Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Basri Hakan Hakyemez beraberinde Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ile beraber çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Van’a geldi.

Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer, Gençlik ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir ve Yetkililer tarafından Havaalanında karşılanan Müsteşar Hakyemez ve beraberindeki heyet buradan Gevaş’ta bulunan gençlik kampına geçti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen Gevaş Doğa Kampı’nda Türkiye’nin değişik illerinden gelerek burada kamp yapan gençleri ziyaret eden Müsteşar Hakyemez burada gençler ile bir süre sohbet etti. Kampta bulunan konferans salonuna geçerek burada gençlere hitaben bir konuşma yapan Müsteşar Hakyemez Gençlik ve Spor Bakanlığının gençlere verdiği önemi vurguladı.

 

GENÇLER İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Konuşmasında gençlere yönelik yapılan çalışmaları anlatan Hakyemez, “Sizlere Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın selamını getirdim. Bakanlığımız 2 yıl önce kuruldu, ilk kurulduğu dönemlerde gençlerin bakanlığının, gençlerin fikirleri ile oluşsun istedik. Bu doğrultuda Türkiye’nin en kapsamlı gençlik araştırmasını yaparak, 2 sene içerisinde 1 milyon gence ulaştık. Sadece bu yıl ortalama 400 bin genç arkadaşımız Türkiye’yi gezdi. Düzenlenen bu gezilerin her anı dolu dolu geçiyor, Diyarbakır’a giden genç Diyarbakır’da bulunan tarihi yerleri öğreniyor, Ankara’da Anıtkabir’i, Tacettin Dergâhını gören genç bağlarının ne kadar güçlü olduğunun farkına varıyor. Kitaplar okunuyor etkinlikler yapılıyor dolu dolu bir gezi yaşıyor gençlerimiz. Yaptığımız bu tip projelerle yetinmedik. Gençlik Treni Projesini yaptık, Buda yetmez dedik, 100 güler yüz projesi ile başarılı olup ta maddi imkânı olmayan ortalama 4 bin gencimizi Türkiye’nin çeşitli illerine götürdük. Buda yetmez dedik, uluslararası olan Balkan treni projesini yaptık, gençler atalarını ecdatlarını ziyaret ettiler. Buda yetmez dedik, bu sene Akdeniz barış gemisi adı altında, Türkiye’den, İtalya’dan, Fransa’dan Cezayir’den Filistin’den 800 genci bir araya getirerek farklı kültürler ile tanıştıracağız. Tüm bu çalışmalarımız geleceğimiz olan gençlerimizin daha iyi birey olarak yetişmeleridir. Bir Gün Bir Değer, Seyyah Ulu Çınarın İzinde, Gençlik Treni, Gençlik Kampları, Gençlerin İyilik Ağacı, Büyük Adımlar, Kuşaklar Buluşuyor, Liderlik kampı, sinema kampı, Uluslararası ilişkiler kampı, Tarih kampı gibi Gençlerimizin ihtiyaçları doğrultusunda, çok sayıda projelerimiz var. Bu projelerimizi www.gsb.gov.tr  adresinde takip ederek projelerimize katılın. Mesela liderlik Kampı, uluslararası ilişkiler kampında üniversiteli genç arkadaşlar bir araya gelerek hem sosyal etkinlikler yapıyor, hem de beyin fırtınası yapıyor. Uluslararası yayın yapan 2 saygın derginin yaptığı araştırma sonucunda önümüzde 50 yıl içerisinde lider yetiştirebilecek kapasiteye sahip olan en iyi ülkeler arasında, Türkiye 2’nci olarak çıkmıştır. Lider’i Cumhurbaşkanı veya Başbakan olarak algılamayın lider işini en iyi yapandır”  dedi.

 

PROJELERE 250 BİN LİRAYA KADAR DESTEK VERİLİYOR

Gençlerin yaptıkları projelere verilen desteklere de değinen Hakyemez, “Proje Koordinasyon Genel Müdürlüğümüz gençlerin yaptığı projelere 5 bin ile 250 Bin Lira arasında destek veriyor. Bir yıl içerisinde 10 bin gencimiz proje yaptı, Her projede en az 4 genç kafa yoruyor buda demektir ki, 40 bin Gencimiz proje için kafa yordu. Türkiye genelinde gençlerimize STK’lara Proje döngüsü eğitimi veriyoruz.  Proje Yapın gönderin projeniz kabul edilmedi diye hemen pes etmeyin eksiklerinizi tamamlayın tekrar gönderin. Yapılan projelere dâhil olaya çalışın, çünkü dünya artık sosyalleşmeyi gerektiren bir dünya hem mesleğinde iyi olacaksın, hem farklı olacaksın, aynı zamanda sosyal olacaksınız öz güveniniz olacak.  Teknolojinin bu kadar ilerlediği dünyada Somali’de açlıktan kıvranan insanlar var bunu da unutmayacağız. Bilim ve Teknoloji acaba insanların yararına mı kullanılıyor. Buna uğramamak için bu teknoloji siz yapacaksınız. Bilimsel anlamda siz güçlü olacaksınız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından yemekhanede gençlerle yemek sırasına girerek yemeğine alan Hakyemez gençlerle birlikte yemek yedikten sonra kampta bulunan gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Kamp sorumluları ile de bir toplantı yapan Hakyemez ve Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer buradan YYÜ Gevaş Meslek Yüksek Okulunda Kredi Yurtlar Kurumu tarafından yapılan 386 kişilik öğrenci yurdunda incelemelerde bulunarak yurt müdüründen bilgi aldı

 

 

 

Editör: TE Bilisim