A Milliler, Odense’de Danimarka ile oynadığı hazırlık maçını 2-1 kazandı. EURO2016 gruplarındaki ilk maçımız olan İzlanda sınavı öncesi futbol olarak mükemmeli yakalayamasak da galibiyetle morallendik. İlk yarı Ay-Yıldızlılar için tatsız tuzsuz geçti. Rakibimize bolca pozisyon verdiğimiz anlarda kalecimiz Onur’un performansıyla ayakta kaldık. 35’te ise kalemizde golü gördük. Ahmet İlhan’ın neden olduğu penaltı sonrası Agger, Vikingler’i 1-0 öne geçirdi. Devre bu skorla sona erdi. İkinci yarıda yıldızlarımızın oyuna girmesiyle oyunun hakimiyetini ele geçirdik. 55’te Selçuk’un kapıp Burak’a aktardığı topta son pas Olcay Şahan’a ulaştı. Beşiktaşlı yıldız kaleci Schmeichel’ı avlayıp, skoru 1-1’e taşıdı. Sonraki dakikalarda oyun dengede geçti. Son anlara doğru Danimarka kalesine daha çok giden A Milliler, aradığı golü uzatmalarda buldu. Bursaspor’un 19 yaşındaki genç yeteneği Ozan Tufan yaklaşık 30 metreden vurduğu şutla ağları sarsıp galibiyeti getirdi.

İŞTE MAÇIN TÜM GOLLERİ...

Deplasmanda ilk galibiyet

Bu gol aynı zamanda galibiyeti müjdeledi. Ay-Yıldızlılar, 1992’den sonra Danimarka’ya karşı ilk kez galip gelirken, Vikingler’i deplasmanda da ilk kez yenmeyi başardı. Millilerimiz, salı günü EURO2016 Elemeleri’nde İzlanda ile deplasmanda oynayacağı karşılaşma öncesi büyük moral depoladı.

4 bin Türk izledi

Mücadelenin oynandığı Odense kentine gurbetçiler adeta çıkarma yaptı. Mücadele için 14 bin bilet satışa çıkarılırken, Türk taraftarların 4 bin bilet aldığı bildirildi. Tezahüratlarıyla Danimarkalı futbolseverleri bastıran gurbetçiler, renkli görüntüler sergiledi. Ay-Yıldızlı forma giyenlerin yanı sıra çok sayıda taraftar tuttuğu takımla tribünde yer alması dikkat çekti. İkinci yarının başında ise iki gurbetçi sahaya girdi. Fatih Terim ve oyuncular gurbetçilerle konuşarak dışarı çıkmalarını sağladı. Bu eylem nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu’na ceza gelmesi muhtemel.

Ozan Tufan’dan müthiş füze

Süper Lig’de 10 maça çıkmasına rağmen golü olmayan Ozan Tufan, A Milli Takım’daki 4. maçında ağları sarstı. Yaklaşık 30 metreden yaptığı müthiş vuruşla galibiyeti getiren genç yıldız, “Bana güvenen herkese teşekkür ederim. Çok duygulandım. Çok mutluyum. Söyleyecek bir şey bulamıyorum. Bu galibiyet İzlanda maçı öncesi moral oldu” dedi.

Spiker: Türkler sihir yaptı

Mücadeleyi anlatan Danimarkalı spiker, 90 dakika sonrasında “Türk yıldızlar sihir yaptı” yorumunda bulundu. Kanal 5’te mücadeleyi takip eden yorumcular ise kendi oyuncuları için “Aptal Danimarkalılar” ifadesini kullanırken, A Milliler için şunları söyledi: “Türkler topla direkt oynuyorlar, daha çok fiziksel güç kullanıyorlar. Milli takım oyuncuları genelde üç büyük takım oyuncularından oluşuyor.”


(FANATİK)

Editör: TE Bilisim