Sezon sonunda Fenerbahçe'den ayrılma kararını dün resmen açıklayan Hollandalı futbolcu Dirk Kuyt, "Duygularım ve dileklerim her zaman bu kulüple beraber olacak. Herkese gösterdiği sevgi için teşekkür ediyorum" dedi. FB TV'ye konuşan Kuyt, şunları söyledi: "Benim için Fenerbahçe'den ayrılmak zor ve duygusal bir karar oldu. Ben ve ailem, geldiğimiz günden beri kendimizi kulübün bir parçası olarak hissettik. Sözleşmesi bitecek biri olarak, ABD, Avustralya ve Avrupa'dan da teklifler aldım. Fenerbahçe'yi çok sevdik, seviyoruz da. Ya kalacaktım ya da evime dönecektim. 9 yıldır yurt dışında oynuyorum. Ailemle artık eve dönme vaktinin geldiğini hissettik. Hollanda'daki takımım Feyenoord. Bir gün orada oynamak istediğimi her zaman söyledim."

 

USLU: SAYGI DUYUYORUZ

Genel sekreter Mahmut Uslu ise Kuyt için şu ifadeleri kullandı: "Kuyt'ın menajeri ile birkaç kez görüştük. Başkana ailesiyle bir karar aldığını söyledi. Önemli bir oyuncu, kararına saygı duyuyoruz. Takımı şampiyon yapıp öyle gidecek. Biz önce Kuyt'a yaptığı hizmetlerden dolayı ve önümüzdeki sezon planlaması için de teşekkür ediyoruz. Başkan, Kuyt'a 'ileride de başka şeylerde beraber olabileceğimizi' söyledi. İyi bir Fenerbahçeli yaratmışız. Karakteri ile çok önemli işler yaptı. Örnek biri. Taraftarımız onu hep destekledi, yine destekleyeceklerdir.

 

KAPILAR SANA AÇIK

Başkan Aziz Yıldırım ile önceki akşam yaptığımız toplantı duygusaldı. Söyledikleri bir hediye gibiydi. Gelecek yıl da kalmamı istiyordu. Teklife 'Hayır' demem zordu. Ama bana büyük saygı gösterdi ve duygulandırdı. Fenerbahçe'nin futbolcusu olmayı bırakıyorum ama ne zaman yardımcı olacaksam, bu keyiften de ötesi olur. Başkanın söylediği en önemli söz: 'Ne zaman istersen Fenerbahçe'nin kapıları sana açık.' Ben ve ailem için sözleri çok anlam ifade ediyor. Kararımı başkana yüz yüze söylemek çok önemliydi, başkasından duymasını istemiyordum."

 

“KARARI SALDIRIDAN ÖNCE ALDIM”

Net olarak bilinmeli ki; bu kararı cumartesi günü otobüsümüze ve şoförümüze yapılan üzücü saldırıdan önce aldım. Futbolda da aynı hayat gibi en önemli şey sağlık ve insanların güven içinde olmasıdır. Bu sadece Fenerbahçe için değil, Türkiye'deki tüm futbolseverler için geçerli. Türk milleti bir araya gelip hep birlikte bir çözüm bulmalıdır. Ancak bu şekilde herkes kendini güvende hissedebilir ve tekrar futbolun tadını çıkarabilir.

 

KALBİM F.BAHÇE İLE OLACAK

İmza için stada geldiğimde 10 bin kişi vardı. Kulübü, taraftarı seveceğimi o an anladım. Çok başarılar kazandık. Sadece futbol oynamaya gelmedim. Türk insanı ve kültürünü tanıdım, arkadaş edindim. Fenerbahçe 'den ayrılacağımı açıklayınca, çok kişinin üzüldüğünü gördüm, ben de üzüldüm. İnsanlar üzgün ve duygusal, güzel bir bağlantı. Bu benim için bir elveda değil. Futbolcu olarak ayrılıyorum. Kalbim ve güzel dileklerim hep Fenerbahçe ile olacak.

 

TARAFTARLARA TÜRKÇE AÇIKLAMA

Eski kulübü Feyenoord ile yeni sezon için 1 yıllık sözleşme imzalayan Dirk Kuyt, "Sezon sonuna dek Fenerbahçe için elimden geleni yapacağım" dedi. Kuyt, Facebook hesabından da Fenerbahçeli taraftarlara, Türkçe su açıklamayı yaptı: "Kulüple görüşüp sezon sonunda Fenerbahçe'den ayrılacağımı duyurdum. 9 yıllık yurt dışı maceramın ardından ülkeme dönüp tekrar Feyenoord'da oynama kararı aldım."

 

4. YILDIZI TAKIP GİDECEĞİM

Bundan sonraki süreçte, artık tamamen futbola konsantre olacağım. Buradan yeni bir şampiyonlukla ayrılacağımı umuyorum. Bu sezon tekrar şampiyon olmak, 4. yıldızı takmak ve takımı UEFA Şampiyonlar Ligi'ne taşımak, benim Fenerbahçe kariyerimdeki en büyük görev olacak.

 

BASKIYA HER ZAMAN ALIŞIĞIM

Kariyerim boyunca hep baskı altında oynamaya alışığım. Bu sayede elimden gelenin en iyisini yapma imkânı buluyorum. Bu yıldan çok eminim. Sadece kendimden değil takıma ve herkese sonuna dek inanıyorum. Ve sonuçta da bu ekiple şampiyon olacağımızı düşünüyorum."

Editör: TE Bilisim