Kadın Futbol takımı aldığı bu sonuçla puanını 21'e çıkararak lider Ağrı Birlik ile arasındaki puan farkını 4 puana indirerek, bir maçları eksik olmasına rağmen ikinci sıraya yerleşti.

GALİBİYET 'BİJÎ BERXWEDANA KOBANÊ' SLOGANLARIYLA KUTLADI

Maçın ardından konuşan Takım Antrenörü Ramazan Bildirici, bu galibiyeti Kobanê'nin özgürlüğüne adadıklarını söyleyerek, hedeflerinin şampiyonluk olduğunu belirtti. Bu yıl maçlara çok iyi hazırlandıklarını ve önemli başarılar elde ettiklerini aktaran Bildirici, hiçbir transfer yapmadıklarını söyledi. Ertelenen bir maçlarının olduğunu, bu maçı kazanmaları ile liderle aralarında puan farkının 1'e ineceğini söyleyen Bildirici, tek amaçlarının şampiyonluk olduğunu belirtti. Kendi gruplarında ilk iki takımın play-off'a katılacağını hatırlatan Bildirici, kalan maçları da kazanarak mutlaka bir üst lige çıkmak istediklerini ifade etti. Van halkına çağrıda bulanan Bildirici, "Tüm halkımızı maçlarımıza bekliyoruz. Bugün kentte en istikrarlı ve üst sıralarda bulanan tek takımız. Bu konuda halkımızın bizlere destek sunması ve maçlarımıza gelerek bizlere destek sunmasını istiyoruz. Bugüne kadar oynadığımız maçlarda sadece 2 yenilgi aldık. Takımımızın çok başarılı bir grafiği var. Bu grafiği bir üst lige çıkarak daha da yükseltmek istiyoruz. Galibiyetimiz Kobanê'nin zaferine ithaf olsun" dedi. VBB Kadın Futbol Takımı bu hafta Muş Yaşamspor ile Muş'ta karşılaşacak. Takımın tek hedefi galibiyet.


ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim