Napoli Beşiktaş maçı Şampiyonlar Ligi'nde heyecan seviyesi yüksek bir mücadeleye sahne olacak.

Şu ana kadar çıktığı iki karşılaşma da sahadan beraberlikle ayrılan Beşiktaş, güçlü İtalyan temsilcisi Napoli ile karşı karşıya geliyor. Napoli Beşiktaş maçı öncesinde İtalyan ekibinin önemli eksikleri bulunuyor.

Peki, Napoli Beşiktaş maçı hangi kanaldan saat kaçta canlı olarak yayınlanacak?

 

BEŞİKTAŞ'IN AVRUPA'DAKİ 187. MAÇI

Siyah-beyazlı ekip, geride kalan 186 maçta 68 galibiyet, 39 beraberlik ve 79 mağlubiyet alırken, attığı 233 gole karşılık kalesinde 262 gol gördü. Avrupa kupalarında, dış sahada bugüne dek 93 maça çıkan Beşiktaş, bu karşılaşmalarda 20 galibiyet, 18 beraberlik ve 55 yenilgi yaşadı.

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu üçüncü haftasında yarın İtalya temsilcisi Napoli'ye konuk olacak Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki 187. mücadelesine çıkacak.

Siyah-beyazlılar, bugüne dek Avrupa kupalarında yaptığı 186 maçın 68'ini kazanıp 39'unda berabere kalırken, 79 müsabakada ise rakiplerine yenildi. Avrupa arenasında rakip fileleri 233 kez havalandıran Beşiktaş, kalesinde ise 262 gol gördü.

 

21:45'TE TİVİBU SPOR'DA

Napoli Beşiktaş Şampiyonlar Ligi maçı 19 Ekim Çarşamba akşamı saat 21:45'te başlayacak. Mücadele Tivibu Spor kanalından canlı olarak yayınlanacak.

 

DIŞ SAHADA 100. GOLÜNÜ ARAYACAK

Şu ana dek deplasmanda 99 gol atan siyah-beyazlı takım, rakibi karşısında bulacağı olası ilk golle 100. golüne ulaşacak. Siyah-beyazlı takım, Avrupa'daki dış saha karşılaşmalarında kalesinde 171 gol gördü.

 

Q7'NİN 50. MAÇ HEYECANI

Beşiktaşlı futbolcu, yarın Napoli ile yapacakları maçta oynaması halinde UEFA Şampiyonlar Ligi kariyerinin 50. karşılaşmasına çıkacak - Siyah-beyazlı formayla Avrupa kupalarında 9 golü bulunan Portekizli futbolcu, rakip fileleri havalandırması halinde en golcü üçüncü oyuncu olacak 

Beşiktaş'ın en golcü oyuncuları sıralamasında üçüncülüğü Danile Pancu ile paylaşan Quaresma, yarınki mücadelede oynaması halinde kariyerinin 50. UEFA Şamiyonlar Ligi maçına çıkacak. Futbol hayatına ülkesinin Sporting Lizbon takımında başlayan ve Barcelona, Porto, Inter, Chelsea, El Ehli ile Beşiktaş'ta görev alan Quaresma, Avrupa'nın en büyük futbol organizasyonunda şu ana dek 49 karşılaşmaya çıktı.

Barcelona ile Chelsea formalarıyla Şampiyonlar Ligi maçına çıkamayan siyah-beyazlı oyuncu, Porto formasıyla bu organizasyonda 39 kez sahada yer aldı. Inter'de oynadığı dönemlerde 8 lig maçı oynayan Quaresma, Beşiktaş'ın bu sezon Benfica ve Dinamo Kiev ile oynadığı maçlarda görev aldı.

Porto'da 7 Şampiyonlar Ligi golü atan Quaresma, Beşiktaş formasıyla bu organizasyondaki ilk gol sevincini Dinamo Kiev karşısında yaşadı.

 

NAPOLİ'YE GOLÜ VAR

Quaresma, Napoli'ye karşı ise bir kez gol sevinci yaşadı. Tecrübeli oyuncu, UEFA Avrupa Ligi'nde Porto formasıyla 2003-2004 sezonunda oynanan ve 2-2 berabere biten maçta fileleri havalandırdı.

Dinamo Kiev karşısında attığı golle Beşiktaş'ın en golcü oyuncuları sıralamasında Daniel Pancu'yu yakalayan Quaresma, yarınki maçta bu sayıyı yükseltmeye çalışacak. Quaresma, attığı 9 golle, siyah-beyazlı takımın Avrupa'daki en golcü oyuncuları sıralamasında Daniel Pancu'yu yakaladı.

Portekizli oyuncu, Napoli karşısında gol veya goller attığı takdirde 12 gollü Bobo'yu yakalamayı hedefleyecek. 

Beşiktaş'ın Avrupa kupalarındaki en golcü oyuncu unvanı ise 14 golle Oktay Derelioğlu'nun elinde bulunuyor.


KAYNAK - HABER 10

Editör: TE Bilisim