Vanspor’un kaptan Zeki’si takımın başına geçti. Yıllarca Vanspor için ter döken Zeki Yılmaz artık Vanspor’un teknik direktörlüğünü yapacak.

 

Futbola Vanspor altyapısında başlayan ‘Kaptan Zeki’ lakaplı Zeki Yılmaz Van Büyükşehir Belediyespor’un başına getirildi. Başarılı performansıyla büyük bir süre Vanspor’da top koşturan ve takım kaptanı olan Zeki Yılmaz, Tarık Daşgün’den boşalan koltuğa oturdu. Başarılı bir futbol serüveni ile yıllardır futbol hayatını sürdüren ‘Kaptan Zeki’ son olarak Tatvan Gençlerbirliği Spor’da teknik direktörlük anlaşması imzalamış ve Tatvan Gençlerbirliği Spor’a büyük katkı sağlamıştı. Tatvan Gençlerbirliği Spor ile anlaştıktan sonra takımın çıktığı bütün maçlarda başarılı olan Kaptan Zeki başarılarını emek verdiği takımda değerlendirmek istiyor.  

 

Büyükşehir Belediyespor’un sezon başından beri kötü gidişatı üzerine tüm dikkatler teknik direktör Tarık Daşgün’ün üzerine çevirmişti. Son haftalarda özellikle büyük bir çöküş yaşayan Vanspor, geçtiğimiz günlerde teknik direktör Tarık Daşgün ile yollarını ayırdı. Teknik direktör arayışına giren Vanspor yönetimi, Vanspor’a büyük emekler veren ‘Kaptan Zeki’ lakaplı Zeki Yıldız ile anlaştı. Futbola Vanspor’un altyapısında başlayan, başarılı performans göstererek, Vanspor A-takımında forma giyen Vanspor’da gösterdiği başarının ardından Türkiye 1. Ligi başta olmak üzere 2’lig ve 3’lig takımlarında forma giydi. Son olarak Belediye Vanspor’da üç sezon başarıyla futbol oynayan ve takım kaptanı olarak yine Belediye Vanspor’da faal futbol hayatını noktalayarak antrenörlük yapan Zeki Yılmaz en son Tatvan Gençlerbirliği Spor’da teknik direktörlük yaptı.

 

EMEK VERDİĞİ TAKIMA DÖNDÜ

Belediye Vanspor’dan ayrılan Zeki Yılmaz, ‘Kaptan Zeki’ futbol akademisi kurarak, akademi bünyesinde 6 ile 13 yaş arası öğrencilere eğitim verdi. Akademi de çocuklara futbolun temelini anlatan Yılmaz, eğitimlerde çocuklara ahlaki, dostluk, samimiyet, paylaşım ve özgüven yönünde eğitimler verdi. Yılmaz’ın daha önceki yıllarda yetiştirdiği birçok öğrenci Galatasaray, Fenerbahçe Buca, Gençlerbirliği, Hatay ve Belediye Vanspor’da gibi takımlarda forma giydi. Büyük başarılara imza atan ‘Kaptan Zeki’ şimdi yıllarca emek verdiği Büyükşehir Belediyespor’un teknik direktörlük koltuğuna oturdu. 


ŞEHRİVAN SPOR – ORHAN AŞAN

Editör: TE Bilisim