Galatasaray, Şampiyonlar Ligi B Grubu’nda konuk olduğu Real Madrid deplasmanından maziyi aratır bir skorla döndü. Sarı kırmızılılar, 26. dakikada 10 kişi kalan Ronaldo’sunda yoksun Real Madrid’e 4-1 mağlup oldu. UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'ndaki beşinci maçında temsilcimiz Galatasaray İspanyol devi Real Madrid ile karşılaştı. TT Arena'daki ilk maçta rakibine 6-1 gibi farklı bir skorla yenilen sarı kırmızılılar Bernabeu Stadı'nda da mağlubiyetten kurtulamadı.

G.Saray, Ronaldo ve Benzema'nın yer almadığı yedek ağırlıklı bir kadroyla maça çıkan, 26. dakikada Ramos'un gördüğü kırmızı kartla 10 kişi kalan Real Madrid'e 4-1 mağlup oldu. Real Madrid, bu galibiyetle puanını 13'e yükselterek grup lideri olarak bir üst tura çıkmayı garantiledi. Grupta 4 puanda kalan G.Saray ise Juventus'un galip gelmesiyle 3. sıraya geriledi. Sarı kırmızılılar umutlarını 10 Aralık'ta TT Arena'da Juvantus ile oynanacak son maça bıraktı.

HAKEM OFSAYTI, BALE GOLÜ KAÇIRDI

Ev sahibi Real Madrid karşılaşmaya çok etkili başladı. Maçın henüz 4. dakikasında ani gelişen Real Madrid atağında Bale, kaleci Eray ile karşı karşıya kaldı. Bale'ın uygun pozisyonda vuruşunda top auta gitti. Hakem Willam Collum bu pozisyonda Bale'ın ofsaytını es geçti.

İLK TEHLİKE SELÇUK'LA

Temsilcimiz Galatasaray, ilk tehlikeli atağını 19. dakikada gerçekleştirdi. Hızlı gelişen atakta rakip ceza sahasının sağ köşesinde topla buluşan Selçuk, müsait durumda çok sert vurdu ancak meşin yuvarlak auta çıktı.

RAMOS KIRMIZI GÖRDÜ

Real Madrid, 26. dakikada 10 kişi kaldı. Uzun pasla ceza alanına girerken topla buluşan Umut Bulut'u arkadan çeken Sergio Ramos, doğrudan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Ancelotti, kartın hemen ardından forvetteki Jese'yi oyundan alarak, yerine Nacho'yu sahaya sürdü.

BALE PERDEYİ AÇTI

Rakibin 10 kişi kalmasının ardından biraz daha hareketlenen G.Saray, organizasyonu bir türlü sağlayamadı. Real Madrid'i öne geçiren gol ise 37. dakikada Gareth Bale'den geldi. Galatasaray yarı sahasının ortasından kazanılan serbest atışta G.Saray'ın genç kaleci Eray'ın iyi pozisyon alamamasını değerlendiren Bale, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0

UMUT'TAN ANINDA CEVAP

G.Saray'ın Real Madrid'e yanıtı çok geçmeden Umut Bulut'la geldi. 38. dakikada Drogba'nın harika ara pasında ceza alanında kaleviyle karşı karşıya kalan Umut, skora denge getiren golü kaydetti: 1-1

İlk yarı 1-1'lik beraberlikle sona erdi.

UMUT BU KEZ OFSAYTTA

G.Saray'ın 48. dakikada Umut'la bulduğu gol ofsayta takıldı. Selçuk'un ara pasında sol çaprazdan kaleci ile karşı karşıya kalan Umut, plase vuruşla topu ağlara gönderdi fakat hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.

BEKLENMEYEN BİR GOL

Sarı kırmızılıların 10 kişi kalan rakibi karşısında öne geçmesini beklerken 51. dakikada Real Madrid'in 2. golü geldi. Sol çaprazda topla buluşan Di Maria içeriye ortaladı. Ceza sahasında topla buluşan Arbeloa, yaptığı plase vuruşla takımını yeniden öne geçirdi: 2-1

DI MARIA UMUTLARI YIKTI

Golün ardından Real Madrid'in rahatlarken, eflatun beyazlılar bir gol daha bulmak için ataklarını sıklaştırmaya başladı. Dakikalar 63'ü gösterdiğinde Real Madrid'in 3. golü geldi. Sağ kanattan gelişen atakta Arbeloa'nın ara pasında ceza sahasında topla buluşan Di Maria topu ağlara göndermekte zorlanmadı: 3-1

CASILLAS GEÇİT VERMEDİ

G.Saray'da 64. dakikada gerçekleşen Bruma-Sneijder değişikliği takıma hareket getirdi. Farkı 1'e indirmek için yüklenen sarı kırmızılılara Casillas geçit vermedi. 71. dakikada Eboue'ni ortasında Melo'nun indirdiği topu, Drogba harika bir vuruşuyla kaleye gönderdi. Casillas, meşin yuvarlağı aynı güzellikte kornere çeldi.

ISCO NOKTAYI KOYDU

Real Madrid, 4. golünü ise 80. dakikada buldu. Sağ çaprazdan ceza sahasına giren Isco'nun şutu Chedjou'dan geri geldi. Dönen topu tekrar kontrol eden Isco, defansı da çalımlayarak Eray'ın yanından topu ağlara gönderdi: 4-1

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Real Madrid karşılaşmadan 4-1'lik galibiyetle ayrıldı ve grup liderliğini garantiledi.

Editör: TE Bilisim