TFF İcra Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar ve Milli Takım Yardımcı Antrenörü Hamza Hamzaoğlu, maden faciasının yaşandığı Manisa'nın Soma İlçesi'nde temeslarda bulundu. Temasları sırasında basın mensuplarına açıklama yapan Arif Koşar, "Manisa'da ilk kez oynanacak olan Süper Kupa finalinin biletleri TFF'nin resmi internet sitesinden bugün satışa çıkacak. Protokol, görevli basın mensupları dahil herkes maçı ücretle izleyecek. Hakemler, maçtan ücret almayacak ve müsabakada görev yapacak polisler alacakları ücretleri Soma'ya bağışlayacak. Soma'da hayatını kaybeden maden şehitlerimiz hepimizin yüreğini burktu. İnşallah Allah bize bir daha bu acıları yaşatmaz. Bizler de TFF olarak, burada yaraların sarılması noktasında elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Bu nedenle Süper Kupa'da elde edilecek tüm gelirleri, Soma'daki maden şehitlerinin ailelerine bağışlayacağız" dedi.
 
Koşar, önümüzdeki hafta içerisinde maçı izlemeye gidecek taraftarlar için iki ayrı noktada bilet satışının yapılacağını belirterek, "Tüm gelirlerin Soma'ya aktarılacak olması nedeniyle tüm biletler ücretli olacak. Kale arkaları 75, kapalı ve tarzan tribünleri de 150 lira olacak. Protokol biletleri ise 250 lira olacak. Ayrıca bu mücadeleyle birlikte Türkiye'de ilk kez yapılacak bir uygulamaya imza atacağız. Protokol dahil görevli basın mensupları bile maça ücretle girecek. Maçta görev alacak hakem arkadaşlarımız, mücadeleyi herhangi bir ücret almadan yönetecek. Maçta görev yapacak emniyet mensuplarımız alması gereken ücretleri almayıp Soma'ya bağışlayacak. Bu nedenle her yönüyle Soma için tam bir destek maçı olacak" diye konuştu.
 
Somalılar'a kolaylık sağlamak için maçın biletlerini 13 Ağustos'tan itibaren ilçede satacaklarını belirten Koşar, şunları söyledi: 
 
"Burada hem Galatasaray'ın hem de Fenerbahçe'nin biletlerini satan iki ayrı stant yapacağız. Yine bu maç için futbol federasyonun tüm imkanlarını kullanacağız. Maç günü İstanbul, Ankara ve İzmir'den federasyona ait bütün araçları Soma'ya göndereceğiz. Buradaki vatandaşlarımızı ücretsiz stada götüreceğiz. Şehit madencilerin çocuklarını da yine federasyonun araçlarıyla Soma'dan alıp Manisa'ya götüreceğiz. Çocuklara tuttukları takımın formalarını hediye edeceğiz. Çocuklar futbolcularla bir arada olacaklar."
 
Maden faciasında hayatını kaybeden madencilerin ailelerinin de mücadeleyi özel bir yerde izleyeceğini kaydeden Koşar, "Bir Manisalı olarak tüm Fenerbahçeli ve Galatasaraylı Manisalılar'dan ricam, bu maçı bir derbiden ziyade bir birleşme, bir kardeşlik maçı olarak görmeleri. Bunu tüm Türkiye'ye göstermemiz lazım" dedi.
Editör: TE Bilisim