Haber-Yorum: Önder ALTINAL


Geçtiğimiz hafta yapılan kongre ile birlikte yenilenen ve güçlenen Vanspor’un yeni yönetimi bir akşam yemeğinde gazeteciler bir araya geldi. O yemeğe hafta içi maçı bulunan Vanspor’un teknik heyeti ve takım futbolcuları da katıldı.

Bir otelde kampta olan Vanspor sonraki gün için maça iyi bir motivasyon ile hazırlanıyordu. Ve bunda da elbette ki yeni yönetimin motivesi ile sağlanıyordu. 6-7 Ekim tarihlerinde çıkan olaylardan dolayı ertelenen maçı Vanspor kendi evinde zorda olsa 1-0 galip gelmeyi başarmıştı. Ancak futbolcuların golden sonra basın mensuplarına yapmış oldukları sus hareketi maça damga vurmuştu. Aradan geçen birkaç günden sonra Vanspor yine kendi evinde FBM Makina Balçova Yaşamspor’u konuk etti. Ancak bu sefer son maç gibi olmadı. Vanspor kötü gidişatına bir yenisini daha ekledi. Geçtiğimiz hafta içi oynanan maçta sus hareketi yapan sporcular ise yine 61’nci dakikada Oğuzhan Yıldırım’ın golüne engel olamadı ve Vanlıları bir kez daha hüsrana uğratmış oldu.

Vanspor 3. Lig 3. Grup 12 hafta maçında kendi evinde FBM Makina Balçova Yaşamspor’u konuk etti. Saat 13.00 başlayan maçın ilk yarısı Yaşamspor’un vuruşu ile başladı. İlk yarıda iki takımdan da gol sesi çıkmayınca takımlar soyunma odasına 0-0 eşitlikle gitti. Vanspor’un ikinci yarısına başladığı maçta 61’nci dakika da Oğuzhan Yıldırım attığı golle Balçova Yaşamspor 1-0 öne geçti. 90 dakikanın sonunda başka gol sesi çıkmayınca Van Büyükşehir Spor kendi evinde yediği 1 golle mağlup oldu.

İŞTE MAÇIN AYRINTILARI:

STAT: Atatürk
HAKEMLER: Onur Salık, Fatih Eskalan, M. Murat Emre
Van BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR: Serkan Tunar (Osman Yıldırgan dk. 84), Salih Tunar, Furkan Işıkdemir, Emrah Tacir, Yakup Demir, Murat Kurnaz, Sercan Özdem, Murat Berge, Semih Oğuz, İrfan Haluk İldiz (Ali Kurt dk. 58), Baran Basut (Anıl Dilaver dk. 68)
TEKNİK DİREKTÖR: TARIK DAŞGÜN

FBM MAKİNA Balçova YAŞAMSPOR: Ogün Çebi (Engin Kaya dk. 45), Murat İrişli, Altan Aksoy (Adem Şahin dk. 82), Emre Doğan, Battal Demirbilek, Ömer Esenkaya, Oğuzhan Yıldırım, Ömer Serbest, Aykut Karaman, Iskender Sahat, Melik Yeğin (Mert Tekin dk. 76)
TEKNİK DİREKTÖR: ALTAN ÇETİNDAĞ

GOL: Oğuzhan Yıldırım (dk. 61) (FBM Makina Balçova Yaşamspor)

SARI KARTLAR: Semih Oğuz, Sercan Özdem, Yakup Demir, Murat Berge, Ali Kurt (Van Büyükşehir Belediyespor)
Emre Doğan, Melik Yeğin, Battal Demirbilek (FBM Makina Balçova Yaşamspor)

Editör: TE Bilisim