Ziraat Türkiye Kupası C Grubu 5. maçındaBeşiktaş, deplasmanda Kardemir Karabükspor ile karşı karşıya geldi. 90 dakika sonunda Kardemir Karabükspor rakibini 2-0'lık skorla mağlup etmeyi başardı.Ev sahibine galibiyeti getiren golleri 44. dakikada Osman Çelik ve 51. dakikada Recep Aydın kaydetti. Bu sonucun ardından Kardemir Karabükspor puanını 3'e çıkarırken, Beşiktaş 10 puanda kaldı.

 

ŞENOL GÜNEŞ İKİ GENÇ İSME ŞANS VERDİ

Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası'nda C Grubu'nda PTT 1. Lig ekibi Kardemir Karabükspor'a konuk olduğu 5. hafta maçına, bu sezon Spor Toto Süper Lig'de az forma şansı bulan futbolcuların ağırlıklı olduğu bir kadroyla çıktı.Beşiktaş'ta kaleyi Günay Güvenç'e emanet eden Güneş, savunmada Serdar Kurtuluş ve Dusko Tosic'inyanında genç oyuncular Furkan Akbulut ve Muhammed Enes Durmuş'a forma verdi. Orta sahada Kerim Frei, Necip Uysal, Veli Kavlak ve Olcay Şahan'ın görev yaptığı Beşiktaş'ta hücumda ise Mustafa Pektemek ve Cenk Tosun sahaya çıktı.

 

İLK YARININ SONUNDA GOL GELDİ

İlk yarıda iki takım da karşılıklı pozisyonlar buldu. İlk yarının büyük kısmı 0-0 giderken, skoru değiştiren goller 44. dakikada geldi. 44. dakiakda kısa paslarla rakip alanda baskı yapan Karabükspor'da, Recep Aydın'ın pasında ceza sahası dışında topla Osman buluştu. Osman'ın ceza sahası dışından çektiği sert filelerle buluştu ve 44. dakikada ev sahibi ekip 1-0 öne geçti. Kalan kısa sürede başka gol olmadı ve ilk 45 dakika Kardemir Karabükspor'un 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

 

ALEXE GOLÜ YARATTI, FARK 2'YE ÇIKTI

Sol kanattan Alexe ile Kardemir Karabükspor hızlı hücuma çıktı. Alexe rakibinden sıyrıldıktan sonra ceza sahasına kadar topu taşıdı ve kaleci ile karşı karşıya kaldı. Alexe, sol taraftan ceza sahasına giren Recep'e pasını çıkardı. Recep'te boş kaleye topu göndermekte zorlanmadı ve Kardemir Karabükspor 51. dakikada farkı 2'ye çıkardı. 55. dakikada gelişen Beşiktaş atağında Olcay'ın pasında Muhammet Enes topla buluştu. Ceza sahasında kaleci ile karşı karşıya kalan Muhammet'in şutu kaleci Ercüment'te kaldı. Ercüment bu pozisyonun ardından kısa süreli bir sakatlık geçirdi. Kalan dakikalarda her iki ekip de girdikleri fırsatları değerlendiremedi. 90 dakika sonunda Kardemir Karabükspor Beşiktaş karşısında sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı.

 

Editör: TE Bilisim