Maça daha etkili başlayan taraf ev sahibi Gençlerbirliği'ydi. Ev sahibi ekip aradığı golü 20. dakikada buldu. Ceza sahası içinde topla buluşan Zec düzgün bir vuruş yaparak takımını 1-0 öne geçirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca ilk yarı bu skorla sona erdi. Karşılaşmanın ikinci yarısı daha tempolu geçti. İlk dakikalardan itibaren beraberlik golünü arayan siyah-beyazlı ekip, Almeida, Olcay ve Mustafa Pektemek'le bulduğu net fırsatlardan yararlanamadı. Beşiktaş golü ararken savunmada da ciddi boşluklar bıraktı. Bu boşlukları değerlendirmeye çalışan ev sahibi ekip Stancu'yla çok net bir fırsattan yararlanamadı. Rumen futbolcu altıpas üzerinden boş kaleye topu gönderemedi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Beşiktaş rakibine 1-0 mağlup oldu. Siyah-beyazlı taraftarlar maçın ardından ''Söylesene hocam takım niye oynamıyor'' diye tempo tutarak Slaven Bilic'e mesaj gönderdi.

OLCAY'IN GOLÜ GEÇERLİ SAYILMADI

57. dakikada siyah-beyazlılar, kaleyi cepheden gören bir yerden frikik kazandı. Olcay, baraj daha yerini almadan atışı kullandı ve topu ağlara gönderdi. Ancak maçın hakemi Özgür Yankaya, frikiği tekrarlatırken düdüğü beklemediği için de Olcay'a sarı kart gösterdi.

JIMMY BİLE GOL DEDİ"

Özgür Yankaya'nın bu kararına siyah beyazlılar büyük tepki gösterirken olayın baş kahramanı Olcay Şahan, maç sonrası karara dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kasımpaşa karşılaşması sonrası yaşananları anlamakta güçlük çektiklerini dile getiren Olcay, kullandığı frikiğin %100 gol olduğunu söyledi. Yankaya'nın 'Tamam oyna' dediğini belirten Beşiktaş'ın 10 numarası, "Topu kaleye vurdum gol oldu. Sonra düdük çaldı. Barajı kurmam lazım dedi. Jimmy Durmaz bile sen haklısın dedi. Sonra sarı kart görüyorum, golümüz sayılmıyor. Anlamakta zorluk çekiyoruz" dedi.

Editör: TE Bilisim