Türkiye Boks Federasyonu 2013 Yılı Faaliyet Takviminde yer alan Alt Minikler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası 47 İlden 362 Sporcunun Katılımı İle Burdur İlinde yapıldı. Şampiyonaya Van’dan Barış Güdür, Erkan Ürgün ve İnan Özhan katıldı. Vanlı boksörler 47 ilden 362 sporcunun katıldığı şampiyonada Barış Güdür 44 kg, Erkan Ürgün 35 kg da Türkiye 2.si olurken, İnan Özhan ise 40 kg da Türkiye 3.sü oldu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir’i makamında ziyaret eden Boks antrenörü Ayhan Öz ve minik boksörler şampiyona hakkında bilgiler verdiler. İlk defa bir Türkiye şampiyonasına katıldığını söyleyen minik boksör Barış Güdürü, Burdur’da yapılan şampiyonada dört karşılaşma yaptığını söyledi. Rakipleri karşısında oldukça zorlandığını dile getiren Güdürü, “Bir ilk olmasına rağmen rakiplerimi yenerek Türkiye 2.si oldum. Hedefim 1 yıl daha çok iyi bir şekilde hazırlanıp önümüzdeki yıl Avrupa şampiyonasında iyi bir derece elde etmek istiyorum” dedi.

Boks branşıyla 1 yıl önce tanıştıklarını söyleyen Erkan Ürgün ve İnan Özhan ise “Hocamızda bize güvenip Türkiye şampiyonasına götürdü. İlk defa katıldığımız bir şampiyonada Türkiye 3.sü olduk. İlk ulusal maçımız olmasına rağmen ilimize 3.lük kazandırdık. Çok mutluyuz. Bize destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz” dediler.

Türkiye şampiyonasında Van’ı temsil eden boksörleri makamında ağırlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir, derece elde eden boksörleri tebrik ederek, başarılarının devamını diledi. 

 

Editör: TE Bilisim