İpekyolu ilçesindeki Zaferler İlk ve Ortaokulu öğrencileri, eylül ayında Türkiye geneli yapılacak olan tekvando müsabakalarında Van’ı temsil edecek.

 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan tekvando hocası Abdurrahman Aydoğan, “Yaklaşık 30 yıldan beridir tekvando sporu ile uğraşıyorum. 2011’de ilimizde yaşanan depremlerden sonra Güney Kore’nin Ankara Büyükelçiliği tarafından yapılan bir proje ile Van’da 2 okulumuzda tekvando çalışması başlattık. Daha sonra Kore projesi iptal olunca bizler de bu çalışmayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz bünyesinde devam ettirdik” dedi.

 

Yaklaşık olarak 4 yıldır çalışma yaptıklarını belirten Aydoğan, şunları söyledi:

“Yaklaşık olarak 4 yıldır okulumuzda çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Buradaki öğrencilerimiz geçen yıl müsabakalara katıldılar ve güzel bir başarı elde ettik. İl bazında miniklerde 3 tane altın madalya alarak birinci olduk. Yine il bazında 4 tane ikinciliğimiz ve 3 tane üçüncülüğümüz var. Bunun yanı sıra maça katıldığı için onur madalyası alan öğrencilerimiz var.” Türkiye geneli eylül ayı içerisinde düzenlenecek olan Türkiye şampiyonası müsabakalarında Van’ı temsil etmeyi planladıklarını ifade eden Aydoğan, “Miniklerde il birincisi olan öğrencilerimiz inşallah eylül ayında yapılacak olan müsabakalarda Van’ımızı temsil edecekler. Bunun için de çalışmalarımız devam etmektedir. Bu konuda bize desteklerini esirgemeyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Nevzat İnanç Bey, İpekyolu Milli Eğitim Müdürümüz Şükrullah Yavuzer ve Tekvando İl Temsilcimiz Murat Yazlık Beye teşekkürlerimizi sunuyoruz” şeklinde konuştu.

 

Asıl amaçlarının çocukları zararlı alışkanlıklardan ve kötü ortamlardan alıkoymak olduğunu da sözlerine ekleyen Abdurrahman Aydoğan, “Bazı öğrencilerimiz okul camlarını kırıyorlardı. Bizler de yetkililerimizle bunu görüşüp bu sıkıntıyı nasıl ortadan kaldıracağımızı istişare ettik. Bu çocuklarımızı spora kazandırdık. Bu vesileyle çocuklar kötü ortam ve çevrelerden de kurtuluyor. Aileler çocuklarının dış ortamdaki kirlilikten korunması için bizlere teslim ediyorlar” diye konuştu. İl bazında yapılan müsabakalarda dereceye giren öğrenciler, aldıkları madalyaları okul müdürü Refik Uygun’a takdim ettikten sonra okulun alt katında bulunan spor salonunda mini bir gösteri yaptılar. 

Editör: TE Bilisim