Gaziantepspor karşısında alınan mağlubiyet ve sonrasında Ertuğrul Sağlam'ın istifa sinyali verdiği açıklaması Eskişehirspor'da yeni teknik direktör arayışları başlattı. Yönetimin gündeminde ise iki isim öne çıktı; Önder Özen ve Michael Skibbe.
Sezonun ilk yarısı boyunca aldığı istikrarsız sonuçlar ve yaşanan mali kriz, kırmızı şimşeklerde huzur bırakmadı. Hürriyet'in haberine göre; Son olarak Gaziantespor karşısında sahasında 3-1'lik ağır bir mağlubiyet alan Eskişehirspor'da teknik direktör Ertuğrul Sağlam maç sonunda istifa sinyali verdi.
Tecrübeli hoca maç sonunda yaptığı açıklamada ekonomik krizin yarattığı sıkıntıya da dikkat çekerek; "Bu şartlarda bu imkanlarla, bu oyuncu grubuyla beklentilere cevap vermemiz zor. Böyle olunca herkesin motivasyonu bozuluyor. Taraftar da biz de üzülüyoruz. Oyuncuların ve camianın motivasyou açısından bazı şeylerin değişmesi gerektiği ortaya çıktı. Bunu da yapmak lazım" demişti.

MAÇ SONU 2,5 SAATLİK KRİZ TOPLANTISI

Bu açıklama sonrasında Eskişehirspor yönetimi ile Ertuğrul Sağlam kritik bir toplantı gerçekleştirdi. Dün gece yaklaşık 2,5 saat süren toplantıdan net bir sonuç çıkmazken nihai karar için bugün tekrar toplantı yapılması kararlaştırıldı. Ancak toplantıdan sızan bilgilere göre, Başkan Mesut Hoşcan ile Teknik Asbaşkan Bahadır Ünalan'ın, Sağlam'ı istifa kararından vazgeçiremediği öğrenildi.

ÖZEN VE SKIBBE İSİMLERİ ÖNE ÇIKTI

Sağlam'ın istifa kararı ve ilk yarı boyunca alınan istikrarsız sonuçlar ise yönetim içinde alternatif isimlerin gündeme gelmesine yol açtı. Siyah kırmızılı yönetimin ise iki isim üzerinde durduğu öğrenildi. Bunlar daha önce de Eskişehirspor'u çalıştıran Alman teknik adam Michael Skibbe ve Eskişehirli olan ve taraftarların ismine sıcak baktığı Beşiktaş'ın eski Futbol Direktörü Önder Özen.
Ancak 2011'de yine Eskişehirspor'u çalıştıran Skibbe'nin Herta Berlin'den gelen teklif sonrasında takımı yüz üstü bırakması yöneticilerin bu isme soğuk bakmasına yol açıyor. Skibbe ayrıca halen İsviçre'nin Grasshopper takımını çalıştırıyor.
Siyah kırmızılı yönetimde ismi öne çıkan bir başka isim de Önder Özen oldu. Eskişehirli olan ve taraftarların sıcak baktığı isim yönetim tarafından da ciddi bir alternatif olarak düşünülüyor. Bugün yapılacak kritik toplantı sonrasında Sağlam istifa kararından vaz geçmezse Eskişehirspor yönetimi Önder Özen'in kapısını çalabilir.

Editör: TE Bilisim