Euro 2016 elemelerindeki son maçında İzlanda'yı son dakika golüyle 1-0 yenen Türkiye , Kazakistan'ın da Letonya'da kazanmasıyla en iyi üçüncü oldu ve doğrudan şampiyonaya katılmaya hak kazandı. 

İŞTE İLK 11'LER:

TÜRKİYE: Volkan Babacan, Şener Özbayraklı, Serdar Aziz, Hakan Balta, Caner Erkin, Selçuk İnan, Ozan Tufan, Oğuzhan Özyakup, Volkan Şen, Hakan Çalhanoğlu, Arda Turan.

İZLANDA: Kristinsson, B. Sævarsson, R.Sigurdsson, A. Skúlason, B. Bjarnason, G. Sigurdsson, Árnason, A. Gunnarsson, Gudmundsson, Sigthórsson, Bödvarsson

SAYGI DURUŞU VE SİYAH BANT

Türk Milli Takımı oyuncuları Ankara'da sahaya yaşanan terör olayı nedeniyle siyah bant takarak çıktılar. Maç öncesi İzlandalı oyuncularla birlikte terörü protesto ederek 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ay yıldızlı taraftarlar da maç öncesi teröre karşı tepki göstererek "Şehitler ölmez, Vatan bölünmez" diyerek tezahürat yaptılar.

DEMİRÖREN'İN UĞURU EŞİ VE ÇOCUKLARI

Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, milli maça uğurlarım dediği eşi Revna Demirören ve çocukları ile geldi. Demirören "Revna hanımın her geldiği maçta zaferler yaşıyoruz. Umarım aynı istikrar sürer" dedi.

KULÜPLER BİRLİĞİ'NDEN MORAL

Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ,Başkanvekili Servet Yardımcı, kulüp başkanları ve yöneticiler Türkiye-İzlanda maçını şeref tribününden izlediler.

30 BİN BAYRAK DALGALANDI 

Türkiye Futbol Federasyonu maç öncesi tribünlere gelen taraftarlar için 30 bin ay yıldızlı bayrak dağıttı.

12 sponsor stat bölgesinde stand açarak çeşitli aktiviteler oluşturdular ve taraftarları maç öncesi karşılaşmaya ısındırdılar.


İSTANBUL VE ANKARA'DAN ÖZEL TERÖR TİMLERİ GELDİ

Konya'da milli maç öncesi yapılan ihbar nedeniyle 750 sivil olmak üzere 2500 güvenlik gücü karşılaşma öncesi önlemler aldılar. Şeref tribününe gelenler ve basın tribününe girenler tek tek arandı. Stada girenler 3 güvenlik kontrolünden geçirildiler. Konya Valisi Muammer Erol, İstanbul ve Arkara'daki terör uzmanları ile sürekli toplantı yaptı.

KONYA ESNAFINDAN TEŞEKKÜR
Konya Sivil Toplum Kuruluşları ve Esnaf Sanatkarları Dernekleri Milli Takıma ve Futbol Federasyonuna teşekkür eederek Konya'ya ekonomik kazanç getirdiklerini belirtti.

KONYA'DA YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Konya Torku Arena’da gerçekleşecek maç öncesi polis stat çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Karşılaşmanın oynanacağı statta 750’nin üzerinde özel güvenlik görevlisi, 2 binin üzerinde de polis görev yaptı. Ankara’da meydana gelen bombalı saldırı nedeniye tüm seyirciler, detaylı üst aramasından geçirildi. Seyircilerin el ve sırt çantaları başta olmak üzere yanlarındaki sprey, su ve bira şişeleri de stada alınmadı.

8 BİN KADIN SEYİRCİ

42 bin kapasiteli statta satışa sunulan bütün biletler satılırken yaklaşık 8 bin kadın seyircinin maçı izleyeceği öğrenildi. Biletlerin 650’sinin 
İstanbul’dan 2 bin 200’nün yurdun diğer bölgelerinden, diğer kısmının ise Konya’dan satıldığı belirtildi.

iLK 3 MAÇ SONUNDA FRANSA HAYALDİ

A MİLLİ Takım, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’na büyük hayal kırıklığı yaratarak başladı. İzlanda’ya deplasmanda 3-0, İstanbul’da da Çek Cumhuriyeti’ne 2-1 yenildik. Milliler, deplasmanda Letonya’dan ilk puanını aldı ama bu bir teselli değil yıkımdı.
Milliler, ilk 3 maç sonunda 1 puanla sonuncuyken atılan tüm manşetlerde büyük bir karamsarlık hatta Fransa’nın kaçırıldığı duygusu hakimdi.

MUHTEŞEM DÖNÜŞE İMZA ATILDI

İstanbul’da Kazak galibiyetiyle yükseliş başladı. Deplasmanda Hollanda’yı elimizden kaçırıp 1 puana rıza gösterdik, Kazak deplasmanıyla yine morallendik. Konya’da Letonya’ya bir kez daha 2 puan kaptırıp kara bulutları geri çağırdık ama aynı statta 3-0’lık Hollanda zaferiyle ipleri tekrar elimize aldık. Çekleri de deplasmanda 2-0’la deviren ay yıldızlılar, 3. haftadan sonra 53 ülke içinde en çok puan alan 5 ekip oldu.

KADRODA BÜYÜK REVİZYON YAPILDI

Dönüşümde Fatih Terim’in revizyonun da etkisi büyük oldu. 9 Eylül 2014’te İzlanda’ya 3-0 kaybeden millilerle, cumartesi gecesi Çekleri deplasmanda 2-0 deviren kadronun ilk 11’lerinde 8 futbolcu farklı. İlk maçta oynayan Onur, Gökhan, Ömer, Ersan, Emre, Mehmet, Olcan ve Burak’ın yerine cumartesi ise, Volkan, Şener, Hakan, Serdar, Hakan Çalhanoğlu, Oğuzhan, Ozan ve CENK TOSUN sahadaydı.

Editör: TE Bilisim