Avrupa’nın kulüpler bazındaki 1 numaralı organizasyonu Şampiyonlar Ligi finalinde Barcelona ve Juventus karşı karşıya geldi.

ŞAMPİYONLAR LİGİ KUPASI BARCELONA'NIN

Cüneyt Çakır'ın yönettiği maçtan, Barcelona, Juventus karşısında 3-1'lik skorla ayrılarak Şampiyonlar Ligi Kupasının sahibi oldu.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

4' GOL... Sol taraftan gelişen Barcelona atağında Iniesta'nın pasıyla topla buluşan Ivan Rakitic, yakın mesafeden kolay bir vuruşla golü attı ve takımını öne geçirdi.

8'  Alvaro Morata'nın yerden pası ile ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazda topla buluşan Arturo Vidal'in gelişine çektiği şut az farkla üstten dışarı çıktı.

13' Luis Suarez'in yerden pası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Daniel Alves'in gelişine çektiği şutu Gianluigi Buffon ters ayakta yakalanmasına rağmen müthiş bir refleksle tek eliyle çelmeyi başardı.

24' Savunmanın hatası ile ceza sahasının hemen içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Alvaro Morata'nın çektiği şut az farkla yandan dışarı çıktı.

39' Daniel Alves'in pası ile sağ çaprazda topla buluşan Luis Suarez ceza sahası içerisine girer girmez yerden şutunu çekti ancak top direği yalayıp dışarı çıktı.

İlk yarı sonucu: Juventus 0-1 Barcelona

49' Hızlı gelişen Barcelona atağında Rakitic'in pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Luis Suarez'in çektiği şutu Buffon, direk dibinde son anda kornere çeldi.

55' GOL... Marchisio'nun topuk pası ile sağ kanatta topla buluşan Lichtsteiner pasını penaltı noktası üzerinde bulunan Tevez'e verdi, Arjantinlinin çektiği şut kaleci Ter Stegen'den dönüp altıpas çizgisi üzerinde bomboş pozisyonda bulunan Alvaro Morata'ya geldi ve İspanyol düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu.

68' GOL... Orta sahada topla buluşan Messi topla birlikte sol çaprazdan ilerledikten sonra ceza sahası içerisine girmeden şutunu çekti, Buffon'dan dönen top altıpas çizgisi üzerinde bulunan Luis Suarez'e geldi ve Uruguaylı, gelişine çektiği şutla takımını yeniden öne geçirdi.

89' Tevez'in pasında topla buluşan Marchisio'nun yaklaşık 30 metreden çektiği sert şutu  Ter-Stegen son anda kornere çeldi.

90+5' GOL..  Barcelona, karşı atakla yakaladığı pozisyonla Neymar'ın ayağından golü buldu ve farkı ikiye çıkardı.

MAÇ SONUCU: Juventus 1-3 Barcelona

Editör: TE Bilisim