Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü düzenlenen Basketbol Genç Erkekler ve Kızlar A Kategorisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı.

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü faaliyet programı çerçevesinde, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Basketbol Genç Erkekler ve Genç Kızlar A Kategorisi Müsabakaları İl Birinciliği müsabakaları tamamlandı. 21-25 Şubat tarihleri arasında İskele Ortaokulu Spor Salonunda Özen Adalı Anadolu Lisesi ve Mehmet Erdemoğlu Mesleki Teknik Anadolu Lisesi arasında oynanan final maçı ile son buldu. Toplamda 168 sporcunun katıldığı müsabakalarda, Genç Erkekler kategorisinde Özen Adalı Anadolu Lisesi birinci olurken Mehmet Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci, Telia Sonera Anadolu Lisesi üçüncü, Van Atatürk Lisesi ise dördüncü oldu.

 

Genç Kızlar kategorisinde ise birinci Van Spor Lisesi olurken, ikinci Vali Haydar Bey Anadolu Lisesi, üçüncü İpekyolu Fen Lisesi ve Atatürk Lisesi ise dördüncü oldu. Düzenlenen final maçlarını izleyenler arasında, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Yalçın Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Burhan Şahin, Müsabakalara katılan beden eğitimi öğretmenleri ve okullarını desteklemeye gelen birçok öğrenci izledi. Taraftarların yoğun bir coşku ve heyecanla izlediği Basketbol Genç Erkekler Final Müsabakaları Özen Adalı Anadolu Lisesinin rakibi olan Mehmet Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini 49-42 kazanması ile son buldu. Törende dereceye giren okullara kupalarını Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Yalçın Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Burhan Şahin ve Okul Müdürleri takdim etti. Finallerde birinci olan okullar yapılacak olan gurup müsabakalarına katılmaya hak kazandı.

 

Yapılan Ödül Töreni Sonunda konuşan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Yalçın Özdemir şu ifadelere yer verdi. “İskele Ortaokulu Spor Salonumuzda dört gündür devam eden ve 28 okulumuzun katılım sağladığı Okullar arası Basketbol Genç Erkekler ve Genç Kızlar İl Birinciliğinde ortaya çıkan genel tablodan gerçekten umutluyuz. Okullar arası Genç Erkekler ve Genç Kızlar Kategorilerinde dereceye giren okullarımızı kazandıkları başarılarından dolayı kutluyorum. Bundan sonra katılacakları grup müsabakalarında ise kendilerine başarılar diliyorum.” 

Editör: TE Bilisim