Geçtiğimiz hafta yapılan kongrede göreve yeni gelen Belediye Vanspor yönetimi basın mensuplarıyla iftarda bir araya geldi.

Şahabettin Özarslaner spor tesislerinde düzenlenen iftar yemeği öncesi yönetim tarafından basın mensuplarına tesisler gezdirildi. Tesis hakkında bilgiler veren Belediye Vanspor yönetimi ardından verilen iftar yemeğine geçti. Yemeğin ardından kulüp Başkanı Gıyasettin Gültepe yaptığı açıklamaya gazetecilerin basın bayramını kutlayarak başladı. Yeni yönetime güvendiğini ve taşların yavaş yavaş yerine oturduğunu dile getiren Gültepe, Vanlı iş adamlarından büyük destek beklediklerini ifade etti. Gültepe, basının ve Van halkının da desteğini yanlarına almak istediklerini söyleyerek, takımın tüm Van halkına ve bölgede ki diğer illere ait olduğunu, herkesin desteği ile Vanspor’un iyi yerlere gelebileceğini belirtti.

 

BAŞKAN’DAN DESTEK ÇAĞRISI

 

Özellikle Vanlı iş adamlarına seslenen Gültepe “Öncelikle şunu söylemek istiyorum ki bugün basın bayramı ve bizim burada toplanmamız da sizin bayramınızı kutlamaya bir vesile oldu. Bizim için çok sevindirici bir gün. Sizin ve tüm değerli basın mensuplarının basın bayramını kutluyorum. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz Cuma günü kulübümüz olağanüstü kongreye gitti. Bizler yeni yönetim olarak göreve geldik. Öncelikle yönetime gelen arkadaşlarımı ve görevlerini açıklamak istiyorum. Kulüp başkanlığına Gıyasettin Gültepe, as başkanlığına İlyas Tunç, genel sekreterliğe Botan Moray, genel kaptanlığa Çetin Berge, basın sözcülüğüne Erhan Aksoy, halkla ilişkiler sorumluluğuna Ayşen Harmancı, muhasebe sorumluluğuna Murat Sarısaç, altyapı sorumluluğuna Mehmet Asım Askar, salon sporları sorumluluğuna Yılmaz Dağlı getirildi. Yönetimimizin genç ve dinamik arkadaşlardan oluştuğunu belirtmek istiyorum. Kongremizin amacı da yeni bir sinerji yaratmak ve yeni bir heyecan oluşturmaktı. Üyelerimizin de genç ve dinamik olması bu heyecanı yaratacaktır. Bu arkadaşlarımızın çoğu da akademik kariyeri olan arkadaşlardır. Ben siz değerli basın mensuplarının dayanışması, Van halkının desteği, iş adamlarımızın da yardımlarıyla kulübümüzün iyi yerlere geleceğine inanıyorum.” Dedi.

 

SPOR BARIŞI SAĞLAYAN BİR KÖPRÜDÜR

 

Öncelikli hedeflerinin Belediye Vanspor’u ligin üst sıralarına taşımak olduğunu bildiren Gıyasettin Gültepe “Spor gerek uluslararası anlamda olsun gerek yurt çapında olsun barışı ve kardeşliği sağlayan bir köprüdür. Bu yüzden biz spora destek veriyoruz. Bunun içinde diyoruz ki Vanspor layık olduğu yerlere gelmeli. Sizlerin de bildiği gibi Vanspor şu anda ligin kritik noktalarında bulunuyor bizim öncelikli hedefimiz Vanspor’ u bu kritik noktalarından kurtarmak ve sonrasında daha üst seviyelere taşımak. Tabi bu sizlerin kamu birliği yaratmanız ve gündem oluşturmanızla oluşacaktır. Önümüzde ki süreçte sizlerle istişare içinde olacağız. Sizlerin görüşlerini, önerilerini ve eleştirilerini alacağız. Yani Vanspor’ u hep birlikte bir yere taşıyacağız. Şu anda bizler göreve yeni gelmemiz sebebi ile kadromuzu oluşturamadık. Transfer komitemiz gerek iç bölgede gerek dış bölgede olsun çalışmalarını sürdürüyor. Bizde bu çalışmalardan sonra sizlere kadromuzu tanıtacağız.” Dedi.

 

BELEDİYE VANSPOR HİÇ BİR MERCİDEN DESTEK ALMADI

 

Geçmiş yönetime teşekkürlerini dile getiren Gültepe “Bilindiği üzere Belediye Vanspor ilimizdeki hiçbir merciden Van Valiliği de dâhil olmak üzere destek almadı ve Van Büyükşehir Belediyesi üzerine bırakıldı. Belediye’mizde bilindiği gibi kısıtlı bir bütçe ile kendisini idame ettiriyor. Başta belediye başkanımız Bekir Kaya’ ya, geçmiş yönetimde çalışmış sporculara, yönetime ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Önümüzde ki süreçte daha uyumlu bir çalışma sergileyeceğimize inanıyorum. Spor kulüpleri para ile sermaye ile bir yerlere varır. Bugün para olmazsa hiçbir takım hiçbir yere varamaz. Transfer lazım transfer içinde para lazım. Depremden sonra tesislerimiz çökmüş durumda. Şu anda Van Atatürk Şehir Stadı yıkılması gereken durumda. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile görüşmeler yapacağız. Maçların nerede oynanacağı konusunda bir karar alacağız. 12-24 ağustos arasında kamp yapacağız. Büyük ihtimalle kampımızı Kapadokya bölgesinde gerçekleştireceğiz. Tekrardan söylemek istiyorum tüm Van halkından destek bekliyoruz çünkü bu takım Van’ımızın takımıdır hepimizin takımıdır. Yarından itibaren antrenmanlarımıza başlayacağız. İnanıyorum ki Belediye Vanspor güzel yerlere gelecek.” Şeklinde konuştu.


 Ömer Faruk TOKTAŞ/Şehrivan

Editör: TE Bilisim