Fenerbahçe, şampiyonluk yolunda ağır bir darbe aldı. Sarı lacivertliler, Aykut Kocaman'la inanılmaz bir çıkış yakalayan Torku Konyaspor'a 2-1 yenildi ve son 2 haftadaki 5. puanını kaybetti.

 

PEREIRA'DAN 3 DEĞİŞİKLİK

Torku Konyaspor'a konuk olan Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira, son oynanan Osmanlıspor maçının ilk 11'ine göre 3 değişiklik yaptı. Osmanlıspor maçında ilk 11'de yer alan futbolculardan Alper Potuk ile Ozan Tufan'ı Torku Konyaspor karşısında yedek soyunduran Portekizli çalıştırıcı, sakatlığı bulunan Robin van Persie'nin yerine ise forvette Fernandao'ya görev verdi. Sarı-lacivertli takımın çalıştırıcısı, Alper ve Ozan'ın yerine Nani ile Diego'yu ilk 11'de sahaya sürdü. Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise 27. haftada Gençlerbirliği ile oynanan karşılaşmanın ilk 11'ine göre takımında 2 değişiklik yaptı. Gençlerbirliği maçının ilk 11'inde bulunan Douglas ve Bajic'i yedekler arasında tutan Kocaman, bu futbolcuların yerine Mehmet Uslu ve Rangelov'u ilk 11'e dahil etti.

 

KONYA FIRTINA GİBİ BAŞLADI

Mücadeleye çok hızlı başlayan ev sahibi ekip henüz 2. dakikasında öne geçti. Skubic'in pasıyla ceza sahasının sağ çaprazına hareketlenen Ömer Ali Şahiner, topu içeri çevirdi. Altıpasta meşin yuvarlağı önünde bulan Rangelov'un gelişine sert şutunda top, üst direğe çarparak ağlara gitti ve Konyaspor öne geçti.

 

VOLKAN'DAN NEFİS ASİST

İlk yarının büyük bölümünde rakibi karşısında büyük hata yapmayan yeşil beyazlılar, yan toplar haricinde pozisyon vermedi. Ancak 41. dakikada Volkan Şen'in kişisel becerisi her şey değiştirdi. Sol kanattan hızlı atağa çıkan Volkan, Skubic'i ekarte ederek aut çizgisine kadar indi ve topu kale sahasına gönderdi. Arka direkte bomboş durumda topla buluşan Fernandao kariyerinin en kolay gollerinden birini atarak skoru dengeledi.

 

VUKOVIC'TEN HAYATİ MÜDAHALE

İkinci yarı ise Fenerbahçe'nin kontrolünde geçti. 53. dakikada Fernandao'nun topu ağlara giderken Vukovic çizgiden çıkardı. Volkan Şen'in hızlı çıkışlarıyla pozisyona giren sarı lacivertliler, aradığı golü bulamadı.

 

ALİ ÇAMDALI SON SÖZÜ SÖYLEDİ

85. dakikada ikinci yarıda ilk tehlikeli atağında golü buldu. Ömer Ali'nin ortasında Bajic nefis indirdi. Ali Çamdalı önce Mehmet Topal'ı geçti, ardından da takımını bir kez daha öne geçirdi. Karşılaşmada başka gol olmadı ve karşılaşma 2-1 Konya'nın üstünlüğüyle sona erdi. Böylece son 2 maçta 5 puan kaybeden Fenerbahçe, 60 puan da kaldı ve şampiyonluk yarışında ağır bir darbe aldı. Avrupa'da 2016'nın kaybetmeyen 2 takımından biri olan Konyaspor'un serisi de devam etti. Yeşil beyazlılar 53 puana yükselerek 3. yolunda çok önemli bir adaım attı.

Editör: TE Bilisim