Spor Toto Süper Lig 14. hafta maçında Trabzonspor, evinde Eskişehirspor'u 3-1 mağlup etti. Yeni başkan Muharrem Usta döneminde ilk galibiyetini aldı.   

Bordo-Mavili ekibe 3 puanı getiren golleri 17'nci dakikada Oscar Cardozo, 56'da Mehmet Ekici ve 90'da Muhammet Beşir attı. Eskişehirspor'un tek golü ise 85'inci dakikaada Pinto'dan geldi. Bu arada Eskişehirspor'da Emre Güngör 75'inci dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Bu sonuçla Trabzonspor puanını 20'ye çıkardı. Eskişehirspor ise 7 puanda kaldı. 

 

Stat: Hüseyin Avni Aker

Hakemler: Yaşar Kemal Uğurlu, Ekrem Kan, Serkan Olguncan

Trabzonspor: Onur Recep Kıvrak, Cavanda, Mustafa Yumlu, Douglas, Aykut Demir, Okay Yokuşlu, Mbia, Aytaç Kara, Yusuf Erdoğan, Mehmet Ekici, Cardozo

Eskişehirspor: Boffin, Toko, Sezgin Coşkun, Emre Güngör, Anıl Karaer, Kamil Ahmet Çörekçi, Alpaslan Öztürk, Mehmet Feyzi Yıldırım, Causic, Engin Bekdemir, Emre Güral,

Goller: Dk. 17 Cardozo, Dk. 56 Mehmet Ekici (penaltı), Dk. 90 Muhamet  (Trabzonspor), Dk. 86 Pinto (Eskişehirspor)

 

TRABZONSPOR

 

HACIOSMANOĞLU SÜRPRİZİ

Trabzonspor'un Gaziantepspor maçı sonrası hakem Çağatay Şahan'ın soyunma odasında mahsur kalmasının ardından yaptığı açıklamalar nedeniyle PFDK tarafından 280 gün hak mahrumiyeti cezasına çarptırılan Trabzonspor eski başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Eskişehirspor maçında şeref tribünündeki yerini aldı. Kongrede yaptığı konuşmada, "Seçilsem de seçilmesem de pazartesi akşamı tribündeki yerimi alacağım" diye açıklama yapan Hacıosmanoğlu, böylece bir anlamda takıma da veda etmiş oldu. Yine PFDK tarafından hak mahrumiyeti cezasına çarptırılan Trabzonspor eski Başkan Yardımcısı Ali Uzunay da, karşılaşmayı protokol tribününden takip etti.

 

USTA İLK KEZ

Trabzonspor'da dün akşam başkanlık görevine seçilen ancak henüz mazbatasını almayan Muharrem Usta da, Avni Aker'deki Eskişehirspor maçında protokol tribünündeki yerini aldı. Usta, İbrahim Hacıosmanoğlu ile de uzun süre sohbet etti.

 

SEYİRCİSİZ MAÇ

Trabzonspor, Gaziantepspor maçı sonrası verilen 2 maçlık seyircisiz oynama cezası nedeniyle Gençlerbirliği maçının ardından Eskişehirspor karşısına da taraftar desteğinden yoksun çıktı. Buna karşılık misafir takım tribününde yaklaşık 100 kişilik taraftar grubu Eskişehirspor'u destekledi.

 

OYUNCULARA ÖDEME MÜJDESİ

Trabzonspor'da dün yapılan olağan genel kurulda 3062 oy alarak başkanlığa seçilen Muharrem Usta, yönetim kurulu ile ilk toplantısını bugün gerçekleştirdi. Henüz mazbatasını almadığı için kulübe gitmeyen Usta'nın ekibiyle yaptığı toplantının yaklaşık 4 saat sürdüğü öğrenildi. İlk toplantının en önemli gündem maddesini acil yapılması gereken ödemeler oluşturdu. Yönetimin, mazbataları aldıktan hemen sonra Cuma gününe kadar futbolculara geçmişe dönük ödemelerin tamamının yapılmasına karar verdiği belirtildi. Bu haberi futbolculara da ileten yönetim Eskişehirspor maçı öncesi oyunculara moral vermiş oldu.

 

BÜYÜK REVİZYON

Trabzonspor, Eskişehirspor karşısına sakat ve cezalı oyuncuları nedeniyle eksik bir kadroyla çıktı. Alper ve Salih kart cezaları, Marin ve Sefa sakatlıkları nedeniyle, Deniz Yılmaz ise kadro dışı bırakıldığı için Eskişehirspor karşısında forma giyemedi. Teknik direktör Sadi Tekelioğlu, sakat ve cezalı oyuncuların çokluğunda takımda revizyona gitti. Tecrübeli teknik adam Fenerbahçe maçından farklı olarak 4 oyuncuyu ilk 11'de oynattı. Alper'in yerine Douglas, N'Doye'nin yerine Cardozo, Erkan'ın yerine Yusuf ve Özer'in yerine Aytaç Kara maça 11'de başlayan isimler oldu.

 

İLK 18'DE SÜRPRİZ İSİMLER

Trabzonspor'da eksik oyuncuların çokluğunda U19 takımından Muhammet Beşir ile U17 takımından Abdülkadir Ömür ilk kez 18 kişilik kadroda kendilerine yer buldu. U19 Milli takımında da görev yapan Muhammet Beşir, Şota döneminde bir süre A takımla antrenmanlara çıkmış sonra yeniden alt yapıya gönderilmişti. U17 milli takımının kaptanlarından olan Abdülkadir Ömür ise Türkiye'nin gelecek vaat eden 10 oyuncusundan biri olarak gösteriliyor.

 

MEHMET SON ANDA

Trabzonspor'un Fenerbahçe ile oynadığı maçta sağ ayak bileği burkulan ve stadyumu koltuk değnekleriyle terk eden Mehmet Ekici, kendisine uygulanan yoğun tedavi programının ardından Eskişehirspor maçına yetiştirildi. Belindeki ağrı nedeniyle Almanya'ya tedaviye giden Marko Marin ise beklenen iyileşmeyi gösteremeyince riske edilmeyerek maç kadrosuna alınmadı. Bu arada hafta içerisinde ağır gribal enfeksiyon geçiren Cavanda ve Musa Nizam ise iyileşerek 18 kişilik maç kadrosunda yer buldu.

Editör: TE Bilisim