Yıldız Erkekler Futbol takımında; Fevzi Geyik Orta Okulu birinci olurken, Yıldız Kızlar Futbol takımında ise (Mor Menekşeler) Mustafa Cengiz Orta Okulu birinci oldu. Mor Menekşeler hiç gol yemeden şampiyon oldu.

 

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılı okul sporları faaliyet programında yer alan Yıldız Erkek ve Kız Futbol müsabakaları tamamlandı. Türkiye’de 81 ilde olduğu gibi Van’da da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından okullar arası düzenlenen Yıldız Erkek ve Kız Futbol takımları kupalarını aldı. Tüm maçların tamamlanmasının ardından şampiyon olan takımlar altın madalya alırken, ikinci olan takımlar gümüş ve üçüncü olan takımlar ise bronz madalya aldı.

 

Düzenlenen futbol müsabakasında Yıldız Erkekler Futbol takımları arasında; Fevzi Geyik Orta Okulu birinci oldu. Aynı kategoride mücadele eden Şehit Kemal Orta Okulu ikinci ve

Vali Ali Cevdet Bey Orta Okulu ise üçüncü oldu. Yıldız Kızlar Futbol takımında mücadele eden Mustafa Cengiz Orta Okulu birinci olurken, Vali Ali Cevdet Bey Orta Okulu ikinci, TOKİ Kevenli Orta Okulu ise üçüncü oldu. Müsabakada galip gelen ikinci ve üçüncü takımların kupa ve madalyalarını okul müdürleri takdim ederken, birinci olan takımların ödüllerini ise Van Gençlik Spor Şube Müdürü Yalçın Özdemir verdi.

 

MOR MENEKŞELER GOL YEMEDEN ŞAMPİYON OLDU

Şehrivan Gazetesi olarak müsabaka sonuçları ve şampiyonluk ile ilgili görüştüğümüz Mustafa Cengiz Orta Okulu Futbol takımının hocası Ali İhsan Özmen çok zor şartlara rağmen başarı elde ettiklerini ve bundan sonra da yeni başarılara imza atacaklarını söyledi. Özmen ilk olarak şu ifadelere yer verdi: “Grubumuzda 3 takım vardı. Mustafa Cengiz Orta Okulu, Vali Ali Cevdet Bey Orta Okulu, Lütfiye Binnaz Orta Okulu. Grubumuzun ilk maçında Lütfiye Binnaz’ı 3-0, Vali Ali Cevdet Bey’i 5-0 yendik. Ve bu şekilde grubumuzu lider tamamladık. Yarı finalin ilk maçında İpekyolu Orta Okulu 4-0 mağlup ettik. Final maçında ise daha önce karşılaştığımız ve 5-0 mağlup ettiğimiz Vali Ali Cevdet Bey’le karşılaştık ve 3-0 mağlup ederek şampiyon olduk.”

 

ÖZMEN: TAKIMIN DESTEĞE İHTİYACI VAR

Takımızın maddi olarak kötü bir durumda olduğunu ifade eden Özmen, formalar için sponsor bulduklarını söyledi. Özmen, “Forma sponsorluğumuzu Taciroğlu Atacan Spor Mağazaları karşıladı. Takım olarak hedeflerimiz var. Hedefimiz bölge finallerinde yoktan var ettiğimiz bu takımı başarı göstermesidir. Van’ımızı ve bölgemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Bunun için Van’ın zengin iş adamlarından maddi destek bekliyoruz. Antrenman ve oyuncuların malzemeleri için bize daha çok öğretmen arkadaşlarımız ve idaremiz destek verdiler. Bu Xacor’tun fakir çocukları, yani bizim deyişimizle ‘Mor Menekşeler’ Van’da tarih yazmışlarıdır. Yokluk içindeyiz. Elimizde maddi olarak kaynaklarımız sağlam olsaydı, bugün inanın bu takımı çok farklı yerlerde görürdük. Her şeye rağmen başaracağız. Van’ımızı en iyi şekilde temsil edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.”

 

DESTEKÇİLERE TEŞEKKÜR ETTİLER

Özmen, öğretmen ve müdürlere teşekkür etti: “Özellikle hocalarımız her şeyleriyle bize destek oldular. Gerek maddi gerekse de manevi boyutta her zamana yanımızda oldular. Hocalarımızın burada isimlerini tek tek anmak istiyorum. Mesut Ürün, Gizem, Rukiye, Leyla, Bora, Çağdaş, Yusuf, Adem, Aykut, Yasin, İsmail, Zülfikar ve Özge hocama teşekkür ediyorum. Müdürlerimiz Şerafettin bey ve Adem beye de minnettarız. Bunlar her anlamda be her şeyleri ile ‘Mor Menekşelerin’ destekçileri oldu. Ayrıca siz Şehrivan Gazetesi olarak da, bize gazetenizde yer ayırdığınız için sizlere de teşekkür ediyoruz.”


ŞEHRİVAN SPOR: ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim