Fenerbahçe kaptanı Emre Belözoğlu, Beşiktaş derbisinde yaşananların ardından, Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi.

Süper Lig'in 8. haftasında Olimpiyat Stadı'nda Beşiktaş'la oynanan ve Fenerbahçe'nin 2-0 kazandığı derbide yaşanan olaylarla ilgili maçın en çok konuşulan ismi Emre Belözoğlu, Olcay Şahan'ın kırmızı kart gördüğü pozisyondan Slaven Bilic'e İngilizce küfür ettiği iddialarına kadar her konuda iddialara yaınt verdi.

İşte Emre Belözoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

"Bu basın toplantısının sebebi, medyada bana karşı yaratılmaya çalışılan algıdır. Bu gerçek olmayan algı operasyonunun benim üzerimden, bizim üzerimizden yapılması rahatsızlık verici."

"Beşiktaş maçında skorun önüne geçebilecek bir durum yaşandığına kesinlikle inanmıyorum."

"Bilic'e kendisinin de bildiği ve hakaret olmayan bir kelime kullandım. Ne yazık ki bunun bir küfür olarak algılanması üzücü. Kendisine bildiğim hakaret olmayan bir ifadem var. Bunun bir küfür olmadığını biliyor. "Çünkü bu bir küfür değil. 'Git işine, bak işine' anlamına gelen bir kelime. "Bilic saha içine bu kadar müdahil olduktan sonra benim de ona bir şeyler demem gerekirdi. Fakat bu bir küfür değil.

"Benim yolumu kesersen, ben de sana 'sen kimsin' derim doğal olarak.'Bende olayların içinde olmak istemiyorum. Televizyonlara çıkmak gündem olmak istemiyorum Ben de bir babayım. Benim de bir aile yaşantım var.

"Ben kendi başıma olayın içinde olmuyorum. Bir şeylerin içine çekiliyorum."

"Saha içinde hatalarım olmuştur. Ben kendimi de eleştiriyorum. "Olcay'ın yaptığı hareketin karşılığı kırmızı karttır.Futbolun içinde bir tartışmalar var ama bu sadece bir oyun, ayrışmalar olmamalı. Bu bir oyun. Bilic'le tartışırız, 2 gün sonra dışarda birbirimizi görürüz sarılırız. İnsanları ayrıştırmaya gerek yok"

"Yaptığımız hataların karşılığı o hataların ölçüsünde olmalı. Ben o pozisyonda küfür etmediğimi, hakaret etmediğimi iyi biliyorum. Bilic de iyi biliyor."

"Fenerbahçe'ye zarar verdiğim düşünülüyorsa kararı yönetimimiz alır. Fenerbahçe'nin başarısı için, taraftarımızı mutluluğu için buradayız. Fenerbahçe'nin sırtında kambur olmak istemeyiz."

Editör: TE Bilisim