Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan malzeme dağıtım programına Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ve spor kulüplerin temsilcileri katıldı. Tüm yurtta eş zamanlı yapılan malzeme dağıtım programın açılış konuşmasını yapan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından tüm yurtta 81 ilde malzeme dağıtımının aynı anda başladığını belirterek, “Tüm ilde dağıtılan bu malzemelere sayın valimizin de bize hediye ettikleri bir takım kamp eşofmanları da takviye ettik. Yaklaşık 5 bin parça malzeme dağıtılacak. Genel müdürlüğümüzün göndermiş olduğu çantalar içerisinde kamp eşofmanı, bir takım forma, bir yağmurluk ve çantasıyla birlikte verilecek. Bizim inancımızda hediyeleşmek güzeldir. Biz bu hediyeleri verdik sizlerden de bir hediye bekliyoruz. Gerek kulüp yöneticilerimizden, gerekse antrenörlerimizden bunun karşılığında inşallah üstün başarılar bekliyoruz. Bizim hediyemiz de bu olacaktır” dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Van Valisi Aydın Nezih Doğan, sporla birlikte toplum değerlerinin gençlere aktarılmasında önemli yer aldığını ifade ederek, “Eğer biz burada değerlerine sahip bir gençlik istiyor isek, mutlaka sağlam bir eğitim alt yapısı hazırlamamız lazım. Çok iyi bir spor altyapısını hazırlamamız lazım, iyi bir çocuk oyun alanı sistematiğini geliştirmemiz lazım ve çocukların, gençlerimizin zamanlarını iyi geçirebileceği kütüphaneler kurmamız lazım. Van iline bu gözle baktığımız zaman eğitim alt yapısı itibariyle Türkiye ortalamasının üzerinde bir noktada olduğumuzu görüyoruz. Ancak spor ve çocuk oyun alanları konusunda ve kütüphaneler konusunda bazı eksikliklerimiz var. Spor sahalarının sayıca ve yeterlilik itibariyle farklaştırılması ve çocuk oyun alanları çoğaltılması konusunda merkezi hükümet ve yerel yönetimler çok yakın işbirliği içerisinde çalışmak durumundalar. Değerler toplumdan yeni nesil, yeni jenerasyona kendiliğinden intikal etmiyor. Bunun için bazı mekanizmalara ihtiyaç vardır. Bu mekanizmalardan bir tanesi de amatör spor kulüpleri ve spor alt yapısıdır. Dolayısıyla buradaki kardeşlerimize, arkadaşlarımıza şehrin değerlerinin gençlere aktarılması bakımından önemli sorumluluklar düşüyor" dedi.

Sporun evrensel bir duruş olduğunu ifade eden Vali Doğan, "Sporcu da evrensel bir kişiliktir. Dolayısıyla bir sporcudan beklenen en temel şey ahlaklı bir duruşa sahip olmasıdır. Ve yaşadığı topluma olumlu değerler katmasıdır. Bugün karşı karşıya kaldığımız sorunları düşündüğümüzde amatör spor kulüplerinin etkisi önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Temel ahlak normlarını kazanmış iyi bir sporcunun hiçbir şekilde başkasının malına, canına, ırzına zarar vermesi beklenmez. Onları mutlaka koruması, kullanması konusunda tavsiyeler alarak yetişiyor. Baktığımızda bugün karşı karşıya kaldığımız bazı genç grupların bu temel felsefeden eksik yetiştiğinin farkındayız. Demek ki istediğimiz biçimde bu gençlere değer oluşturabileceğimiz mekanizmaları geliştirememişiz “ şeklinde konuştu. Daha sonra spor kulüplere malzeme dağıtılarak program sona erdi.

Editör: TE Bilisim