Fenerbahçe, Portekizli yıldız Luis Nani'nin Valencia'ya transfer olduğunu açıkladı. 29 yaşındaki oyuncu için İspanyol ekibinin 8,5 milyon euroluk serbest kalma bedelini yatırdığı belirtildi.

Fenerbahce.org'dan yapılan açıklamada şöyle denildi:

İspanya'nın Valencia Kulübü 2015-2016 sezonunda kulübümüzde forma giyen Luis Nani için 8.5 milyon Euro'luk serbest kalma bedelini yatırmış olup Portekizli futbolcuyu transfer etmiş bulunmaktadır.

Luis Nani'ye kulübümüze hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyor, yeni dönemde kendisine başarılar diliyoruz.

FENERBAHÇE FUTBOL A.Ş.

luis_nani_fenerbahce_sk_wallpaper_

Rüzgar gibi geldi ama...

Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe'nin tüm Avrupa'da ses getirerek kadrosuna kattığu Luis Nani, Fenerbahçe'de hayal kırıklığı yaşadı. Sezona iyi başlamasına rağmen, yaşanan hayal kırıklıklarının ardından ise takımdan ayrılmak istediğini belirtti. EURO 2016'da bulunduğu sıralarda Valencia'yal görüşmelerde bulunan yıldız oyuncu serbest kalma bedeli olan 8,5 milyon euronun ödenemsiyle İspanya'ya transfer oldu.

Nani, Fenerbahçe'de toplam 47 maça çıktı, 12 gol atıp 11 de asist yaptı.

Kritik goller attı

Sezona iyi bir başlangıç yapan, hazırlık kampında kendini gösteren, ilk gollerini ise Süper Lig'in 3. haftasındaki Antalyaspor maçında atan Luis Nani, son dakikalarda attığı gollerle takımına kritik 3 puanlar kazandırdı. Antalyaspor maçında 90+6'da takımına 3 puan getiren Nani, yine Kadıköy'deki Başakşehir maçında da kilitlenen oyunu son dakikalarda uzaktan şutuyla açmıştı.

Türkiye Kupası'nda da attığı şık gollerle ön plana çıkan 29 yaşındaki oyuncu, takımının finale çıkmasına büyük pay sahibiydi.

Başakşehir maçı sonrası eleştirmişti

Fenerbahçe'nin Başakşehir'e deplasmanda 2-1 mağlup olduğu ve şampiyonluk şansını mucizelere bıraktığı 32. hafta maçı sonrasında ise takım hakkında eleştirilerde bulunan Nani, "Çok büyük paralar harcandı ama takım olamadık. Bu sorun, bugünün problemi değil. Çok önceden var olan bir durumdu" demiş, ve topu adeta yönetim ve teknik heyete atmıştı.

Editör: TE Bilisim