Ziraat Türkiye Kupası 4. tur karşılaşmasında Eskişehirspor karşısına çıkan B.Vanspor 4-1’lik bir skorla mağlup olarak kupaya veda etti. Eskişehir karşısına bir sürpriz daha yaşatıp 5’inci tura çıkmak için çıkan B.Vanspor yoluna bundan sonra sadece ligde devam edecek.

 

Eskişehir Atatürk Stadyumu'nda oynanan maçta Eskişehirspor'da Henri Bienvenu 9. dakikada takımını 1-0 öne geçiren golü attı. Bu golden 3 dakika sonra sahneye çıkan bir başka Eskişehirsporlu futbolcu Sezgin Coşkun oldu: 2-0. İlk yarının bitimine 3 dakika kala Aytaç Kara'nın attığı golle Eskişehirspor soyunma odasına 3 farklı skorla gitti. İkinci yarıda yine maçı domine eden taraf Eskişehirspor oldu. 65. dakikada sahneye çıkan Bienvenu kendisinin 2, takımının ise 4. golünü kaydeden isim oldu. Bu golden sonra ev sahibi ekip iyice rahatladı. Eskişehirspor'un çok kişiyle atağa çıktığı dakikalarda, topu kazanan Vansapor bulduğu kontrayla golü buldu. Aykut Çiftçi'nin 85. dakikada attığı gol aynı zamanda maçın skorunu belirledi.

 

Belediye Vanspor Teknik Direktörü Yahya Sönmez, Eskişehirspor maçından iyi bir skorla ayrılmak istediklerini ancak mağlup olduklarını söyledi. Sönmez, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, maç kaybetmekten duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Kupa maçlarında yaşanan sürpriz sonuçlardan birisini gerçekleştirmek istediklerini ifade eden Sönmez, şöyle konuştu: İyi başlamadık, erken goller yedik. Çocuklar iyi oynadılar. Ben onları suçlamıyorum ellerinden geleni bu kadardı keşke biz de dün Fethiye’nin Fenerbahçe’ye yaşattığı sürprizi Eskişehirspor’a yaşatabilseydik ama olmadı. Şu da var ki biz bu tura gelene kadar iki Bank Asya takımı eledik. Süper Lig ise farklı bir olay. Biz futbolun yanında bir de sürpriz yaşatmak istiyorduk. En azından buraya kadar geldik ve farklı bir heyecan yaşadık. Keşke kazanabilseydik. Amacımız ilk 20 dakika ile 30 dakika arasında Eskişehirspor'un ataklarını durdurup gol yemeden, kontra atakla golü aramaktı. Defansımızdaki bireysel hatalardan dolayı erken goller yedik. Çocuklar iyi mücadele ettiler. Bu maçtan iyi bir skorla ayrılmak istiyorduk ancak mağlup olduğumuz için üzgünüz. Van'a o heyecanı yaşattığımız için mutluyuz. Eskişehirspor ile oynamak heyecanlıydı. Eskişehirspor'a başarılar diliyorum." Dedi.

 

AYKUT: “BÜYÜK BİR DAYANIŞMA VAR”

 

Belediye Vansporlu futbolcular Aykut Çift ve Birol Yiğit ise Eskişehirspor maçının kendileri için zor olduğunu ve mağlup olmaktan duydukları üzüntüyü dile getirdiler. Maçın ardından konuşan Aykut şu ifadelere yer verdi; “Biz bugün buraya Eskişehir’i yenmeye geldik. Hiç çekinmedik ve bu sürprizi gerçekleştirmek istedik. Gol yollarında biraz sıkıntımız var bu yüzden olmadı. Bundan sonraki süreçte kupada yokuz ama lig yolunda emin adımlarla ilerleyeceğimize inanıyoruz. Bundan sonraki süreçte B.Vanspor olarak iyi çalışmamızın karşılığını almak istiyoruz. İyi bir ekibiz ve birbirimizle çok iyi bir dayanışma içindeyiz. Umarım bundan sonrasi güzel olur.”

 

Öte yandan maç ardından bir değerlendirme yapan Birol ise, “Eskişehirspor elbette ki Süperlig’in güçlü bir ekibi. Bizim için maç zor oldu. Biz bundan önce üç takım eleyerek zor bir yoldan geçtik. Bugün büyük bir sürpriz yapmak istiyorduk. Elimizden geleni yaptık ama olmadı. Umarız önümüzdeki günlerde etkili oluruz. Biz sahaya çıktığımızda hiç de çekinmedik. En iyi şekilde mücadele ettik. Ama pas oyununda pek iyi değildik. Bunu yapabilseydik yenilmeyebilirdik de. Biliyorsunuz ki TFF liglerinde ve bal liglerinde kontenjan var. Buradan Fatih Terim’e sesleniyorum. Lütfen bu uygulamadan vazgeçsinler. Bu kondua dert yanan bir çok arkadaşım var ve bundan yana sıkıntı yaşıyorlar. Bu konuda yardımcı olmalarını istiyoruz.” Dedi.

 

“KOORDİNASYON VE FİZİK OLARAK EKSİK KALDIK”

 

Son olarak konuşan Emrah ise şu ifadelere yer verdi, “Büyük takım ile oynadık. Aslında iyi oynamayı istiyorduk. Eskişehir’i takip etmek istiyorum. Biz sıkıntılar yaşadık ama elimizden gelen bu kadardı. Vanspor’u iyi bir yere getirdik ama bu kadarı bize yeterli değil. Biz bundan sonraki süreçte en azından ligde iyi birşeyler yapmak istiyoruz. Biz hem kondisyon olarak hem de fiziksel olarak biraz eksik kaldık. Üzgünüz.” 


Erol CANSEVER-Özel- Şehrivan

Editör: TE Bilisim