Van Büyükşehir Belediyespor’da her hafta düzenlenen basın toplantısı dün Sportif Direktör Turgay Karatekin tarafından yapıldı.

 

Van Büyükşehir Belediyespor Sportif Direktörü Turgay Karatekin her hafta düzenlene basın toplantısı kapsamında basın mensupları ile bir araya geldi. Geçtiğimiz hafta sonu oynana ve beraberlikle tamamlanan Ankara Demirspor maçını değerlendiren Karatekin, iki takımın kalecisinin iyi işler çıkardığını söyledi. Oyuncularında beceriksiz davrandığını ifade eden Karatekin, süre gelen beraberliklere son verip Cizre deplasmanından puanlar almak istediklerini dile getirdi.

 

NAMIK HOCA HASTALANDI

İlk olarak toplantıya katılmayan teknik direktör Namık Altunsoy hakkında bilgi veren Karatekin şunları söyledi: “Bizi önemseyen bizi benimseyen değerli 3 basın arkadaşımızı burada görmekten son derece mutluluk duyuyorum. Özellikle hocamızın hasta olmasından dolayı, basın toplantısına katılamamasından dolayı çok üzgünüz hocamız hasta, gribal enfeksiyona yakalanmış 2 gündür rahatsız evinde istirahat ediyor. Namık hoca basın toplantısına ve antrenmana katılamayacağı için üzgün olduğunu belirtti.”

 

KARATEKİN: KAZANMAK İSTİYORDUK

Ankara Demirspor maçında kazanmak istediklerini ancak berabere kaldıklarını ifade eden Karatekin, “Bu hafta maalesef sıfır sıfır berabere kaldık. Ankara Demirspor’un konumu önemliydi. Bizim konumumuz daha önemliydi. Güzel bir maç olacağı inancındaydık ve galip geleceğimize inanıyorduk. Buna göre hazırlık yapmıştık ama maalesef bu olmadı. Geçen haftaki Tekirdağ maçında Serkan’ın kasığındaki çift taraflı fıtık nedeniyle maçı yarıda bırakması ve Deniz’in alt baldırındaki sakatlık, Salih’in yeni sakatlığından çıkması, Medeni’nin de yeni sakatlığından çıkmış olması nedeniyle biraz gücümüzden güç kaybettik. Bu eksikliklerle beraber maça çıktık. Muhteşem bir seyirci desteği vardı. Bu seyirciye 3 puan hediye edememenin üzüntüsünü camia olarak yaşıyoruz. Bu maçı kazanmak istiyorduk çünkü yukarı ile kopmamak aşağı ile de makası açmak istiyorduk ama olmadı. Sıfır sıfır berabere kaldık.” Dedi.

 

“VERİLEN KARARLAR YANLI OLMUŞTUR”

Hakem kararlarını da eleştiren Karatekin şöyle devam etti: “Maçın ilk yarısında hakemin verdiği kararların son derece yanlı oldu. Kulübümüz açısından bizim aleyhimize çalınan düdükler bizi son derece üzmüştür. Hakem camiasının daha dikkatli olmasını tavsiye ediyoruz. Kendi evimizde oynadığımız maçlarda bile haksızlığa uğradığımızı düşünüyorum. Bunu söylememizdeki neden özellikle Tekirdağ spor maçında 86’ncı dakikaya kadar 1-0 önde götürdüğümüz maçı hakemin ev sahibi takım lehinde düdükler çalışması kırmızı kart görmemize neden oldu. Alakası olmayan sarı kartlardan çıkan kırmızı kart ve seyircinin baskısıyla da verilen yanlı kararla maalesef golü yedik. Oradaki o kararları gördükten sonra kendi evimize gelen hakemlerin de böyle tutum sergilemeleri deplasman takımlarının lehine oluyor.”

 

KARATEKİN: OKAN GÜZEL BİR MAÇ ÇIKARDI

Orhan Pala ve Berkay Yüksel’in kaçırdığı pozisyonları da değerlendiren Karatekin, “Maça aslında iyi başladık. Maçın iyi gittiği dönemde kaleci ile karşı karşıya kalan Orhan’ın kaçırdığı golle rakip takım toparlandı. Onların da atakları gelişti. Sağlı sollu ataklarla gelince zor durumda kaldık. Takımın bir parçası olan kalecimiz Okan gerçekten çok iyi bir maç çıkardı, kutluyorum onu. İlk yarı rakip takımın üstünlüğü ile geçer gibi gözüktü fakat bizim net gol pozisyonunu kaçırmasaydık, belki daha farklı olurdu. İkinci yarı ilk kez Van’da bu kadar agresif bu kadar hırslı bir maç oynadık. Özellikle ilk yarının 30’uncu dakikasına kadar Vanspor’a yakışan bir mücadele örneği gösterildi. Taraftar ile bütünleşti iyi maç oluyordu. Maçın kırılma noktaları vardı o zamanlar biz Berkay ve Orhan Pala ile gole ulaşamadık en son Gürol’un da kaçırdığı bir kafa topu vardı ama golle sonuçlanmadı. Rakipte gol pozisyonlarına girdi kalecimiz bunlara izin vermedi.” İfadelerini kullandı.

 

“İÇERDE BERABERLİK TAKIMI OLDUK”

Vanspor’un evinde beraberliklerine son maçla da devam ettiğine dikkat çeken Karatekin şunları söyledi: “Yaşananlar iki takımında bir puan almasına sebep oldu. Maalesef içeride maç kazanamama alışkanlığımız devam ediyor. Beraberlik takımı olduk içeride de berabere kalıyoruz dışarıda da. İçeride iki maç kazansak yukarılarda kendimize yer edinecektik olmadı. Son 3 haftaya giriyoruz bir bayımız var. Bir içeri bir dışarı maçımız var bu maçları en iyi şekilde değerlendirip en iyi sonuçları almaya çalışacağız.”

 

“BECERİKSİZLİĞİN ORTAYA ÇIKTIĞI BİR MAÇ OLDU”

Rakip takımın kalecisi hakkında da açıklamalarda bulunan Karatekin, “Tabi onların oyuncularının da biraz beceriksizliği bizim kalecimizi ön plana çıkardı ama bizim de oyuncularımızın beceriksizliği maalesef onların kalecisini ön plana çıkardı. İki kalecinin ön plana çıktığı forvetlerin beceriksiz olduğu bir maç oldu.  Bizim daha net pozisyonumuz vardı karşı karşıya kaldığımız pozisyonları kaçırdık. İki kaleci de görevlerini yerini getirdiler. Biz golleri atsak belki bugün daha farklı şeyler konuşabilirdik.” Dedi.

 

KARATEKİN: PUANLAR ALMAK İSTİYORUZ

Önümüzdeki hafta oynanacak Cizrespor ve Erzinspor maçının da değerlendirmesini yapan Karatekin şunları söyledi: “Evimizde ve deplasmanda puanlar almak istiyoruz ama evdeki hesap çarşıya uymuyor, daha önce Van’daki Gölcükspor ve Ankara Demirspor maçını 6 puan diye hesaplamıştık ama istediğimiz gibi olmadı. Oyuncularının gününde olması ya da şansınızın olması buna etkendir. Biz puan için gideceğiz Cizre’ye içeride de Erzin maçını oynayacağız Erzinspor maçından 3 puan alıp Cizre’den de puan ya da puanlarlar dönmek istiyoruz.”

 

VANSPOR 7 MAÇTIR KAYBETMİYOR

Takımın mücadeleci olduğu sürece kazandıklarını dile getiren Karatekin son olarak, “Zamanımız dardı. Yeni bir takım oluşturduk transfer ve hazırlık dönemini iyi geçiremedik.  Çünkü çok oyuncu geldi gitti. Bizim takımımızın en büyük özelliği oyuncularımız mücadele gücünü sahada tuttuğu sürece biz başarılı oluyoruz. Bir gerçek var ki oyuncularımız belki geldikleri takımlar karşısında belki bu kadar kalabalık bir taraftar kitlesine karşı oynanamamışlardır. Vanspor büyük bir camiadır oyuncular biraz özgüvensiz oynuyorlardır. Mücadele gücümüz yüksek olduğu zaman ve taraftarı arkamıza aldığımız zaman daha iyi oynuyoruz. Belki gol atamıyoruz ama gol de yiyemiyoruz. Mağlupta olmuyoruz. Sıralamada 4’üncüyüz ama altla da kopamadık. Gittikçe makas açılıyor. Bizim takımımız elinden gelen her şeyi yapıyor. Önemli oyuncularımızın eksikliğini htik. İnşallah forvet hattı gelecek maçlarda gol atar. Mücadele gücümüz yüksek olduğu sürece maç kaybetmeyeceğimize inanıyorum. Biraz form düşüklüğü olduğu zaman bu takımda hasara nede oluyor.” Şeklinde konuştu.


ŞEHRİVAN SPOR: ÖNDER ALTINAL

FOTOĞRAF: VEYSEL İZGİ

Editör: TE Bilisim