Önder ALTINAL - Şehrivan


Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç basın mensuplarıyla bir araya gelerek Van halkına stadyum müjdesi verdi. 20 yada 30 bin kişilik bir stadyumun Van’a yapılacağını söyleyen İnanç stadyumun Edremit veya Tuşba ilçesi bölgesinde yapılacağını, bu iki alternatif üzerinde çalışma yaptıklarını anlattı.

Bir kahvaltı salonunda ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya gelen Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, yaklaşık 3 ay önce devraldığı görevi en iyi şekilde yapmanın gayreti içerisinde olduğunu söyledi. Göreve geldikten hemen sonra şehir merkezi ile ilçelerdeki tesisleri gezerek, gerek tesis hakkında gerekse personel hakkında bilgi edindiklerini ifade eden İnanç, “Her bir tesisle ilgili dosya oluşturarak eksiklerini tespit ettik ve bunları önümüzdeki süreç içerisinde giderme gayreti içerisinde olacağız.” Dedi.

İNANÇ: ENKAZ DEVRALMADIK

Eski Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir başarılı işler yaptığına dikkat çeken İnanç, “Göreve başladığım kurumda geçmişten bugüne kadar yürütülen hizmetler gerek sportif alanında, gerek fiziki yapılanma ve tesisleşme anlamında son derece başarılı ve yüksek performans ortaya koyan bir kuruma geldiğimin farkındayım. Bir enkaz değil, aksine performansı yüksek bir kurum devraldık.” Dedi.

‘GEVAŞ KAMPINI SOKAK ÇOCUKLARINA HİZMET EDECEK’

Gevaş’taki gençlik kampının kendilerine devredilmesi için girişimlerde bulunduklarını ifade eden İnanç, “Gevaş kampımız Kızılay kurumumuza ait bir kamp. Dolayısıyla çok modern bir kamp olduğunu söyleyemeyiz. Konteynerlerde konaklanma imkanı sağlanıyor. Tesisin uzun süreli bize devretmeleri için bir girişimimiz var. Bu şekilde bize devredilirse çok modern bir kamp merkezi yapacağız. Bu kampımızı 9 ay boyunca sokak çocuklarına ve madde bağımlılarına yönelik rehabilite anlamında açık tutacağız. Bu teklifimiz Ankara tarafından da kabul gördü.” Şeklinde konuştu.

YAKLAŞIK 30 BİN KİŞİLİK STADYUM MÜJDESİ

2015 yatırım programını da açıklayan İnanç, birinci önceliklerinin Van’a bir stadyum kazandırmak olduğunu belirtti. İnanç, “Yaklaşık 30 bin kapasiteli bir stadyum yaptırmak istiyoruz. Bu konuda yer tespiti de yaptık. Taşınmaz ile ilgili bir sıkıntımız yok. Hazır tip projelerden biri Van’a uygulanacak. Stadyum ya Edremit ya da Tuşba bölgesine yapılacak. Bu iki alternatif üzerine çalışıyoruz. Stadyum Bardakçı bölgesine denk gelebilir ama Erciş yolu üzerinde olan bir yerde yapılacak. Konum olarak herkesin hem fikir olduğu bir yerdir. Sayın Valimizin de kanaati çok önemli. Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya ile de bu konuyu ayaküstü görüştük. O da soğuk bakmadı. Van’a acil bir stadyum kazandırmak istiyorsak sıkıntılı yerler tercih edilmemelidir. Mevcut stadyum yeri artık uygun değil. Çevre yolu bittikten sonra İpekyolu Caddesi bizim Cumhuriyet caddemiz olacak. Bunu herkes bilsin. Bu nedenle böyle bir stadyum böyle bir yere yapılamaz. Otopark sıkıntısı yaşarız. Trafiğimiz bunu kaldıramaz. Stadyum yapılması için ciddi bir mücadelemiz var. İnşallah en yakın zamanda bu mücadelemiz sonuçlanacak.” Dedi.

‘SADECE İL DE DEĞİL, İLÇELERDE DE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR’

İlçelerdeki tesislerin eksikleri ile ilgili çalışmalar başlattıklarını vurgulayan İnanç, şunları kaydetti: “İskele Caddesi’ndeki eski çevik kuvvet şube müdürlüğünün yeri de bize devredildi. Orada en yakın zamanda temel atılacak. Muhtemelen Mart ayını bulacak. Yine aynı alan içerisine il müdürlük binamızı da taşıyacağız. Ayrıca buraya sporcu kamp eğitim merkezi yapmayı teklif ettik. Bunu yatırım programına aldırmaya çalışacağız. Olimpiyatlara sporcu hazırlıyoruz ama hazırlayacak ortamımız yok. Bu eksikliklerimizi gidereceğiz. Nur Tatar Spor tesisimiz İlkbahar’da bitecek diye temenni ediyoruz. Nur Tatar Spor tesisinin hemen yanında bir futbol tesisi yapmayı düşünüyoruz. Oraya da iki taraflı bin kişi kapasiteli kapalı tribün diğer tarafa da bin kişi kapasiteli betonarme içinde soyunma odalarının olduğu birimlere hizmet verecek bir yapı ve etrafında 8 kulvarlı bir atletizm spor tesisi yapmayı teklif ettik. İpekyolu İlçemize bağlı Yalımelez Mahallesine denk gelen yaklaşık 30 bin metrekarelik bir arsamıza ise, modern bir semt sahası yapmayı düşünüyoruz. Spor sahası olmayan ilçemize spor sahası, Gençlik merkezi olmayan ilçemize gençlik merkezi, spor tesisleri olmayan ilçemize spor tesisleri yapmak için girişimlerimiz olacak. Önümüzdeki bir iki aylık süreç bizim için çok önemli. Bu süreçte bunların ne kadarını yatırım programına alabiliriz onun mücadelesini sürdüreceğiz.”

YEREL YÖNETİMLERE SAHİPLENME ÇAĞRISI

Yerel yönetimler ve belediyelere de çağrıda bulunan İnanç, “Başarılı sporcularımızı bu memlekette tutmak için yerel yönetimlere de büyük sorumluluklar düşüyor. Bizim müdürlük olarak sporcularımıza ekonomik olarak katkıda bulunma gibi bir imkânımız yok. Belediyelerimiz sporcularımıza kucak açmalıdır. Bu şekilde daha başarılı sporcu yetiştiririz.” ifadelerini kullandı.

‘VANSPOR’A ŞANS VERMELİYİZ’

Vanspor’un son zamanlarda yaşadığı sıkıntıları da değerlendiren İnanç son olarak şunları kaydetti: “Göreve geldiğim günden bu yana Van Büyükşehir Belediyespor’un bütün maçlarını takip etmeye çalışıyorum. Vanspor yönetim değişikliği ile bir kan değişimine gitti. İnşallah bunun da sonuçlara yansıyacağını temenni ediyorum. Çocuklarımıza, gençlerimize şans vermeliyiz. Vanspor bizim için çok önemlidir. Üst sıradaki takımlarla aralarında büyük puan farkları yok. Bu nedenle umutluyuz.”

Editör: TE Bilisim