Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi Taekwondo Şampiyonası 10 ilden 100 sporcunun katılımıyla yapıldı. 23 Ocak tarihinde Zaferler Orta öğretim Okulu Spor Salonu’nda başlayan müsabakalarda dereceye giren sporcuların Malatya’da düzenlenecek olan yarı filan müsabakalarına katılmaya hak kazanacakları ifade edildi.

Türkiye Taekwondo Federasyonu Temsilcileri ile takımların teknik koordinatörleri ve 20'ye yakın hakemin katılımıyla geçekleşen şampiyonaya katılanlara Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, ildeki gençliğe örnek sporcuları yetiştirmek ve sporu insanlara tanıtmak ve sevdirmek, farkındalık oluşturmak için bir yemek verdi. Başkan Özgökçe’nin il dışında olduğu için katılamadığı yemeğe, Tuşba Belediye Başkan Vekili Ziya Nurses, Van milletvekillerinden Burhan Kayatürk, Fatih Çiftçi ve Mustafa Bilici, AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda ile Tuşba Belediye Başkan Yardımcısı Necati Yertürk, Taekwondo Van İl Temsilcisi Murat Yazlık ve belediye meclis üyeleri katıldı.

‘SPORCUNUN YANINDA OLMAK KAZANDIRIR’

Şampiyonaya katılan sporcu, hakem, antrenör ve spor adamları Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’nin kendilerine yaptığı yemek jestinden dolayı teşekkür etti. Başkan Özgökçe’nin Tuşba’ya, özellikle spora ve sporcuya çok güzel hizmetler yapacağını inandıklarını belirterek, “Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, yaptığı bu jesti ile her zaman sporcunun yanında olduğunun bir göstergesidir. Sporcunun yanında olan başkanlar hep kazanmışlardır, bizde tüm belediyelere örnek olmasını diliyoruz.” Dediler.

Editör: TE Bilisim