Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Judo İl Temsilciliği dört ayda bir yapılan kuşak sınavını gerçekleştirdi. 


Ferdi Sporlar Merkezi Judo Salonu’nda yapılan terfi sınavına aileler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Turnuvada 45 sporcu kuşakta terfi alabilmek için birbirleriyle kıyasıya mücadele etti. Judo İl Temsilciliği tarafından yapılan turnuvada 45 sporcu komisyon tarafından yapılan sınav sonunda bir üst kuşağa terfi etti. Sporculara kuşakları ise komisyon üyeleri tarafından verildi.


Turnuvanın ardından sporcular, izleyicilere gösterilerini sundular. Seyircilerin nefeslerini tutarak izledikleri gösteriler takdir topladı.
Gösterilerin ardından Judo İl Temsilcisi Gürsel İzcier, altyapıya her zaman önem verdiklerini ve sporcuların kendilerini nasıl geliştirdiklerini görmek amacıyla dört ayda bir düzenlenen sınavlarla kuşak imtihanını gerçekleştirdiklerini belirterek, "45 sporcunun katılım gösterdiği judo kuşak sınavında bu sayının fazlalığı judo sporunun Van’da önemli bir yerlere geldiğini göstermektedir. İnanıyoruz ki antrenörümüz Rakip Arslan ve hakemlerimiz ile birlikte verdiğimiz emek karşısında sporcularımız da bizlerin yüzlerini güldürüp başarılarını ortaya koyacaktır. Bizlere bu turnuvanın yapılmasında maddi ve manevi destekler sağlayan, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Nevzat İnanç Bey’e çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim