İlk olarak maç sonunda Oğuzhan Özyakup konuştu. Genç yıldız, "Hakem, Erciyes'in hocasının (Bülent Korkmaz) Gökhan için 'onu dedi, bunu dedi' sözlerini dikkate aldı ve onu oyundan attı. Hakemler, ilk yarıda bile onun istekleri doğrultusunda kartlarını gösterdiler. Bülent Korkmaz, hakemleri etki altına aldı" dedi.

Gökhan Töre ise, rakip yardımcı antrenör ile aralarında diyalog yaşadıklarını belirtirken, "Ağzımdan o söz (f..k off) çıktı ama bu küfür amaçlı değildi. Yardımcı antrenöre 'Sen kendi işine bak' demek istedim. Bu durum 'yanlış' anlaşıldı ve kırmızı kart gördüm" diye isyan etti. Aslında maç sonunda sıcağı sıcağına yaşanan bu tepkiler ilk kez olmuyordu ve olay yatışmak üzereydi.. Ancak tam da bu sırada 'twitter' üzerinden yapılan bazı haddini aşan yorumlar (!) Beşiktaş camiasını çileden çıkardı.

Alt yaş gruplarında maç yöneten İzmir bölgesi hakemi, 29208 lisans numaralı Erkan Güven'e ait olduğu belirtilen twitter hesabından, özellikle Oğuzhan Özyakup'un hedef alındığı ağıza alınmayacak 'küfürlü gönderimler' yapıldı.

Bu gönderilerin ardından TFF; sabah saatlerinde bölgesel yardımcı hakem Erkan Güven'in savunmasını aldı ve ardından Disiplin Kurulu'na gönderdi. Bununla da yetinmeyen TFF; Gökhan Töre ile yönetici Mete Vardar'ı 'hakaretleri' nedeniyle tedbirli olarak, Beşiktaş kulübünü de "Çirkin ve kötü tezahürat" sebebiyle disiplin kuruluna sevk etti.

Editör: TE Bilisim