Fevzi Çakmak Ortaokulu’nun spor salonunda yapılan ve iki hafta boyunca devam eden Kurumlar arası Voleybol Müsabakası, oynanan final maçının ardından son buldu. Van ve ilçelerden toplamda 20 kurumun katıldığı müsabaka, oldukça heyecanlı geçti. Üçüncülük maçı Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Gevaş Kaymakamlığı arasında oynanırken, kazanan taraf Van Bölge ve Eğitim Araştırma Hastanesi oldu.

Tüm rakiplerini eleyerek finale çıkmayı başaran Van İl Emniyet Müdürlüğü ile Van Kızılay Şubesi ise, finalde karşı karşıya geldi. Maça iyi başlayan Kızılay, ilk iki seti alarak 2-0 öne geçti. Üçüncü sette toparlanan Van İl Emniyet Müdürlüğü, üçüncü seti alarak durumu 2-1’e getirdi. Ancak deneyimli sporculardan oluşan Van Kızılay Şubesi Takımı, dördüncü sette tecrübesini ortaya koyarak İl Emniyet Müdürlüğü’nü 3-1 mağlup etmeyi başardı. Final müsabakasını Van il Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Aslan Sinir ve Kızılay Van Şube Başkanı Yalçın Özdemir de izledi.
Müsabakalarda derece giren takımlara kupalarını Van Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir, Voleybol Van İl Temsilcisi Şerif Dede ve Kızılay Van Şube Başkanı Yalçın Özdemir verdi. Kupa töreninin ardından başarılı olan takımlara Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından eşofman takımı hediye edildi.

Editör: TE Bilisim