Bitlis'in Tatvan ilçesinde başarısız bir okul hayatı geçiren, sınıf tekrarı yapan Gökhan Kara'nın yaşamı, muay thai ile tanışmasıyla değişti.

 

Lise döneminde karıştığı kavgalar nedeniyle birçok kez disiplin kuruluna sevk edilen ve bir kez de sınıfta kalan Kara, öğretmeni aracılığıyla muay thai sporuna başladı. Muay thai'de  2 kez Türkiye şampiyonu, 5 kez de Türkiye ikincisi olan Kara, spordaki başarısını derslerinde de göstererek, Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nu kazandı. Bu yıl 54 kiloda Türkiye Şampiyonu olan Kara, ağustos ayında Tayland'da düzenlenecek Dünya Kral Kupası Şampiyonası'na hazırlanıyor.

 

Kara, yaptığı açıklamada, 5 yıldır profesyonel olarak muay thai yaptığını söyledi. Lise yıllarında okulda karıştığı kavgalar nedeniyle birçok kez disiplin kuruluna sevk edildiğini ve okuldan atılmak üzereyken spora başladığını ifade eden Kara, şöyle konuştu: "Okulda, dışarıda sürekli kavga ederdim. Birçok kez disiplin kuruluna sevk edildim. Okuldan atılmak üzereydim. Adıma okulda sayısız dosya hazırlanmıştı. Sonra bir hocam sayesinde dövüş sporuna başladım. Hırs yaptım ve en iyi şekilde öğrenmeye çalıştım. Sayısız yarışmalarda Bitlis'i temsil ettim. Arkadaş çevrem düzeldi. Okurken hedefimde üniversite yoktu. Lise 1'de sınıfta kalmıştım. Hocalarım bana ders çalışmazsan bu sporu yapamazsın dediler. Daha çok ders çalışmaya başladım. Hem sporda hem okulda başarılı oldum." Kara, bu yıl Türkiye şampiyonluğunu elde ettiğini hatırlatarak, "Ağustos ayında Tayland'da Dünya Kral Kupası Şampiyonası düzenlenecek. Ben de oraya gideceğim. Ülkemizi ve ilimizi en iyi şekilde temsil edeceğim" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim