UEFA Avrupa Ligi'nde sahasında Apollon Limassol'u konuk eden Trabzonspor, rakibini 4-2 mağlup etti. Bordo-Mavililer, bu skorla gruptan çıkmayı garantiledi. Gruptan çıkmak için tek farklı yenilgi bile yetecekti ama Fırtına yetinmedi. ilk 4 maçında 10 puan toplayan Trabzonspor, deplasmanda yendiği Apollon’a Avni Aker’i de dar etti. Olcan şov yaptı, 3 gol 1 asist ile geceyi tamamladı, konuğun 2 sayısı da Bordo-Mavililer’in keyfini kaçırmadı. Puanını 13 yapan Akçay’ın öğrencileri Fener’e ait gruplarda en çok puan toplama rekoruna ortak oldu, rekoru kırmak ve liderlik için adres 12 Aralık'ta Roma!

BU BAŞARININ DEVAMI GELİR

Açık konuşmak gerekirse, Trabzonspor’un bu grupta zorlanmasını bekliyordum. Ancak Fırtına, belki de Mustafa Akçay’ın bile ummadığı bir şekilde çok rahat 2. tura yükseldi. İç saha, deplasman farkı gözetmeksizin, gruptaki tüm maçlarında çok iyi oynadılar. Bazıları bu başarıyı küçümsüyor, “Rakipler güçsüz, bu turnuvayı ciddiye almıyorlar” yorumları yapıyor. Ben Trabzonspor’un son 10 senede peş peşe iki tur geçtiğini hatırlamıyorum. Bu yorumu yapanlar da Bordo-Mavililer’in en son ne zaman böyle bir başarı yakaladığını hatırladıklarını sanmıyorum. Geçtiğimiz sezonki Videoton faciası herkesin akıllarında. Bu nedenle kimsenin bu tarihi başarıyı kötülemeye hakkı yok. Ligdeki performansı ne kadar istikrarsız olsa da Avrupa’da hep beklentilerin üstünde oynadı. Sonuç olarak müthiş zaferlerle adını bir üst tura yazdırdı. Buraya kadar hep övgüyle bahsettik. Ancak eleştirilecek noktalar da var. Özellikle takımın maç içerisinde oyundan düşmesi en büyük sıkıntı. Lazio karşısında 3-1 önde olduğu maçta 3-3 berabere kaldı. Gençlerbirliği’ne 2-0’dan maç verdi, 3-2 yenildi. Dün de skorun 3-0’dan 3-2’ye gelmesi bu sıkıntıyı bir kez daha ön plana çıkarttı. Mustafa hocanın acilen buna önlem alması şart.

MAÇTAN DAKİKALAR

23. dakikada sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında Malouda ceza sahasına ortaladı. Olcan harika bir kafa vuruşuyla takımını öne geçirdi: 1-0.

25. dakikada Olcan verkaçla ceza sahasına girdi. Yerden pasında Soner gelişine vurdu, kaleciden dönen topu genç oyuncu bir kez daha tamamlayarak farkı ikiye çıkarttı: 2-0.

34. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Soner’in yerden şutunda kaleci Hidi gole izin vermedi.

38. dakikada sağ taraftan çalımlarla ceza sahasına giren Henrique’nin vuruşunda savunma son anda müdahale etti, top yan ağlarda kaldı.

42. dakikada Olcan’ın şık bir çalımla rakibinden sıyrıldı, arka köşeye plasesini kaleci Hidi kurtardı.

44. dakikada Malouda, ceza sahası yayının hemen yanından sağ ayağıyla çektiği şut üstten az farkla dışarı gitti.

61. dakikada Kadir’in harika ara pasında Olcan sert vurdu ve bir kez daha Hidi’yi

avladı: 3-0.

68. dakikada ender gelişen Apollon ataklarından birinde soldan yapılan ortaya Abraham yakın mesafeden kafayla vurdu ve golü attı: 3-1.

77. dakikada sonradan oyuna giren Sangoy, ceza sahası içinde kaleyi yokladı, Onur gole izin vermedi.

80. dakikada Kadir’in Abraham’a yaptığı hareket sonrası Grafe penaltı düdüğünü çaldı. Sangoy, atışı gole çevirdi: 3-2.

83. dakikada Olcan Adın bir kez daha sahneye çıktı. Frikikten harika bir gol atarak farkı yeniden ikiye çıkarttı: 4-2.

Editör: TE Bilisim