Futbolcuların bir maçı 3-4 farklı kazanıp, gerçek anlamda rahatlama yaşadıktan sonra çok daha özgüvenli oynayacağına inanan Kartal, rakiplerin ezberini bozmak için de Sivasspor sınavıyla birlikte taktiksel değişikliğe gidecek.

Sarı lacivertli takımda teknik heyet, kötü oyunun nedeninin oyuncular üzerlerindeki baskı olduğu görüşünde. İsmail Kartal ve ekibi bu konuda fikir birliği içinde. Kartal ve yardımcıları, futbolcuların fizik güç yönünde bir problemleri olmasa da sahada istediklerini yapamamasını baskıya bağlıyorlar.

Fenerbahçe ilk hafta Karabük’ü 3-2 yendikten sonra lig ve kupada hiçbir maçta 3 gol atamadı. En farklı skoru deplasmanda 2-0 kazandıkları Beşiktaş maçında alan sarı lacivertliler kısır bir futbol sergiliyor.

Sistemi değiştirecek
İsmail Kartal ve yardımcıları futbolcuların üzerindeki baskıyı atmak için bir karşılaşmayı büyük farkla kazanıp rahatlamaları gerektiğini düşünüyor.

Böyle bir maçı 3 ya da 4 farklı kazanıp rahatlamaları gerektiğinin altını çizen Kartal, böylece çok daha iyi futbol oynayacaklarına inanıyor. Balıkesir maçında yaklaşık 30 dakika 4-4-2 sistemiyle sahada yer alan sarı lacivertliler, taktiksel anlamda değişikliğe de gidecek.

Rakiplerin takımın oyun stiline alışması ve bu nedenle zaman zaman hücumda tıkanmaları da İsmail Kartal’a sistem değişikliğini düşündüren en önemli faktör...

Editör: TE Bilisim